SLIDER

WELCOME!

Tavallista elämää, tyylipohdintoja, kirpputorilöytöjä, hyviä kirjoja, kotimaan matkailua ja Tampere-vinkkejä!

Kuvien ja sanojen takana on tamperelainen Piia, ja karvaisena assistenttina häärää cockerspanieli Sulo.

Tampereen parhaat kirpputorit


Tänään jatketaan kirpputoriteemalla!

Eilen esittelin teille parhaat vinkkini kirpputorimyyntiin, ja tänään vuorossa ovat Tampereen kirpputorisuosikkini. Olen kolunnut Tampereen kirpputoreja enemmän tai vähemmän aktiivisesti noin viiden viime vuoden ajan, ja seuraavaksi esittelen teille Tampereen parhaimmat kirpputorit niin myyjän kuin ostajan näkökulmasta.

Kirpputoreilla kuljeskelu voi olla tutkimusmatka ja seikkailu, ja kaikkien kirpputori-intoilijoiden onneksi Tampereelta löytyy useita hyviä kirpputoreja, joissa tätä mieltymystä voi toteuttaa.

Itsenäisyydenkatu 11-13

ma-pe 10-18, la 10-17, su 10-15 (kesä- ja heinäkuussa arkisin 10-17, la-su 10-15)

Etenkin myyjän näkökulmasta Bonuskirppis on ollut ehdottomasti keskustan kirpputoreista paras. Parhaimmillaan minulla on ollut täällä myyntipöytä monta kertaa vuodessa, joten hei vaan kaikille, jotka olette minut siellä nähneet!

Bonuskirppiksellä asiakaskuntaa on laidasta laitaan. Lähistöllä on yliopisto ja Tammelan tuntumassa asuu paljon sekä vanhuksia että lapsiperheitä, joten asiakkaita käy kirjaimellisesti vauvasta vaariin. Bonuskirppis on myös monen työmatkan varrella. Monipuolisen asiakaskunnan ansiosta tarjontaa löytyy joka lähtöön. Ketjuliikkeiden viime sesongin vaatteet, vinyylilevyt ja vanhat kristallivaasit ovat tällä kirpputorilla sulassa sovussa keskenään.

+ Hyvä sijainti aivan Rautatieaseman lähellä
+ Isohko kirpputori, paljon erilaista tavaraa ja vaatetta
+ Laaja ja kirjava asiakaskunta
+ Hyvät aukioloajat
+ Pysäköintipaikkoja lähistöllä
+ Pöydän saa vuokrattua nopeasti ja pöytävuokra on vielä siedettävissä rajoissa, 41 €/6 vrk
+ Valoisa ja avarahko tila, ja myyjän kannalta tilat ovat sellaiset, että kaikki pöydät ovat myynnin suhteen hyvillä paikoilla
+ Myydyistä tuotteista saa laput takaisin (toisin kuin monilla muilla kirppiksillä), tämä on loistojuttu  omien myyntien seuraamisen kannalta
+ Tavaraa saa tuoda jo myyntijaksoa edeltävänä päivänä tuntia ennen sulkemista

+/- Tuoton saa vain käteisellä

- Ei voi maksaa kortilla, vain käteinen käy
- Bussipysäkki on ollut suoraan oven edessä ja toisella puolella tietä, nyt raitiovaunutyömaa on hieman sotkenut kulkua kirpputorille
- Vain yksi sovituskoppi


Laukontori 12

ma-pe 10-17, la-su 10-15

Radiokirppis on Tampereen kirpputoreista kenties tunnetuin, onhan kirpputori nököttänyt Laukontorin laidalla jo miltei pari vuosikymmentä. Radiokirppis on todella suuri, joten tämän  paikan koluamiseen saa varata kunnolla aikaa.

Suosionsa ja sijaintinsa vuoksi tälläkin kirpputorilla eri-ikäisiä asiakkaita riittää, mutta omieni havaintojeni perusteella sanoisin, että Radiokirppiksellä käy enemmän nuorempaa ikäpolvea. Tämä näkyy myös valikoimissa, sillä myynnissä on paljon vaatteita. Tutu halpaketjut ovat täällä hyvin edustettuna, mutta joukosta voi bongata persoonallisempiakin juttuja. Monet ovatkin tehneet parhaat vaatelöytönsä juuri täältä.

