SLIDER

WELCOME!

Tavallista elämää, tyylipohdintoja, kirpputorilöytöjä, hyviä kirjoja, kotimaan matkailua & Tampere-vinkkejä!

Kuvien ja sanojen takana on tamperelainen Piia, ja assistenttina häärää Sulo-cockerspanieli.

Mikroneulauksen maailmassa

Keväällä erään huonosti nukutun yön jälkeen katsoin itseäni kylpyhuoneen peilistä vähän tarkemmin. Silloin huomasin ne. Otsassa vaani kaksi hiuksenhienoa, ohutta juonnetta, ja nenänpieliinkin olivat kuin hiipien ilmestyneet pienet juonteenpoikaset. Ensimmäiset ilmerypyt. Siellä ne tuijottivat minua röyhkeästi takaisin.

Rypistelen otsaani aivan liikaa, ja töissä olen varmasti koko ajan otsa kurtussa. Otsan rypistelyn lopettamisen ohella aloin pohtia, mitä muuta voisin tehdä enemmän ja paremmin. Kaikille tuttu terveellisten elämäntapojen peruskaura (paljon vettä ja vähän alkoholia, ei tupakkaa, terveellinen ruokavalio avokadoineen, riittävästi unta sekä kasvojen pesu ja hoito aamuin illoin) aika lailla toteutui jo.

Sitten jostakin muistin perältä mieleeni pullahti mikroneulaus ja mietin, miksipä ei. Purskuttelenhan minä kookosöljyäkin suussani, mikä tuntui aluksi täydellisen hölmöltä, mutta kappas vain, oil pullingin ansiosta hampaat ja ikenet näyttäisivät voivan paremmin. Tuumin, ettei mikroneulaus ole yhtään kummempi juttu, ja niinpä laitoin Googlen laulamaan ja tutustuin asiaan tarkemmin.

mikroneulaus Swiss Clinic

Mikroneulaus tarkoittaa sitä, että iholle rullataan sadoilla pienen pienillä neuloilla päällystetyllä rullalla tuhansia vielä pienempiä reikiä. Nämä mikroskooppiset kanavat edistävät muun muassa ihon verenkiertoa ja kollageenin tuotantoa, minkä ansiosta rullailu voi ehkäistä ihon ikääntymistä ja ikääntymisen merkkien näkymistä. Reikien ansiosta ihonhoitotuotteiden ainesosat imeytyvät tehokkaammin, ja mikroneulauksesta voi saada apua myös arpien ja selluliitin hoitoon.

Rullia on saatavilla 0,2 mm - 2 mm piikeillä varustettuna. Rullia käytetään eri tarkoituksiin ja eri ihoalueille piikkien pituudesta riippuen.
 • 0,2 mm: lyhyimmät piikit sopivat kasvojen iholle lähes päivittäiseen käyttöön. Edistävät ihonhoitotuotteiden aktiiviaineiden imeytymistä ja auttavat ennaltaehkäisemään ikääntymisen merkkien muodostumista. Eivät vaikuta jo muodostuneisiin juonteisiin tai arpiin.
 • 0,5 mm: tämänpituisia piikkejä voi myös käyttää kasvojen iholla, mutta niitä saisi käyttää harvemmin, sillä ne tekevät syvempiä reikiä ihoon. Stimuloivat voimakkaammin ihon uudistumista, joten soveltuvat paremmin juonteiden, ihovaurioiden ja arpien hoitoon.
 • 0,75 mm: ovat tarkoitettu syvien juonteiden ja aknearpien hoitoon. Tätä pidemmät piikit on suunnattu lähinnä kauneusklinikoille ammattilaisten käyttöön.
 • 1 mm: sopivat aknearville, mutta alkavat olla jo niin pitkiä, että soveltuvat paremmin vartalon iholle raskausarpien (ja muiden arpien) sekä selluliitin hoitamiseen.
 • 1,5 - 2 mm: ei saa missään nimessä käyttää kasvoille, ainoastaan vartalolle.

Kotikäytössä liian pitkillä piikeillä voi aiheuttaa kasvojen iholle vaurioita, ja vartalonkin iholla pisimmillä piikeillä kannattaa olla varovainen. Pitkien piikkien valitseminen ei tehosta hoitotulosta vaan voi päinvastoin olla haitallista.


Rullan valinnassa tulee olla tarkkana, sillä huonolaatuisen laitteen tylpillä piikeillä iholle voi aiheutua vahinkoa. Tämän vuoksi päädyin tilaamaan rullan Swiss Clinicilta, jonka 540-piikkisissä rullissa on käytetty japanilaista kirurginterästä. Skin Roller-rullan mukana sai Rejuvenating Serum-seerumin pakettihintaan 99 e (Skin Renewal-setti*). Yksittäin ostettuna Skin Roller on 49 e ja Rejuvenating Serum 69 e.

Seerumi on hajusteeton, ja se on kehitetty ja valmistettu Sveitsissä. Rulla ja seerumi lupaavat yhdessä kiihdyttää kollageenintuotantoa, hälventää hienoja juonteita, silottaa ja pehmentää ihoa sekä kutistaa ihohuokosia. Swiss Clinicin sivuilla väitetään, että rullauksen mikrokanavien ansiosta seerumin tehoaineita imeytyy ihoon 300 prosenttia enemmän.


