SLIDER

WELCOME!

Tavallista elämää, tyylipohdintoja, kirpputorilöytöjä, hyviä kirjoja, kotimaan matkailua & Tampere-vinkkejä!

Kuvien ja sanojen takana on tamperelainen Piia, ja assistenttina häärää Sulo-cockerspanieli.

6 x iloa arkeen


Arki-iltakin muuttuu pikkulauantaiksi, kun kattaa iltapalan keittiön sijaan parvekkeelle ja vaihtaa päivän kuulumiset laskevan auringon kajossa lempeän lämpöinen kesäilta ympärillä. Tällaiset pienetkin hetket tekevät arjesta juhlaa.


Kukkia, tietysti! Mies pitää leikkokukista ainakin yhtä paljon kuin minä, joten meillä on aika usein kukkia, parhaimmillaan muutamakin kimppu. Kukkien lakastuessa jompi kumpi on jo ostamassa uutta kimppua. Viime viikkoina keittiön pöydällä ovat ilahduttaneet kirkkaan oranssit liljat.


Kahvilla käyminen lukeutuu ehdottomasti arjen pieniin iloihin. Kaikessa kiireessä ajautuu kuitenkin helposti siihen, että alas istahtamisen sijaan nappaa take away -mukin mukaan ja hörppii kahvinsa asioita samalla hoitaen. Eräänä iltapäivänä istuskelimme pitkän aikaa Pella's Cafessa ihmettelemässä maailman menoa. Vähemmän kiirettä ja enemmän tällaisia rauhallisia kahvilailtapäiviä, kiitos!


Tällä viikolla olen kirjoitellut kirpputoreista ja second hand -liikkeistä pariinkin otteeseen. Löytöjen tekeminen on aina yhtä kutkuttavan ilahduttavaa, ja viimeisin ostokseni on Kaunottaresta & Kulkurista neljän euron hintainen kaulakoru. Ihastuin koruun heti, sillä se toi mieleeni vapaina liehuvat auringon haalistamat hiukset, hiekkaiset varpaat ja pitkät, heinikkoon sotkeutuneet helmat.


Sarjassamme turhia, mutta silti niin ilahduttavia ostoksia: marsipaaneja (enkä yleensä edes pidä niistä). En vain voinut olla ostamatta tuota rasiaa, joka melkein vaati päästä ostoskoriini. Niin kertakaikkisen suloinen! Herttaisen ulkonäön lisäksi nämä olivat jopa ihan hyviäkin, sillä marsipaanit oli päällystetty ohuella suklaakuorella. Välillä tekee hyvää tehdä pieniä ostoksia, joiden ainoa funktio on ilo.


Elokuvissa käyminen on aina yhtä hauskaa. Viimeksi kävimme katsomassa uusimman Pirates-leffan. Tarina oli osittain jo aiemmista elokuvista ennestään tuttu: maneereitaan toistava, mutta silti aina yhtä hupaisa Sparrow haahuilee rommipullon kanssa kapteenina ilman laivaa ja pahat merirosvot janoavat kostoa, mutta vaikeuksien kautta selviydytään voittoon kuten Hollywood-saduissa yleensäkin. Parasta aivot narikkaan -viihdettä! Jos tuotantotiimillä vain intoa riittää, toivottavasti saamme nähdä vielä monta jatko-osaa.


Mitkä asiat ovat viime viikkoina piristäneet sinun arkeasi?


Tämä postaus on mukana Wednesday Around the World -katsauksessa. Käy katsomassa, miltä keskiviikko näyttää muualla maailmassa!

4 kommenttia

 1. Voi, miten kauniisti olet laittanut esille nuo arjen ilot. Edullista luksusta arkeen. Maalla tosin ei koskaan juoda take-away kahvia, mutta toki voi sen kupposensa horaista kiireellä tai sitten istua vaikkapa puutarhakeinussa ja oikeasti nauttia siitä hetkestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tarkoitus oli tosiaan tuoda esille, kuinka pienillä ja edullisilla asioilla voi ilahduttaa omaa arkea. Kahvit puutarhakeinussa kuulostavat aivan ihanalta :)

   Poista
 2. Varsinkin kesällä tekee mieli tehdä ex tempore -juttuja, käydä lähikylissä ajalemassa, etsiä kivoja kahvi-tai ruokapaikkoja. Joskus niissä voi palata ajassa vuosikymmeniä taaksepäin.;D Kirppareita tulee myös kierrettyä.:) Kotona aurinkoisella säällä grillaillaan ja nautitaan Kesähuoneessa auringon viimeisistä säteistä! Eilen kävin muuten fillaroimassa ysin ja kympin välillä illalla, oli ihanaa, kun aurinko paistoi ja oli NIIN kesä!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ex tempore -jutut on kesällä ihan parhaita! Spontaanit autoretket ja kiertelyt on tosi kivoja :) Pyöräily ilta-auringossa kuulostaa ihanalta <3

   Poista

© La La Lilja • Theme by Maira G.