SLIDER

WELCOME!

Tavallista elämää, tyylipohdintoja, kirpputorilöytöjä, hyviä kirjoja, kotimaan matkailua & Tampere-vinkkejä!

Kuvien ja sanojen takana on tamperelainen Piia, ja assistenttina häärää Sulo-cockerspanieli.

Eksyin Etsyyn ja noviisin muita tunnustuksia

Blogin perustamisen myötä olen tehnyt internetin syövereistä mielenkiintoisia löytöjä. Useat teistä olette varmasti käyttäneet näitä palveluita ja ohjelmia jo silloin, kun minä vasta seikkailin muiden blogeissa ja mietin, että ehkäpä joskus uskallan minäkin.

Nyt, kun vihdoin sain ravisteltua itsestäni rohkeutta blogin perustamiseen, olen samalla löytänyt hyviä perustyökaluja kaikille valokuvauksesta, graafisesta suunnittelusta ja bloggailusta kiinnostuneille.

Pinterest

Pinterest

Jos tähän saisi sen nassunsa peittävän apina-emojin, nyt olisi ehdottomasti sen paikka. Hävettää jo valmiiksi, mutta antaa mennä. Ihan oikeasti, ennen tätä blogikokeiluani en ollut aikaisemmin käyttänyt Pinterestiä. Tiesin toki sen olemassaolosta ja toimintaperiaatteen, mutten ollut ikinä tehnyt sinne käyttäjätiliä enkä oikein ymmärtänyt, minkä vuoksi monet sitä hehkuttivat. Ja apua, nyt olen aivan koukussa! En enää muuta tekisikään kuin pinnailisi vaaleanpunaisia pioneja ja pieniä pörröisiä kissanpentuja.

Toimintaperiaate on kaikessa yksinkertaisuudessaan se, että kauniin, inspiroivan tai muuten vain miellyttävän kuvan nähdessään sen voi tallentaa (pinnata) omiin kansioihinsa. (Kuvista voi myös tykätä.) Useimmilla on tapana ryhmitellä tietyn aihepiirin kuvat omiin kansioihinsa, ja tietyltä käyttäjältä on mahdollista seurata vaikka vain yhtä kansiota. Kuvan alle Pinterest etsii samankaltaisia kuvia, ja kuvan yläkulman suurennuslasista voi etsiä visuaalisesti samankaltaisia kuvia.

Pinterestista saa todella paljon inspiraatiota muun muassa pukeutumiseen, sisustamiseen ja vaikkapa kampausten tekemiseen, ja kauniiden kuvien katselu tekee päivästä hetkessä paremman. Jos sieltä ruutujen takaa löytyy vielä muita Pinterest-noviiseja, niin suosittelen vahvasti, mutta täysin omalla vastuulla! En vastaa mahdollisen riippuvuuden aiheuttamista negatiivisista lieveilmiöistä.

Etsy

Etsy

Blogin ulkoasuun turhautuneena etsiskelin vinkkejä Googlesta. Eksyin Etsyyn ja siellähän niitä oli, valmiiksi tehtyjä ulkoasuja myynnissä huokeimmillaan muutamalla eurolla. Aikani selailtuani innostuin hieman shoppailemaan minäkin ja ostin tämän nykyisen ulkoasun neljällä eurolla. Maksaminen onnistui kätevästi PayPal-tilillä ja ulkoasu oli välittömästi ladattavissa. Äärettömän kätevää!

Etsy ei ole perinteinen verkkokauppa, vaan sen on shop in shop - periaatteella toimiva vapaa kauppapaikka, jossa myyjät ympäri maailmaa voivat myydä käsintehtyjä tuotteitaan. Etsyssä on paljon uniikkeja tuotteita, joita on mahdollista myös kustomoida. Tuotekategoriat ovat vaatetus, korut, askartelutarvikkeet, häät, viihde, koti, vauvat ja lapset sekä vintagetuotteet. Etsyssä onkin myynnissä todella suuri valikoima kaikenlaisia tuotteita, joten sinne todellakin voi eksyä.

Blogia varten Etsystä on mahdollista ostaa ulkoasun lisäksi muun muassa kustomoituja sosiaalisen median ikoneita ja banner-pohjia, jos omat taidot eivät riitä niiden tekemiseen. Esimerkiksi DutchLadyDigiDesign-shopissa on todella kauniita ulkoasuja, bannereita ja logoja.

Ps. Kannattaa muuten vertailla hintoja, sillä jo blogien ulkoasujen kohdalla huomasin, että miltei identtisiä tuotteita on myynnissä eri myyjillä eri hinnoilla.

