SLIDER

WELCOME!

Tavallista elämää, tyylipohdintoja, kirpputorilöytöjä, hyviä kirjoja, kotimaan matkailua & Tampere-vinkkejä!

Kuvien ja sanojen takana on tamperelainen Piia, ja assistenttina häärää Sulo-cockerspanieli.

Postikortteja HelsingistäKuluneella viikolla piipahdin pääkaupunkiseudulla töiden vuoksi. Junassa verkkoyhteyden toimiminen on aina hivenen kyseenalaista, joten en voinut kunnolla uppoutua ihastelemaan Instagramin loputonta kuvatulvaa, päädyin selailemaan omia kuva-arkistojani. Tiedostojen joukosta löytyi yllättävän paljon Helsingissä räpsäistyjä otoksia ja tästä inspiroituneena innostuin listaamaan, mitä Helsingissä kannattaa tehdä (ja kuvata), jos on vain päivä aikaa.Vieraile Suomenlinnassa. Kesäisin Suomenlinna on yksinkertaisesti täydellinen paikka ottaa aurinkoa ja käydä piknikillä meren pinnan kimallellessa ympärillä tuhansina timantteina. Suomenlinnan alue on niin suuri, että kauniinakin heinäkuisena päivänä on helppo löytää oma rauhallinen soppi rantakallioiden kätköistä.
Tutustu Helsinkiin mereltä käsin. Helsinkiä ja sen edustan saaristoa tulee harvemmin tarkasteltua lähemmin mereltä päin (Tallinnan laivalta paluuta Kauppatorille ei lasketa). Kaikkien meidän iloksi, jotka emme omista venettä, esimerkiksi Stromma ja IHA Lines tarjoavat koko kesän ajan mahdollisuuden kauniiden saaristomaisemien ja vanhojen huviloiden ihailuun. Viime kesänä kokeilimme parin tunnin saaristoristeilyä, mikä oli ihana kokemus lämpimänä kesäiltana, ja ensi kesänä haluan ehdottomasti kokea illallisristeilyn!
Nauti taiteesta. Helsingissä on todella paljon kiinnostavia museoita ja taidenäyttelyitä. Visithelsinki.fi-sivusto tietää kertoa, että museoita löytyy kaupungista peräti yli 80 kappaletta eli Museokortille löytyy varmasti käyttöä.

Tunnetuimpien, kuten Kiasma, Ateneum, Helsingin taidemuseo HAM, Kansallismuseo, ohella kaupungista löytyykin useita muita kiinnostavia gallerioita ja museoita kuten Luonnontieteellinen museo, Galerie Forsblom, Galleria Bronda ja Designmuseo.

Kissaterapiaa kissakahvila Helkatissa. Ihanien kissakavereiden (kahdeksan söpöläistä) silittelyn lisäksi Helkatissa voi syödä vaikkapa paikan päällä valmistettua raakakakkua tai täyttejä croissantteja. Jos nälkä on isompi, esimerkiksi aivan läheltä Kampin yläkerran ravintolakorttelista löytyy purtavaa joka lähtöön. Lämpiminä elokuun iltoina suosikkini on Santa Fen terassi Aleksanterinkadulla. Kesäiltaisin ravintolassa esiintyy myös paikallisia bändejä ja tuolloin sangrian siemailua ja nyhtöpossuburgerin maistelua säestää elävä musiikki.

cat cafe Helkatti, kissakahvila Helkatti

Käveleskele ympäriinsä. Rakastan Helsingin keskustassa kuljeskelua ja harhailua ajan- ja paikantajun kadottaen. Joka puolella keskustaa on jäljellä vanhoja rakennuksia, joita katsomalla voi palata ajassa 100 vuotta taaksepäin. Etenkin Punavuoren Design District -alueella, Aleksanterinkadulla, Esplanadilla voi vaeltelun ohessa ihastella näyteikkunoita. Jos haluat aistia meren, suuntaa Kaivopuistoon, Kauppatorille ja Katajanokalle. Myös Eirassa meri on vahvasti läsnä.

Kirkkokierros. Pienen pyrähdyksen päässä toisistaan on Uspenskin katedraali Katajanokalla, Johanneksen kirkko Ullanlinnassa ja koko Helsingin profiilia dominoiva, Engelin suunnittelema Tuomiokirkko. Pienenä knoppitietona mainittakoon, että Uspenskin katedraali on läntisen Euroopan suurin ortodoksinen kirkko ja Johanneksen kirkko puolestaan Helsingin suurin luterilainen kirkko. Näitä kauniita rakennuksia tulee usein ihasteltua vain ulkoa, mutta suosittelen ehdottomasti kurkistamaan sisälle. Kirkon penkissä kattokruunujenn alla istuessa voi hetkeksi löytää rauhan.
Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© La La Lilja • Theme by Maira G.