SLIDER

WELCOME!

Tavallista elämää, tyylipohdintoja, kirpputorilöytöjä, hyviä kirjoja, kotimaan matkailua & Tampere-vinkkejä!

Kuvien ja sanojen takana on tamperelainen Piia, ja assistenttina häärää Sulo-cockerspanieli.

Paluu arkeen (hetkeksi)


Kaksi viikkoa lomaa on ohi.

Loman viimeisinä päivinä olo alkoi tuntua haikealta, kurkkuun ilmestyi kummallinen pala. Ensimmäinen lomapätkä, joka tuntui kahden viikon mittaiselta syntymäpäiväjuhlalta, alkoi vääjäämättä lähestyä loppuaan.

Viikonloppuna puheisiin eksyivät jo työeväät, seuraava viikko ja arjen suunnittelu. "Sitten töiden jälkeen" -fraasi hiipi huomaamatta puheisiin. Kalenterin sivun kääntämällä paljastuivat seuraavan viikon työvuorot. Käänsin sivun nopeasti takaisin.

Ja siinä se nyt on, tuttu toimisto ja sen tutut ihmiset, kulkureitit, kerrokset, työpöydät. Etsiessäni avainkorttiani lipaston uumenista, avatessani hieman liian painavaa alaovea ja viimeistään istuessani työtuoliini, tunsin sen. Loma on ohi.

paluu2

Viimeisten viikkojen aikana olen unohtanut päivät ja kellon, elänyt vain omien mielitekojeni ja säätilan mukaan. Loma on ollut kuin pitkä lauantai, jona ei ole koskaan liian myöhä vielä yksille viinilasillisille, saunan lämmittämiselle tai yöuinneille. Loma ei tiedä, onko tiistai vai perjantai.

Loma ei välitä, juotka kuohuviiniä aamiaisella vai kahvia iltapalalla. Lomalla voi vain istua autoon ja huristella vaikka toiselle puolelle suomea, jos vain tankissa löpöä riittää. Tai voi päättää, että tänään haluaa vain istua koko päivän ulkona kirjan kanssa.

Loma on ollut kummallista aikaa parisuhteenkin kannalta, kuin kaksiviikkoiset päättymättömät treffit. Meillä ei oikeastaan koskaan ole ollut liiemmin yhteistä aikaa, sillä työaikamme ovat menneet vuosikaudet täysin ristiin. Sen vuoksi yhdessä lomailu on ollut käsittämättömän ihanaa. Kaksi viikkoa! Yhdessä!

Vapaudesta arkeen siirtymisen tuskaa lievittää tuntuvasti se, että muutaman viikon jälkeen edessä on vielä yksi lomaviikko. En tiedä, miltä sen päätteeksi tuntuu, varmasti paljon ankeammalta, mutten murehdi sitä juuri nyt. Vielä on kesää (ja lomaa) jäljellä!

10 kommenttia

 1. Hienoa, että voit vielä viettää uuden lomajakson. Nämä välissä olevat viikot hurahtavat nopeasti. Minä koin aikoinani, että ajatus töihin palaamisesta loman jälkeen, oli paljon pahempaa kuin itse palaaminen. Hyvää alkanutta viikkoa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, Kirsti! Tuo on kyllä totta, että loman viimeisinä päivinä ajatus tulevasta töihin paluusta tuntuu ankeammalta kuin se ensimmäinen työpäivä.

   Poista
 2. Tsemppiä työarkeen! <3 Toivottavasti lomanvieton mukanaan tuomat hyvät jutut kantavat useiden työviikkojen ylle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila! <3 Pitää koettaa tuoda työarkeen niitä loman hyviä juttuja :)

   Poista
 3. Aivan ihanat kuvat <3 Lomaltapaluu on aina ankeaa, mutta nopeestihan siihen tuttuun rytmiin taas tottuu. Tästä oikuttelevasta kesästä on nautittava aina kun sää sallii, ja voittaahan tämä kuitenkin syksyn pimeyden. Mahdollisimman mukavaa työviikkoa ja viimeisen lomapätkän odotusta, nopeasti se koittaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, Riitta! <3 Kyllä vaan, kun työarjen rutiinit taas palautuvat mieleen, kuukaudet rullailevat nopeasti eteenpäin!

   Poista
 4. Kauniita kuvia! Ja tsemppiä seuraavaan työjaksoon, kyllä se seuraava loma sieltä tulee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elli! Tämä viikko on mennyt yllättävän nopeasti, joten kohtahan se loma taas on :)

   Poista
 5. Moikka! Ihanaa kuulla, että sulla on ollut kiva loma. Tän postauksen kautta pääsee kyllä hyviin lomafiiliksiin, onneksi mulla on vielä viikko jäljellä ja sitten alkaa arki. Hienoja kuvia muuten myös!

  -Ruut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, Ruut :) Ihanaa viimeistä lomaviikkoa sinulle!

   Poista

© La La Lilja • Theme by Maira G.