SLIDER

WELCOME!

Tavallista elämää, tyylipohdintoja, kirpputorilöytöjä, hyviä kirjoja, kotimaan matkailua & Tampere-vinkkejä!

Kuvien ja sanojen takana on tamperelainen Piia, ja assistenttina häärää Sulo-cockerspanieli.

Keskikesän niityt
Kasteiset niityt täynnä koiranputkia, hiirenvirnaa, voikukkaa ja niittyleinikkejä. Hulmuaviin helmoihin imeytyy ruohonvihreää, vapaana liehuvat hiukset solmiutuvat takuille. Notkelmissa palavat kokot, taipuisista koivunoksista sidotaan vihtoja. Valkeiden juhannusruusujen huumaava tuoksu täyttää ilman.

Keskikesän valkeat, yöttömät yöt. Vuoden pisimmät päivät, joina hämärä vain viivähtää ja aurinko käväisee kuusenlatvojen alapuolella värjäten taivaanrannan väripaletin kauneimmilla sävyillä. Laiturilla varpaat tekevät renkaita peilityyneen pintaan, ja jos on aivan hiljaa, voi nähdä pöllön yölennollaan.Kesäpäivänseisaus on juuri jäänyt taakse ja keskikesän karnevaali, juhannus, on käsillä. Olo alkaa olla haikea, jostakin syvältä alkaa kummuta luopumisen tuska. Kesä tuntuu vasta alkaneen ja mieli on juuri ja juuri irrottautunut talven kahleista, mutta luonnon syklissä alamme lähestyä jo puoliväliä.

Juhannukseen liittämäni haikeuden vuoksi en ole koskaan osannut juhlia keskikesää railakkaan iloisesti. Juhannusyönä parasta, mitä tiedän, on odottaa sitä maagista hetkeä, kun usva nousee järvelle ja silkkiuikkuperhe uskaltautuu iltauinnille kaislikoiden kätköistä. Olla aivan hiljaa ja läsnä hetkessä.

Hyvää ja rauhallista juhannusta, missä ja miten sitä ikinä vietätkään -  tai olet viettämättä! Minä hiljenen muutamaksi päiväksi - aivan kuten koko Tamperekin, joka ihmisistä tyhjentyessään näyttää betoniselta elokuvakulissilta.
18 kommenttia

 1. Kaunis postaus.
  Ihanaa juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lempeää kesäkuun viimeistä viikkoa!

   Poista
 2. Ihania kuvia! Varsinkin noi kolme ekaa :)

  VastaaPoista
 3. Beautiful meadows. It's lovely time of year.

  VastaaPoista
 4. Todella kauniita kuvia! Mukavaa juhannusta sulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emilia! Toivottavasti sinulla oli onnistunut juhannus :)

   Poista
 5. Ihania kuvia ja erittäin kaunis teksti!

  Sara V

  VastaaPoista
 6. Hieno postaus ja kauniit kuvat! Kiteytit tähän tosi hyvin kesäpäivänseisauksen tunnelman. <3

  viikarivartti.blogspot.fi

  VastaaPoista
 7. Kaunis postaus ja kauniita kuvia <3 Mullekin juhannus on aina hieman haikea juhla: päivä ei enää pitene, yö ei enää valkene. Vaikka kesää on juhannuksen jälkeen vielä paljon jäljellä, silti alkukesän valoa ja vehreyttä ei enää saa takaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila <3 Tuttuja ajatuksia, alkukesän kirkas vihreys ja valoisat yöt eivät tosiaan enää tule takaisin.

   Poista
 8. Niin ihanan kesäisiä kuvia! Rakastun sun hiuksiin aina vaan enemmän, olisi huippua lukea sulta jotain hiustenhoitoon liittyvää postausta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elli! :) Ja kiitos postausvinkistä, ehdottomasti toteutan hiustenhoitoa käsittelevän postauksen mahdollisimman pian, se onkin varmasti monia kiinnostava aihe!

   Poista

© La La Lilja • Theme by Maira G.