+ Suuri, noin 200 pöytää
+ Pöydät melkein aina täynnä, tyhjiä pöytiä ei juuri näy, joten ihmeteltävää ja pengottavaa löytyy
+ Kenties Tampereen tunnetuin kirpputori, joten paljon kävijöitä ja myyjiä
+ Pysäköintipaikkoja paljon lähistöllä ja Keskustorin bussipysäkit kivenheiton päässä
+ Vuokrattavissa sekä pääty- että rekkipöytiä, joista rekkipöydät ovat hyvinkin tilavia
+ Voi maksaa kortilla

- Pöytätuoton saa pankkitilille, mutta tässä saattaa kestää parista päivästä viikkoon, sillä myynnit tilitetään vain tiettynä päivänä
- Suosionsa vuoksi pöytää ei välttämättä heti saa hyvältä paikalta. Tila on niin suuri, että pöydän kanssa kannattaa taktikoida ja valita pöytäkartasta keskeisellä paikalla, lähellä kassoja oleva pöytä. Kaikki asiakkaat eivät jaksa kiertää kaikkia nurkkia, joten pöytä kannattaa ottaa kulkuväylien varrelta.
- Tuotteet hinnoitellaan viivakoodillisiin hintalapputarroihin, joita saa myyntijakson alkaessa ilmaiseksi 66 kpl. Seuraavat arkit (33 kpl/arkki) maksavat 1 €/kpl. Tarralaput eivät tahdo pysyä vaatteissa, vaan ne on liimattava vielä erilliselle pahville, mikä hidastaa hinnoittelua, ja lisäksi maksullisissa hintalapputarroissa on hieman rahastuksen makua. Kaksi arkkia ei ainakaan itselläni riitä vielä mihinkään.
- Myydyistä tuotteista ei saa hintalappuja takaisin (paitsi 10 euron lisämaksua vastaan), joten omia myyntejään on mahdoton seurata
- Pöytävuokra keskustan kirpputoreista korkein, 44 €/6 vrk (Bonuskirppiksen pöytävuokra on miltei tällä tasolla, mutta Bonuskirppis on auki arkisin tunnin ja lauantaisin kaksi tuntia pidempään)
- Sokkeloinen ja hämärä tila


Papinkatu 20

ma-pe 11-19, la-su 11-16

Kodin Kakkonen on minulle uudempi tuttavuus. Samoissa tiloissa Papinkadulla toimi ennen huonekaluja myyvä osto- ja myyntiliike, ja Kodin Kakkonen perustettiin näihin tiloihin vasta nelisen vuotta sitten. Kävijämääriltään tämä kirppis on muita hiljaisempi, mikä toisaalta tekee kirpputorikäynnistä miellyttävämmän.

Kodin Kakkoselta kannattaa etsiä ennen kaikkea sisustustavaraa, huonekaluja, koristelasia ja astioita. Täällä on usein myynnissä paljon erilaisia tauluja ja valaisimia sekä eri aikakausien huonekaluja. Huomasinpa eilen, että myynnissä oli jopa pari pianoa ja pieni flyygeli.

+ 1000 neliömetrin tila on todella suuri, tilat ovat avarat ja käytävät leveät
+ Monipuolisesti kaikenlaista tavaraa, etenkin kodintavaraa, huonekaluja, lasitavaraa ja astioita
+ Auton saa pysäköityä suoraan oven eteen (tämä osa keskustasta kuuluu vyöhykkeeseen 3, joten pysäköinti maksaa vain euron tunnilta)
+ Laajat aukioloajat
+ Voi maksaa kortilla
+ Pöytävuokra on todella edullinen, 19 €/6 vrk, ja kuukaudenkin myyntijakso maksaa vain 90 €
+ Hintalaput voi ladata netistä
+ Pöytätuotto maksetaan käteisellä tai pankkitilille

