SLIDER

WELCOME!

Tavallista elämää, tyylipohdintoja, kirpputorilöytöjä, hyviä kirjoja, kotimaan matkailua & Tampere-vinkkejä!

Kuvien ja sanojen takana on tamperelainen Piia, ja assistenttina häärää Sulo-cockerspanieli.

Postikortteja Turusta


Sympaattinen, suloinen ja helposti lähestyttävä Turku on mainio kesäkaupunki, jonka tunnelma on aivan omanlaisensa. Vaikken koskaan ole Turussa asunut, minulla on aina ollut kaupungissa kotoinen olo, johtunee kenties merestä, lapsuudesta Vaasan rannikolla ja näitä kaupunkeja yhdistävästä kaksikielisyydestä, joka Mansesta puuttuu kokonaan.

turku1

Jos päädyt piipahtamaan Turussa jonakin joutilaana loppukesän tai alkusyksyn leppeän leutona päivänä, suosittelen...

turku2

turku3

... kurkistamaan sisälle Tuomiokirkkoon. 700-vuotias kirkko on kertakaikkiaan vaikuttava näky! Meidän piipahduksen aikaan kirkossa sattui harjoittelemaan jousiorkesteri kuoroineen, ja kirkon mieletön akustiikka tuli todistettua omin korvin.

turku4

turku5

... kiipeämään Samppalinnanmäelle auringonlaskun aikaan. Täydellinen paikka niin piknikille,  ex tempore -kuohuviineille, auringonlaskun ihailulle kuin kainaloon käpertymiselle. Samppalinnan alueelta löytyy muuten myös ravintola, maauimala ja kesäteatteri.

turku6

turku7

turku9

... jokirantaa ja sen laivoja. Totean varauksettomasti jokirannan lukuisista ravintoloista (Sergio's, Blanko, Tintå, Smör ja Tårget) ja jokilaivoista, että ihania! Aurajoen tunnelma on uniikki, tätä ei löydy Tampereen järvien rannoilta eikä Helsingistä meren ääreltä.

turku10

... yöpymään Turun hotellien klassikossa, Marina Palacessa. Jos haet ketjuhotelleja persoonallisempaa tunnelmaa, kokeile vaikkapa jugendtalossa olevaa buotique-hotellia.

turku11

... tutustumaan Turun linnaan. Kuten kaikki muutkin Suomen linnoista, tämäkin on suunniteltu lähinnä sodankäyntiä ja puolustamista silmällä pitäen, joten Euroopan hovilinnojen pröystäilevän ylenpalttista luksusta täältä ei löydy. Yli 700-vuotias linna tarjoilee kuitenkin mielenkiintoisen aikamatkan kaikille historiasta kiinnostuneille. Täällä saisi kulumaan vaikka koko päivän!

turku11.5

... ajelua Ruissalossa. Tammien keskellä mutkitteleva tie ja luonnonkukkaniityt heittävät sinut suoraan keskelle Keski-Eurooppaa. Tien päässä odottaa kylpylä, ja matkan varrella on muun muassa useita venesatamia sekä kasvitieteellinen puutarha, johon palaan tarkemmin huomenissa kuvien kera.

turku12

turku13

turku14

Näiden ohella Turkuun jäi vielä vaikka mitä mielenkiintoista, kuten roppakaupalla museoita. Esimerkiksi Wäinö Aaltosen museossa esillä oleva Jacob Hashimoton näyttely ja Turun taidemuseossa vielä kuukauden näytteillä olevat Robert Doisneaun mustavalkokuvat 1900-luvun Pariisista vaikuttavat vierailemisen arvoiselta.

Turku, nähdäänhän taas pian?

turku15

turku16

6 kommenttia

 1. Kiitos entisen kotikaupunkini parhaiden puolien esittelystä. Kohta minua ei uskota, kun sanon asuneeni, vaikka missä. Mutta niin lapsena teinkin, kun vanhempani muuttivat paikasta toiseen muutaman kuukauden välein. Upeaa kesäistä viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että onnistuin tuomaan Turun parhaat puolet esiin :) Oletkin ennättänyt nähdä ja kokea monta paikkakuntaa!

   Poista
 2. Turku<3 Tuomiokirkko on kyllä tosi vaikuttava paikka! Myös Turunlinnassa haluaisin käydä uudelleen näin muutaman vuoden jälkeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turku on todellakin <3 Tuomiokirkkoon ja Turunlinnaan ei taida koskaan kyllästyä!

   Poista
 3. Vaikka Tampere on lempikaupunkini (;)), pidän valtavasti myös Turusta. Olen käynytkin Turun linnassa, se teki kyllä vaikutuksen! Suosittelen muuten noista jokilaivaravintoloista Brunoa. Ruoka on herkullista, mutta edullista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, pitää pistää korvan taakse seuraavaa Turun reissua silmälläpitäen :)

   Poista

© La La Lilja • Theme by Maira G.