SLIDER

WELCOME!

Tavallista elämää, tyylipohdintoja, kirpputorilöytöjä, hyviä kirjoja, kotimaan matkailua & Tampere-vinkkejä!

Kuvien ja sanojen takana on tamperelainen Piia, ja assistenttina häärää Sulo-cockerspanieli.

Farkkua ja graffiteja


Mieltymykseni graffiteihin ja vanhoihin rakennuksiin ei ole jäänyt varmaan kenellekään epäselväksi. Kun huomasin tämän hieman rapistuneen, graffitein koristellun tiilirakennuksen radan varrella ohi käppäillessäni, oli pakko räpsäistä muutama kuva sen edustalla.

Pienen tarkastelun ja pikaisen googlettelun perusteella rakennus osoittautui vanhaksi tavara-asemaksi, joka on ehtinyt jo kunnioitettavaan 110 vuoden ikään. Jugendrakennus valmistui vuonna 1907 ja sen on suunnitellut Bruno Granholm.

Varsinaisen käyttötarkoituksensa ohella rakennus on ollut mukana Tampereen ja Suomen historiassa hieman hyytävilläkin tavoin. Tavara-asemalla nimittäin pidettiin sisällissodan aikaan punavankeja, ja tavarasuojista voisi kuulemma vieläkin löytää luodinreikiä tuolta ajalta.

Farkkuhame2

Kuvissa näkyvästä simppelistä aurinkoisen kesäpäivän asusta sen verran, että farkkuhame on Espritin ja lyhythihainen pusero sekä pitkä, ohut neulehuitula H&M:ltä. Valkoinen, farkku ja konjakinvärinen nahka ovat kesän luottoyhdistelmä, ne sopivat aina yhteen.

Joskus yläasteikäisenä saamani farkkua farkulla -yliannostuksen (hei vaan, 2000-luvun alun muoti!) jälkeen välttelin farkkua pitkän aikaa. Farkkutakit ja muut farkkuvaatteet ovat kuitenkin ruvenneet taas näyttämään yllättävän raikkailta ja kutsuvilta muutaman vuoden farkkupaaston ansiosta. Farkkutakki onkin nykyään kesän monikäyttöisimpiä vaatteita, ja farkkuhameeseen on helppoa yhdistää millainen yläosa hyvänsä.

Farkkuhame3

Farkkuhame4

Farkkuhame5

Farkkuhame6

Farkkuhame7

Aurinkoista sunnuntai-illan jatkoa! Minä taidan vielä hilpaista pihalle nauttimaan viimeisistä auringonsäteistä ja suunnittelemaan uusia seikkailuita toisen lomaviikon varalle. Kuluneen viikon mökkeily ja kotimaan retkeily osoittautuivat niin kivaksi pariksi, että samoilla linjoilla jatkettaneen tämä seuraavakin viikko.

4 kommenttia

 1. Todella kiva kesäasu ja upeita kuvia! Tosi kiinnostavaa kun jaoit vähän tietoa myös kuvauspaikan historiasta :)

  Sara V

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara! :) Vanhojen rakennusten historia aina kiinnostaa, ja tuon rakennuksen tarina oli minullekin ihan uusi.

   Poista
 2. Tosi ihana toi farkkuhame! :)

  VastaaPoista

© La La Lilja • Theme by Maira G.