SLIDER

WELCOME!

Tavallista elämää, tyylipohdintoja, kirpputorilöytöjä, hyviä kirjoja, kotimaan matkailua & Tampere-vinkkejä!

Kuvien ja sanojen takana on tamperelainen Piia, ja assistenttina häärää Sulo-cockerspanieli.

Luonnonkukkien lumo


Kesäisin kukkakimppua varten ei tarvitse lähteä kukkakauppaan, ei edes lähimarkettiin.

Ainekset kauneimpaan kimppuun kasvavat aivan kotioven vieressä ja mökkimatkan varrella. Lupiinit, päivänkakkarat, puna-apila, koiranputket, metsäkurjenpolvet... Kimpun saa kokoon ensimmäisen tienpientareen antimista.

Luonnonkukat2

Luonnonkukat3

Luonnonkukat4

Luonnonkukat5

Luonnonkukat6

Luonnonkukat7

Luonnonkukkien joukkoon voi sekoittaa myös leikkokukkia tai puutarhan kasvatteja. Tässä kimpussa on luonnonkukkien ohella jäännökset pioni- ja neilikkakimpuista, ja lupiinien oheen sopisivat ihanasti myös syreeninoksat.

Luonnonkukat8

Luonnonkukat9

Näillä luonnonkukilla olen mukana Mansikkatilan mailla -blogin jokaviikkoisessa Kukkailottelussa.

15 kommenttia

 1. Joskus haluan pienen oman puutarhan, jossa rehottaa niin, että sieltä saa tuoda kukkia myös sisälle maljakkoon. Olen aina tykännyt lupiineista, vaikka se ilmeisesti onkin Suomessa vihattu vieraslajike. Mutta kun se vain näyttää niin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on aika samansuuntaiset haaveet, sillä unelmoin myöskin pienestä, mutta rehevästä puutarhasta :) Minäkin olen aina pitänyt lupiineista, ne piristävät teiden varsilla!

   Poista
 2. Kauniit kimput ja edullisesti. Ei muuta tarvitse kuin katsoa sillä silmällä ympärilleen. Lupiinit jakavat ihmisten mielipiteet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lupiinista eivät tosiaan kaikki pidä, minkä toisaalta ymmärränkin, viehän se toki tilaa kotoperäisiltä kasveilta.

   Poista
 3. Ihana kimppu ja niin kauniita kuvia! 😍

  https://saraoonav.blogspot.fi

  VastaaPoista
 4. Totta, kukkien ei tarvitse olla kaupasta ostettuja! Lupiinit on mustakin tosi nättejä ja näyttäviä, niissä on myös aivan ihanat värit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lupiinit ovat kyllä kauniita! :) Mun lemppariväri niistä on ehkä vaalean pinkki, sitä näkyy vähän harvemmin teiden varsilla.

   Poista
 5. Ihana kimppu ja kauniit kuvat! Itse kerätyt kukat päihittävät kyllä kaupan kimput mennen tullen. Niissä on ihan oma tunnelmansa: kukkien seassa keräysretken muisto, sommittelussa oman käden jälki ja kukissa ihme siitä että Suomenkin luonto on täynnä niin paljon kaikkea kaunista! Itse kerättyä kimppua on aina ilo katsella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anniina! Itse kerätyssä kimpussa on tosiaan aivan oma, ihana fiiliksensä :)

   Poista
 6. Ihana kimppu :) Jos tässä kylmässä kesässä jotain hyvää on, niin se, että kukkaloisto on vielä näin heinäkuun lopullakin huikea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila! Toden totta, kukkien kukinta on tuntunut kestävän tänä kesänä paljon pidempään, mikä vähän kompensoi tätä koleutta :)

   Poista
 7. upeat kuvat ja kaunis kimppu!

  VastaaPoista
 8. Upeita kuvia!
  Viime viikolla juuri mietin, etten ole käynyt kukkakaupassa leikko-ostoksilla kesäkuun lakkiaisjuhlien jälkeen...Ihanaa, kun kukkia on luonnossa ja pihassa.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taina :) Ohhoh, olet saanut hyvin hyödynnettyä oman pihan ja luonnon antimia! Onneksi kukinnat ovat tänä kesänä kestäneet vähän kauemmin.

   Poista

© La La Lilja • Theme by Maira G.