Goyaabitemplates

Gooyaabitemplates

Kaikki te Bloggeria käyttävät, jotka olette yhtä avuttomia HTML:n kanssa kuin minä, ohoi! Nyt tarkkana ja katse tänne! Gooyaabitemplates-sivustolta löytyy Bloggeriin toinen toistaan tyylikkäämpiä teemoja. Minä olen testannut tähän blogiin varmaan kymmentä eri teemaa, ja kaikki ovat toimineet moitteettomasti.

Teemat on luokiteltu eri tyylien, aiheiden, värien ja ominaisuuksien perusteella, ja kaikista teemoista on mahdollista katsoa livedemo, jonka avulla näkee näppärästi, kuinka teema oikeasti toimii. Teemat ovat  miltei poikkeuksetta ilmaisia, mutta myynnissä on myös premium-teemoja 20-30 eurolla. Maksullisiakin teemoja pystyy kokeilemaan ilmaiseksi ennen ostamista.

Ps. Ennen uuden teeman kokeilemista kannattaa varmuuskopioida nykyinen teemansa, jos syystä tai toisesta jotain meneekin pieleen..

Polyvore

Polyvore

Polyvore on todella kätevä työkalu erilaisten kollaasien tekemiseen. Tuotteet on kategorioitu selkeästi naisten, miesten ja kodin tuotteisiin. Jokaisella kategorialla ovat omat alakategoriat, kuten kengät, laukut, meikit ja asusteet. Tuotteita on mahdollista etsiä vapaalla sanahaulla, värien perusteella tai eri hintaryhmistä. Mikäli haluttua tuotetta ei löydy, se on mahdollista tuoda Polyvoreen esimerkiksi verkkokaupasta.

Polyvore on erittäin helppokäyttöinen ja kollaasin tekeminen onnistuu nopeasti ensikertalaiseltakin. Kollaasiin on mahdollista lisätä erilaisia efektejä ja graafisia elementtejä sekä tekstiä ja taustoja. Julkaisun yhteydessä kollaasin voi julkaista suoraan omassa blogissaan tai tallentaa blogin luonnoksiin sekä jakaa Facebookissa, Pinterestissä tai Twitterissä.


Voi, kunpa olisinkaan löytänyt kuvankäsittelyyn ja graafiseen suunnitteluun tarkoitetut PicMonkey-, Canva- ja FotoJet-ilmaisohjelmat kolme vuotta sitten, jolloin olisin epätoivoisesti halunnut suunnitella hääkutsumme ihan itse. Kaikki kolme ovat englanninkielisiä selainpohjaisia ohjelmia, jotka toimivat freemium-periaatteella. Suurin osa ohjelmien ominaisuuksista on ilmaisia, mutta käyttäjälle näytetään mainoksia. Maksullisen version käyttäjät pääsevät eroon mainoksista ja saavat käyttöönsä enemmän fontteja, efektejä ja muita elementtejä. Ilmaisversioiden mainokset eivät ainakaan toistaiseksi ole häirinneet minua, sillä mainoksia näkyy sivun reunoissa vain muutama.

Varsinaisessa kuvankäsittelyssä ohjelmat eivät mielestäni ole parhaimmillaan ja minusta tuntuisi melko työläältä käsitellä kuvat selainpohjaisella työkalulla, jonne jokainen kuva pitää ladata yksitellen. Kevyessä ja melko yksinkertaisessa graafisessa suunnittelussa nämä ohjelmat ovat puolestaan todella hyviä ja helppokäyttöisiä työkaluja.

PicMonkey

PicMonkey
+ Mahdollista käyttää omalle koneelle tallentamiaan fontteja, joten fonttivaihtoehtoja näin ollen rajattomasti.
+ Tekstin ominaisuuksia pystyy muokkaamaan monipuolisesti. Tekstistä pystyy esimerkiksi tekemään osittain läpikuultavan.
+ Suunnittelumallin koon voi tarvittaessa määrittää itse.
+ Paljon muotoja ja muita graafisia elementtejä, joiden väriä ja kokoa pystyy muokkaamaan mielensä mukaan.
- Omien kuvien muokkaaminen toimii (ainakin minulla) melko tahmeasti ja ohjelma toimii muutenkin välillä hieman hitaasti.
- Ei yhtä paljon ilmaisia kuvatyyppejä ja -pohjia kuin Canvassa tai FotoJetissa.
- Ei kuvapankkia.

