SLIDER

WELCOME!

Tavallista elämää, tyylipohdintoja, kirpputorilöytöjä, hyviä kirjoja, kotimaan matkailua & Tampere-vinkkejä!

Kuvien ja sanojen takana on tamperelainen Piia, ja assistenttina häärää Sulo-cockerspanieli.

Tulppaanikuume

tulppaani, tulppaanit, tulips, spring

Tulppaanikausi on täällä!Rakastan leikkokukkia vilpittömän hartaasti ja täysin varauksetta. Kukkakaupassa piipahtaminen kohottaa ankeimmankin päivän tunnelmaa, ja on vaikea keksiä leikkokukkien ostamista nopeampaa tapaa piristää koko kodin yleisilmettä.


Tähän aikaan vuodesta tulppaanit ovat yksiä suosikeistani, sillä ne symboloivat kevättä niin voimakkaasti. Tulppaaneista tietää, että talvipakkaset ovat enää vain kaukainen muisto ja ruoho alkaa aivan kohta vihertää.


Tulppaanien ja minun yhteiselossa on ainoastaan yksi ongelma, joka nakertaa suhdettamme. Ne varret. Mokomat venähtävät aina niin pitkiksi, vaikka kuinka koettaisi laittaa maljakon pohjalle vain vähän vettä.

Olisiko sinulla vinkkiä, kuinka tulppaanikimpun saa pidettyä kauemmin kauniina? Minun kimppuni kun menettävät parhaimman loistonsa jo muutamassa päivässä.

8 kommenttia

 1. Niin kauniita kuvia!

  VastaaPoista
 2. Ihania tulppaaneja! Kokeile laittaa tulppaanit yöksi ulos kylmään tai jääkaappin, ne oikeasti tykkää kylmästä ja säilyy sillä lailla pidempään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, Viivi! :) Tuota kylmään laittamista en olekaan vielä kokeillut!

   Poista
 3. Olen saanut tulppaanit pidettyä ihan kohtuullisen nätteinä parhaimmillaan noin viikon päivät. Laitoin kimpun heti kaupasta tuotuani jääkaappiin pariksi tunniksi omassa muovikääreessään, sitten hetkeksi vesimaljaan poistamatta sitä vieläkään muoveista ja ottamatta kumilenkkejä pois. Noin puolisen tuntia myöhemmin avasin muovit ja poistin kumilenkit, leikkasin uudet imupinnat ja asettelin kukkaset maljakkoon ja lisäsin sen leikkokukkavirkisteaineen, jota joskus leikkojen mukana tulee. En saanut kukkia laitettua yöksi mihinkään kylmään, kun jääkaappi oli ihan täynnä ja ulkona oli vielä sen verran pakkasta, etten rohjennut laittaa maljakkoa tuuletusikkunan väliin tai parvekkeellekaan, mutta vaihdoin uuden kylmän veden maljaan joka päivä, ja parin päivän välein uusin taas imupinnat. Siinä tulikin käytettyä kaikki hallitsemani niksit, mutta tietääkseni tulppaanit eivät muutenkaan kestä yli viikkoa pidempään, vaikka mitä tekisi. :D

  viikarivartti.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tuhannesti tästä vinkistä! Tuota en olekaan ikinä kokeillut, että pitäisin kimppua hetken kääreiden kanssa kylmässä.

   Poista

© La La Lilja • Theme by Maira G.