Skin Rollereita on saatavilla 0,2 mm ja 0,5 mm mittaisilla piikeillä. 0,5 mm kuulosti näin ensikertalaiselle turhan järeältä ja päädyinkin aluksi maltillisesti 0,2 mm piikeillä varustettuun rullaan. Swiss Clinicin sivuilla kerrotaan, että 0,2 mm rullaa voi käyttää 5-7 päivänä peräkkäin ja sen jälkeen tulee pitää yhtä pitkä tauko.

On hyvä myös muistaa, ettei rulla ole ikuinen, sillä piikit tylsistyvät käytön myötä. Swiss Clinic lupaa yhden rullan eliniäksi 3-4 kuukautta, mikäli rullaa käytetään 5-7 päivän sykleissä. Rullan käyttöikään vaikuttanee rullan laatu, joten huonolaatuisemman rullan käyttöikä voi olla paljon tätä lyhyempi.


Ihoa rullatessa tulee luonnollisesti huolehtia hyvästä hygieniasta, koska piikit lävistävät ihon pintaa. Laitetta saa käyttää ainoastaan puhdistetulla, ehjällä iholla, ei rikkinäisellä tai tulehtuneella iholla. Rulla olisi hyvä säilyttää omassa pakkauksessaan ja se on ehdottomasti desinfioitava ennen käyttöä. Swiss Clinicilta saa tilattua Sanitizing Spray-puhdistussuihkeen, mutta päätin hieman säästää ja ostin parin euron hintaista tavallista antiseptista puhdistusainetta apteekista, joka ajaa tarkoituksensa varmasti ihan yhtä hyvin. Hygieniasyistä ja tulehdusriskin vuoksi rullaa ei myöskään tule jakaa kenenkään kanssa.

Kaikkien Googlesta löytämieni ohjeiden mukaan kasvojen iho tulee käsitellä omina osioinaan mieluiten siten, että sama alue rullataan ensin vaakasuuntaan, sitten pystysuoraan ja lopuksi vielä vinoin vedoin. Skin Rollerin mukana tulleen ohjeen mukaan yhtä ihoaluetta tulisi käsitellä kahdesta kolmeen minuuttiin, eli periaatteessa minuutti joka suuntaa kohden. Kasvojen ohella voi muuten rullailla myös kaulan, johon tulee helposti iän myötä vaakasuuntaisia uurteita.


Ensimmäinen rullailukerta jännitti, mutta vastoin pelkoani, rullaus ei onneksi sattunut ollenkaan. Tunsin herkimmillä ihoalueilla, kuten huulten ympärillä ja otsassa välillä pieniä pistoja, mutta ne eivät kuitenkaan tehneet kipeää. Rullailin kaikki kasvojen osat (paitsi silmänympärysihon) ja kaulan, ja aikaa tähän operaatioon meni kymmenisen minuuttia.

Käsittelyn jälkeen iho punotti jonkin verran, joten rullailu kannattaakin tehdä illalla, jotta iho saa levätä yön aikana. Tällöin iholle voi myös laittaa yöksi ravitsevaa yövoidetta ja rullailusta saa näin kaiken tehon irti. Levitin rullailun jälkeen iholle Rejuvenating Serumia ja odotettuani tunnin verran seerumin imeytymistä (näin suositeltiin Swiss Clinicin sivuilla) rasvasin kasvot vielä Lancomen Visionaire-sarjan yövoiteella. Rullailun jälkeen ei saa enää samana päivänä ottaa aurinkoa tai mennä saunaan eikä iholle olisi myöskään hyvä levittää meikkiä.

Seuraavana aamuna iholla oli terve hehku ja ihon sävy näytti tasaisemmalta. Neulauksen jälkeen iho voi olla arka, mutta toistaiseksi en ole huomannut ihollani ollenkaan arkuutta. Käytettyäni rullaa muutaman kuukauden ajan 7 päivän sykleissä, teen vielä oman postauksen siitä, mitä konkreettisia vaikutuksia näen ihollani tämän testauksen päätteeksi.

Palataan asiaan ja tuloksiin siis loppukesästä!


Onko mikroneulaus sinulle tuttua? Oletko kokeillut tätä itse tai kosmetologilla, millaisia vaikutuksia sinä olet huomannut?

Lähteet: Swiss Clinic*, Anna, Kotilääkäri, Kasvojenkohotus.com, Terveysinfo, Me Naiset

* linkit ovat affiliate-linkkejä

8 kommenttia

 1. Katsoin kerran videon mikroneulauksesta ja se jäi kyllä kiinnostamaan. Tosi hyvin koottu postaus, kaikki tarpeelliset tiedot yhdessä postauksessa! :)
  http://mahdollisestiehka.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Oon lukenut tästä muualtakin, ja tää kuulostaa niiiiin jännältä! :D Vielä en oo uskaltautunut kokeilemaan, mutta ehkä joskus vielä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä aihe on viime aikoina ollut blogeissakin aika paljon pinnalla ja sitä kautta uskaltauduin sitten itsekin kokeilemaan! Saa nähdä, huomaanko kesän lopulla mitään eroja nassussa.

   Poista
 3. Upeat pionit! Tämä olikin minulle täysin uusi aihe. Kiitos mielenkiintoisesta katsauksesta. Aurinkoista juhannusviikkoa! P.s. blogissani on synttäriarvonta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiiu ja kiva, että tykkäsit! :)

   Hyvää juhannusta! :) Ja käynpä kurkkaamassa arvontaa!

   Poista
 4. Oi mielenkiintoinen juttu :)

  VastaaPoista

© La La Lilja • Theme by Maira G.