Canva

Canva
+ Suunnittelumallin koon voi tarvittaessa määrittää itse.
+ Erittäin paljon valmiita kuvatyyppejä ja -pohjia eri käyttötarkoituksiin. Täältä löytyy todella tyylikkäitä ja moderneja vaihtoehtoja.
+ Paljon kuvia, kehyksiä, muotoja ja muita graafisia elementtejä, joiden väriä ja kokoa pystyy muokkamaan mielensä mukaan.
+ Maksulliset pohjat, tyypit ja graafiset elementit maksavat vain dollarin kappaleelta, eli vaikkapa kutsukortteja suunniteltaessa huokea vaihtoehto.
+ Ohjelma osoittaa tummilla katkoviivoilla, milloin kuva, objekti tai teksti on keskellä tai linjassa muiden objektien kanssa.
- Omien fonttien käyttäminen mahdollista vain maksullisessa versiossa.

FotoJet

FotoJet
+ Mahdollista käyttää omalle koneelle tallennettuja fontteja, joten fonttivaihtoehtoja näin ollen rajattomasti.
+ Tekstin ominaisuuksia pystyy muokkaamaan monipuolisesti. Tekstistä pystyy esimerkiksi tekemään osittain läpikuultavan.
+ Kuvapankissa todella laaja valikoima ilmaisia kuvia, joiden kokoa ja väritystä voi muokata.
+ Graafisten elementtien väri ja koko ovat muokattavissa. Clipart-kuvia voi hakea myös internetistä.
+ Ohjelma osoittaa keltaisilla katkoviivoilla, milloin kuva, objekti tai teksti on keskellä tai linjassa muiden objektien kanssa.
- Valmiita kuvatyylejä ei pysty kustomoimaan yhtä paljon kuin esimerkiksi Canvassa. Valmiit tyylit eivät myöskään ole yhtä moderneja.
- Vain maksullisessa versiossa on mahdollista kustamoida suunnittelumallin kokoa. Ilmaisversiossa käytettävissä ovat vain ennalta määritellyt koot.


Tämän postauksen kuvitukset olen tehnyt kokonaisuudessaan Canvalla lukuun ottamatta PicMonkey- ja FotoJet-kuvia lukuun ottamatta, jotka on tehty ko. ohjelmilla. Esimerkiksi Lauseita onnellisuudesta -postauksen kuvat olen tehnyt kokonaisuudessaan FotoJetilla.


Ovatko nämä sinulle entuudestaan tuttuja ohjelmia vai löytyikö joukosta uusia tuttavuuksia? Mikä on sinun mielestäsi paras ohjelma kuvankäsittelyyn tai graafiseen suunnitteluun?

8 kommenttia

  1. Canvaa oon käyttänyt aika pitkään, mutta FotoJettia en oo koskaan testannut. Pitääpä kokeilla, kiitti vinkistä!

    VastaaPoista
  2. Kuvat käsittelen pääsääntöisesti PhotoScapella ja puhelimessa Snapseedillä, mutta Canvaa käytän silloin tällöin lähinnä työjuttuihin.

    Pinterestiin sain jostain syystä ihan ensimmäisten joukossa koko maailmassa kutsun ensimmäisen viikon aikana, pari ekaa kuukautta taisi olla niin, että rekisteröitymään pääsi vain kutsusta. Etenkin reseptej kerään sinne, kätevää!

    Etsystä olen itsekin ostanut blogipohjan ja pari muutakin juttua. Polyvorea käytin töissä jossain vaiheessa, nyt en ole aikoihin käyttänyt lainkaan. Gooyaabitemplates on ihan tuntematon, se täytyy katsastaa jossain vaiheessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin käsittelen kuvat pääosin PhotoScapella, se on kyllä ihan loistava ilmaisohjelma!

      En olekaan hyödyntänyt Pinterestiä reseptien keräämiseen, tuohan on hyvä idea! Pitääpä itsekin testata :)

      Kannattaa tosiaan kurkata tuota Gooyaabitemplatesia, ulkoasuja selailemalla saattaa löytää myös ideoita oman blogin ulkoasun muokkaamiseen, vaikka ei kokonaista teemaa lataisikaan.

      Poista
  3. Wau! Osa tuttuja ja täällä ilmoittautuu Pinterest noviisi. Tietoisesti olen välttänyt sinne hurahtamista, kun Instagram jo vei minut mennessään. Onnea blogiurallesi! Hienosti olet aloittanut! Aurinkoisin terveisin Tuija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, siinä tapauksessa kannattaa varmaan vältellä jatkossakin Pinterestiä, se on varsin koukuttava! Ja kiitos kovasti kauniista kommentista, Tuija :)

      Poista
  4. Täällä yksi, joka on Pinterest-addikti! :D

    VastaaPoista

© La La Lilja • Theme by Maira G.