SLIDER

WELCOME!

Tavallista elämää, tyylipohdintoja, kirpputorilöytöjä, hyviä kirjoja, kotimaan matkailua & Tampere-vinkkejä!

Kuvien ja sanojen takana on tamperelainen Piia, ja assistenttina häärää Sulo-cockerspanieli.

Pääsiäisen värisuora


Ihanaa ja värikästä, kukkien, herkkujen ja rentoutumisen täyteistä pääsiäisen aikaa teille kaikille! 


Pääsiäinen, uskonnollisen merkityksensä ohella myös kevään ja valon juhla.

Perinteisiin toimistotyöaikoihin työskentelevänä pääsiäinen merkitsee minulle myös pientä, kaivattua hengähdystaukoa, aikaa rauhoittua, nukkua pitkään ja käpertyä peiton alle hyvän romaanin ja teemukin kanssa vaikka tuntikausiksi, jos siltä sattuu tuntumaan. Kuin joulu keskellä kevättä.

Lapsuuden pääsiäiset täyttyivät laskettelureissuista ja tuntikausien askartelusessioista. Viime vuosina pääsiäistä on vietetty milloin mitenkin, välillä on lähdetty mökkeilemään, toisinaan taas kokoonnuttu perheen kanssa kokkailemaan ja elokuvia katselemaan. Tällä kertaa jäimme pääsiäiseksi kaupunkiin. Hiljaisissa, talven jäljiltä harmaissa kaduissa, joilta arjen hälinä ja kiire on riisuttu pois, on oma viehätyksensä.

Jotkut asiat eivät kuitenkaan muutu. Rairuohon kasvamista seuraan uskollisesti vuodesta toiseen, ja joka pääsiäinen on ostettava ainakin yksi yllätysmuna. Vuodesta toiseen on  aina yhtä jännittävää nähdä, mitä sen sisältä paljastuu.Narsissit, tulppaanit ja neilikat piristävät ja luovat tunnelmaa kotiin jo itsessään, jos ei varsinaisista pääsiäiskoristeista välitä. Myös pajun- ja koivunoksat sopivat hyvin kukkien sekaan tai maljakkoon ihan sellaisinaan. Tällä kertaa en lähtenyt verottamaan pihakoivujen oksia vaan tyydyin leikkokukkiin.

Narsissit ovat viihtyneet parvekkeella mainiosti pikku pakkasista ja takatalvesta huolimatta, ja neilikat ovat siitä kiitollisia kukkasia, että ne kestävät kauniina useamman viikon. Oma ennätykseni taitaa olla kolme viikkoa, hinta-laatu-suhde on siis todella kohdallaan.


Pääsiäismakeisia hamstratessani unohdin kokonaan kontrollin nähdessäni kaikki suloiset suklaa- ja karkkipakkaukset. Innostuin ostamaan niin paljon suklaata, että näitä syödään varmaan vielä juhannuksenakin. En oikeastaan itse ole kummoinenkaan sokerihiiri, joten minusta ei ole liiemmin apua suklaan tuhoamisoperaatiossa.Myös pääsiäiskoristeluiden kohdalla kontrolli hieman petti. Tigerin myymälästä olisi löytynyt vaikka mitä kivaa, ja kannoin kahden aikuisen talouteen pupuviirejä ja pinkkejä tipuja. Päätin, että aikuisenakin saa välillä lapsettaa, ja joka kerran keittiössä käydessäni sisäinen lapseni ilahtuu erittäin kovasti rairuohossa tönöttävistä violeteista ja limenvihreistä tipuista.


Pääsiäisen kunniaksi kynnetkin lakataan totta kai ajankohtaisiin väreihin. Lumenen geelilakat kestävät kynsissä kiitettävästi ja persikkaisen oranssinen sävy 27 (Heat Wave) sopii loistavasti pääsiäiseen.


Rauhallista lankalauantain jatkoa! Me hipsimme pienelle iltakävelylle tuoksuttelemaan pakkasen raikastamaa ilmaa, teemme pizzan ja linnoittaudumme tutkimaan, löytyykö Netflixistä uutta katsottavaa.

8 kommenttia

 1. Voi, miten upeita kuvia!<3 Teidän pääsiäinen kuulostaa hyvin samalta kuin, mitä täällä vietetään.:) Juuri paistoin ensimmäistä kertaa elämässäni pannupizzaa uunissa. Hyvää tuli!
  Tulipa vain mieleen, että tällä postauksella voisi hyvin osallistua Kukkailotteluun blogissani::D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Oi, pannupizzaa en ole kokeillut tehdä itse, se on varmasti superhyvää.

   Poista
 2. Keltainen ON kevään väri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se todella on! Vihreän sävyt tulevat hyvänä kakkosena, mutta kyllä keltaisessa on vaan eniten kevään tuntua.

   Poista
 3. Ihanan värikylläisiä ja runsaita kuvia! <3

  viikarivartti.blogspot.fi

  VastaaPoista
 4. Pääsiäinen tuli tarpeeseen. Mun mielestä syksylläkin voisi olla tuollainen neljän päivän viikonloppu! ;) Ihanan värikkäät, keväiset kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Vitsit, olisi kyllä ihan huippua, jos loka-marraskuussa olisi samanlainen pitkä viikonloppu!

   Poista

© La La Lilja • Theme by Maira G.