SLIDER

WELCOME!

Tavallista elämää, tyylipohdintoja, kirpputorilöytöjä, hyviä kirjoja, kotimaan matkailua & Tampere-vinkkejä!

Kuvien ja sanojen takana on tamperelainen Piia, ja assistenttina häärää Sulo-cockerspanieli.

Lilja ruukussa

ruukkulilja, liljat, liljan hoito

Kevään vaihtuessa kesäksi keittiössämme asusteli aivan uudenlainen vieras, lilja ruukussa.

Lilja on ehdottomasti yksi suosikkikukistani, mutta kukkakaupasta yksittäin ostettuna ne rokottavat lompakkoa harmillisen paljon. Nähdessäni tämän ruukkuliljan Citymarketissa kesken perjantai-illan ruokaostosrumban, kurvasin innoissani lilja kainalossa kassan kautta kotiin, sillä yhden oksan hinnalla sain triplasti iloa ja vielä pidemmäksi aikaa.Ruukkulilja viihtyy valossa, mutta suorasta auringonpaisteesta se ei välitä. Lannoitusta lilja ei kaipaa, eikä sitä myöskään saa kastella liikaa. Kastelun kanssa onkin oltava tarkkana, sillä sipulit eivät saa kuitenkaan kokonaan kuivua.


Sisätilojen ohella ruukkulilja viihtyy mainiosti myös terassilla ja parvekkeella. Sen voisi myös istuttaa saman tien suoraan kukkapenkkiinkin, jolloin se tuottaisi iloa vuosi toisensa jälkeen.

Kukat kuihtuivat noin kolmessa-neljässä viikossa, ja senkin jälkeen liljan olisi voinut vielä istuttaa maahan, jolloin se olisi herännyt uuteen kukoistukseensa seuraavana keväänä.

Vinkkinä muuten kaikille liljoja sisällä pitäville, kannattaa leikata heteet pois, sillä niiden siitepöly tahraa helposti. Itsehän tätä en tajunnut ennen kuin kukat lakastuivat ja siitepölyä olikin sitten pitkin valkoista pöytää.Onko ruukkulilja sinulle ihan tuttu juttu vai ihan uusi tuttavuus?


Tämä postaus on mukana Mansikkatilan mailla -blogin tämän viikon Kukkailottelussa.

8 kommenttia

 1. Oi kuinka kaunis kukka ♥ En yhtään ihmettele, että tykkäät liljoista :) Käsitinkö muuten tuosta tekstistä oikein, että ruukusta huolimatta se tulee kuihtumaan/kuolemaan eikä se enää herää eloon kyseisessä ruukussa?

  ♥: Ane

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kukinnan jälkeen liljat tosiaan taitavat kuolla, jos ne jättää sisälle ruukkuun. Sipulit kyllä talvehtivat ja tekevät uutta kukkaa sitten seuraavana vuonna, mutta sisällä talvehtiminen ei onnistu, eli sipulit pitäisi istuttaa maahan syksyllä.

   Poista
 2. Upeat!<3 Mun kukkapenkin liljat ovat kaikki noita ruukussa Lidlistä ostettuja, tosin valkoisia.:) Osa niistä kai paleltui toissa talvena, ja tilalle voisin kyllä istuttaa uusia, eikä niiden edes tarvitsisi olla valkoisia.;D Onko noissa voimakas tuoksu? Olen tullut sille vähän herkäksi. Ne valkoiset tuoksuivat joskus takapihalta etupihalle!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Minun mielestä ainakaan tässä yksilössä ei ollut tuoksua juuri ollenkaan, eli siinäkin mielessä hyvä kukka sisällekin. Olisikohan sinun liljat olleet tuoksuliljoja?

   Poista
 3. Minulla on paljon liloja, ulkona kukkapenkissä. Ruukkuliljasta en ole kuullutkaan. Komea kukka kerrassaan. En yhtään ihmettele heräteostostasi. Hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruukkulilja oli aivan uusi tuttavuus minullekin, näitä ei mielestäni ole hirveästi näykynyt kaupoissa aiemmin. Oli kyllä hyvä heräteostos :) Rentouttavaa sunnuntain jatkoa!

   Poista
 4. Upeita! Ihanan pinkki! Sain siskoltani tuollaisen kerran ja se tuoksui, niin että piti viedä ulos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tuo väri oli kyllä aika leiskuvan pinkki :) Tämä yksilö ei tuoksunut oikeastaan yhtään, näköjään näissä liljoissa on eroa vielä tuoksuissakin!

   Poista

© La La Lilja • Theme by Maira G.