SLIDER

WELCOME!

Tavallista elämää, tyylipohdintoja, kirpputorilöytöjä, hyviä kirjoja, kotimaan matkailua & Tampere-vinkkejä!

Kuvien ja sanojen takana on tamperelainen Piia, ja assistenttina häärää Sulo-cockerspanieli.

Ei ketään kotona


Olen todennäköisesti maailmankaikkeuden surkein teatterikriitikko. Tajusin juuri avatessani tämän tekstikentän, että aion seuraavaksi arvostella näytelmää, jota ei enää esitetä. Sillä lailla! Jos näytelmässä ei ollut ketään kotona, niin eipä taida olla aina minun päänupissanikaan. Jospa emme kuitenkaan takerru tähän pikkuseikkaan sen enempää, vaan siirrymme jouhevasti kohti teatterin maailmaa.

Olen käynyt teatterissa säännöllisen epäsäännöllisesti niin kauan kuin muistan. En voi kutsua itseäni miksikään teatteriexpertiksi, sillä en ole suhtautunut teatteriharrastukseeni ryppyotsaisesti ja olen esimerkiksi onneton muistamaan suomalaisnäyttelijöiden, -ohjaajien tai -käsikirjoittajien nimiä. Jostakin syystä osaan lonkalta nimetä vähän tuntemattomammatkin Hollywood-serkut, mutta kotimaisten kollegoidensa nimet eivät jää päähäni sitten millään.

Kävimme siis pitkästä aikaa nautiskelemassa Tampereen teatteritarjonnasta. Valintakriteerimme eivät ole eivätkä olleet järin ylevät, yleensä toivottavaa on lähinnä huvittuminen. Tällä kertaa vaakakupissa painoi eniten ajankohta, ja tarjolla olevista vaihtoehdoista Ei ketään kotona vaikutti potentiaalisesti hauskimmalta. Emme onnistuneet hankkimaan juurikaan ennakkokäsitystä näytelmästä, sillä perusteellisella Googlettelullakaan en löytänyt juuri muita kuin Aamulehden arvostelun.


Avoimin, mutta hieman pelokkain mielin istua kökötin penkissäni ja odotin, mitä sieltä esiripun takaa ilmestyy. Ja ilmestyihän sieltä toiveiden mukaisesti huvittumista, posket ja vatsan kipeyttävää sellaista. Ensimmäisessä näytöksessä teatteriseurue piti kenraaliharjoitustaan ensiesitystä edeltävänä yönä tyytymättömän ohjaajan komennossa. Mukana matkassa olivat muun muassa kadonneet kansiot, paljon sardiineja ja niitä kammoava kiinteistövälittäjä (loistava Tom Lindholm, tiesi toinen puoliskoni kertoa), verottajaa pakoileva pariskunta, juopotteleva murtovaras ja kuninkaallisia fanittava taloudenhoitaja, jolla oli hukassa vaihtoehtoisesti joko sardiinilautanen, sanomalehti, kenkä tai puhelin - tai kaikki näistä.

Toinen osa äityi hervottomaksi farssiksi, kun 115. näytöstään esittävä samainen teatteriseurue koetti vetää viimeistä esitystään läpi tulehtuneista väleistään huolimatta. Siinä lensivät sanan säilän ohella myös hedelmät (ja ne sardiinit), mutta loppu hyvin, kaikki hyvin, ja katsoja saattoi poistua vatsaansa pidellen.

Sattuneista syistä en nyt voi suositella teille Ei ketään kotona -näytelmää, mutta onneksi voin sentään suositella teatterissa käymistä ja Komediateatteria. Niin, ja Kaasua, komisario Palmu -näytelmää, jotain ajankohtaista sentään! Kaasua, komisario Palmu pyörii kesän ajan Komediateatterin kesäteatterissa, ja varasimme oikopäätä liput pelkästään viime kesänä nähdyn hervottoman Reinikaisen perusteella.


Milloin olet viimeksi käynyt teatterissa? Mikä on paras näytelmä, jonka olet nähnyt?

4 kommenttia

 1. Kuulostaapa hauskalta! Täytyy laittaa Komediateatteri korvan taakse, rakastan kesäteattereita. :)

  Itse kävin viimeksi teatterissa yli vuosi sitten, mikä tuntuu kyllä aivan liian pitkältä ajalta. Silloin kävin katsomassa upean The Addams Family -musikaalin Oulun kaupunginteatterissa, se sai nauramaan kippurassa. Paras kokemus on ollut Les Misérables Tampereen kaupunginteatterissa muutama vuosi takaperin - se taas itketti ja oikein raastoi sielua, mutta hyvällä tavalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musikaalit ovat upeita! Les Misérables on varmasti ollut tosi hyvä, itse tuolloin jostakin syystä missasin sen kokonaan, vaikka se piti kyllä käydä katsomassa. Harmittaa välillä vieläkin, mutta toivottavasti Tampereelle tulisi pian uudelleen jokin samantapainen näytelmä!

   Poista
 2. Olen käynyt tasan kerran Tampereella teatterissa. :D Siitä on aikaa muutama vuosi. Kävimme työporukalla katsomassa TTT:ssä Mielensäpahoittaja ja poika -näytelmän. Pääosia esittivät Uusi Päivä -sarjastakin tuttu Esko Roine (mahtava!) ja Aimo Räsänen. Sai nauraa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, tuo näytelmä oli varmasti superhauska, Esko Roine on huippuhyvä roolissa kuin roolissa! :)

   Poista

© La La Lilja • Theme by Maira G.