- Bussipysäkille useampi kortteli
- Täällä on usein aika hiljaista, mikä on myyjän kannalta negatiivinen asia
- Myyntipöydät melko pienet ja matalat, ei paljoa tilaa vaatteille
- Myydyistä tuotteista ei saa lappuja takaisin, mutta myyntijaksosta sai pienen raportin, jossa näkyi muun muassa myytyjen tuotteiden määrä


Kirpputori Tarina
Laukontori 4

ma-pe 10-17, la-su 10-15

Kirpputori Tarina edustaa Kodin Kakkosen ohella keskustan kirppisten tuoreempaa kastia, sillä tämäkin kirppis on perustettu nelisen vuotta sitten. Tarinan yläkerroksessa toimii myyntipöytien ohessa sympaattinen pieni kahvila, ja alakerta on kokonaisuudessaan pyhitetty myyntipöydille.

Tarina näyttää olevan hieman varttuneemman väen suosiossa, joten etsi täältä astioita, koruja ja sisustusesineitä. Etenkin yläkerran pöydistä saattaa bongata Arabiaa, Iittalaa, taidelasia, kalusteita ja tauluja. Alakerrasta olen puolestaan tehnyt myös hyviä vaate- ja asustebongauksia. 

+ Sympaattinen ja suloinen, kirpputoriksi siisti
+ Itsepalvelumyynnin ohella mahdollisuus myös provisiomyyntiin
+ Pysäköintipaikkoja suoraan oven edessä, Keskustorin bussipysäkit mäen päällä
+ Voi maksaa kortilla
+ Pöydän voi varata myös netissä
+ Tavaraa saa tuoda jo myyntijaksoa edeltävänä päivänä tuntia ennen sulkemista
+ Myyntejä voi seurata reaaliaikaisesti netistä Kirppari Kalle -palvelusta
+ Tuoton saa tilille tai käteisellä
+ Jos myyntijakson jälkeen kirpparille on jäänyt yksittäisiä tuotteita ja joku ostaa ne viikon kuluessa, saat rahat näistäkin tuotteista (toisin kuin muilla kirpputoreilla)

- Suurin osa myyntipöydistä alakerrassa, tavaroiden tuominen, vieminen ja purkaminen hankalaa
- Alakerrassa käytävät kapeita ja myyntipöydät pieniä
- Tuotteet hinnoitellaan viivakoodillisille tarra-arkeille, jotka tulee noutaa paikan päältä. Tavaroissa tarralaput pysyvät hyvin, mutta vaatteiden kohdalla lappu pitäisi vielä liimata esimerkiksi pahvin päälle, mikä hidastaa hinnoittelua. Tarroissa oli myös hyvin pieni tila kirjoittamiselle.


Näiden neljän suosikkini ohella Tampereelta löytyy paljon muitakin mielenkiintoisia, kivoja ja outojakin kirpputoreja, second hand -liikkeitä ja kierrätyskeskuksia.

Tutustu ainakin seuraaviin:

 • Kyttälän kirppis, Aleksanterinkatu 10. Ma-pe 11-18, la 11-16. Myyntipöytiä kahdessa kerroksessa. Bongaa täältä etenkin lasitavaraa ja astioita.
 • Amurin kirppis, Satakunnankatu 59. Oikea aarreaitta, joka pursuaa tavaraa lattiasta kattoon. Kukaan ei varmasti tiedä, mitä kaikkea tämä kirppis kätkee sisälleen.

 • UFF, Hämeenkatu 9. Ma-pe 10-20, la 10-18, su 12-18. Vaatteita joka lähtöön, suuri valikoima avarissa tiloissa. Mahdollista bongata myös vintagevaatteita.
 • Fida Kuninkaankatu, Tammela ja Lielahti. Vaatteita, huonekaluja, astioita, kirjoja - kaikkea mahdollista löytyy kolmesta eri toimipisteestä. Kuninkaankadun myymälä on näistä lempparini, sillä siellä myynnissä on myös huonekaluja ja muuta isompaa tavaraa.

 • Store-Outlet - Second Hand Luxus, Hallituskatu 11. Ma-pe 11-18, la 11-15. Myynnissä sekä second hand -tuotteita että uutta outlet-tavaraa, joten täältä voit löytää merkkituotteita edullisemmalla hinnalla. Myynnissä pääsääntöisesti hyvin siistejä ja hyväkuntoisia merkkivaatteita.
 • Helga-neiti, Aleksanterinkatu 30. Ma-pe 11-17, la 11-15. Koruja ja turkiksia, hurmaavia menneen maailman vaatteita ja koruja. Täältä olen ostanut muun muassa kaikki turkishattuni.
 • Kaunotar & Kulkuri, Tammelan puistokatu 34. Ma-pe 11.00–17.30, la 11.00-15.00. Tampereen second hand -liikkeistä paras, jonne itsekin vien säännöllisesti myytävää myyntitililleni. Valikoima aina ajankohtaista ja hyväkuntoista.
 • Kätkö Vintage, Aaltosenkatu 31-33. Ma-pe 11-18, la 11-15. Tituleeraa itseään laatuhuonekalujen ja uniikin vaatetuksen aarreaittana eikä suotta.
 • Yesterday, Itsenäisyydenkatu 12. Ma-pe 12-18, la 11-15.30. Paikallinen legenda, joka on pakko käydä kurkkaamassa edes kerran elämässä.

Kirpputoriteemani taitaa tällä erää pitää toistaiseksi taukoa, ellei sinulla ole mielessä jotakin kirpputoreihin liittyvää aihetta, josta haluaisit lukea enemmän. Ideoita saa heitellä kommenttiboksiin!


Ps. Muistithan käydä tykkäämässä blogin Facebook-sivuista.

14 comments

 1. Kiitos paljon käyttökelpoista informaatiota sisältävästä päivityksestä. Lapset ja nuoret päiväksi Särkänniemeen ja mummo kirpputorien huvipuistoon

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva, että tästä oli hyötyä! :) Kuulostaa oikein oivalliselta suunnitelmalta :)

   Delete
 2. Hei mahtavaa, tää tulee tarpeeseen sillä suunnitelmissa on koluta kaikki mahdolliset Tampereen kirppikset tulevina viikkoina :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jee, kiva, että tästä oli hyötyä! :) Kirpputoreilla kiertely on ihan parasta ja toivottavasti teet hyviä löytöjä teidän uuteen kotiin!

   Delete
 3. Uu jee, mahtava postaus! Ite käyn Tampereella todella usein ja tässä oli pari kirppistä mistä en ollut kuullutkaan :D Joten testiin menee, pakko käydä joskus :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mahtavaa, että tästä löytyi uusia tuttavuuksia! :)

   Delete
 4. Onpa Tampereella runsaasti mahdollisuuksia tehdä kirppareilta löytöjä.

  Mukavaa kesäkuuta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tampereen kirpputori- ja second hand-valikoima on kyllä todella hyvä, ja ilmeisesti tamperelaiset ovat ahkeria kirppistelijöitä.

   Aurinkoista kesäkuun jatkoa!

   Delete
 5. Jes kiitos tästä! Itsellä olisi kesän lopulla edessä vaatekaapin tyhjennys ja oonkin pohtinut Bonuksen ja Radion välillä. Radiossa oon itsekin käynyt pariin otteeseen, mutta Bonuksella en, joten täytyypä käydä kurkkaamassa! :)

  Elli

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva, että tästä oli apua kirppiksen valintaan :) Kannattaa ilman muuta käydä tutustumassa Bonukseen!

   Delete
 6. Kirpputori Swap & Vintage 58 Hervannassa! 😍

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nämä ovatkin minulle ihan uusia tuttavuuksia, joten kiitos vinkistä! :)

   Delete
 7. Kirpputori Swap & Vintage 58 Hervannassa on kyllä paras tampereella! <3

  ReplyDelete
 8. Kuten edellisetkin ovat todenneet, Swap Hervannassa on ihana ja modernimpi kuin jotkin keskustan kirppikset :) Siellä on tosi siistiä ja itsellä tuli myyntiä ihan kivasti viikon aikana.

  ReplyDelete

© La La Lilja • Theme by Maira G.