SLIDER

WELCOME!

Tavallista elämää, tyylipohdintoja, kirpputorilöytöjä, hyviä kirjoja, kotimaan matkailua & Tampere-vinkkejä!

Kuvien ja sanojen takana on tamperelainen Piia, ja assistenttina häärää Sulo-cockerspanieli.

Visiitti Viikinsaareen


Viikinsaari on yksi Tampereen parhaita paikkoja kauniin kesäpäivän viettämiseen, joten jos olet kesällä Tampereella eikä taivaalta tupruta räntää, kannattaa ottaa suunnaksi Viikinsaari.

viikinsaari1

viikinsaari2

Pyhäjärven vihreä keidas on 20 minuutin laivamatkan päässä Tampereen keskustasta. Hopealinjojen laivat liikennöivät kesäkaudella saareen tasatunnein Laukontorilta, joten piknik-eväiden ostaminen käy kätevästi torilta laivaa odotellessa.

viikinsaari3

Viikinsaari on sympaattinen paikka, jossa kaikki on hieman ajan hampaan kuluttamaa, mutta tämä vain lisää saaren charmia. Saaren historia on täynnä mielenkiintoisia pieniä yksityiskohtia, saari on esimerkiksi aikoinaan vaihtanut omistajaa viinipullosta.

Jos auringossa makoilu alkaa kyllästyttää, saarelta löytyy niin uimarantoja, grillipaikkoja, rantasauna, kesäteatteri, ravintola kuin leikkipuisto. Välinevuokraamosta voi vuokrata muun muassa frisbeitä ja pelivälineet Mölkkyä varten.

viikinsaari4

Viikinsaaressa on myös tiettävästi maailman ainoa kappeli, jossa voi harjoittaa sekä itäisen (ortodoksisen) että läntisen (luterilaisen) kirkkokunnan uskontoa. Pienenä knoppitietona mainittakoon, että kappeli on itse asiassa entinen putka, jonne itse poliisimestarikin on laitettu 30-luvulla säilöön.

viikinsaari5

Lisäksi saaren ympäri kiertää luontopolku, sillä 14 hehtaarin kokoisesta saaresta peräti 10 hehtaaria on pyhitetty luonnonsuojelualueelle. Tiesitkö, että saarelta on löydetty 253 putkilokasvilajia ja saarella pesii 30 eri lintulajia?

viikinsaari6

viikinsaari7

viikinsaari8

viikinsaari9

viikinsaari10

viikinsaari11

viikinsaari12

viikinsaari13

viikinsaari14

Onko Viikinsaari sinulle tuttu paikka?

4 kommenttia

 1. Mä kävin Viikinsaaressa tänä kesänä ekaa kertaa ja siitä tuli heti yks mun lempipaikoista!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä yksi kivoimpia paikkoja Tampereella näin kesällä :)

   Poista
 2. Kiitos Viikinsaaren esittelystä. Se on minulle ennestään täysin tuntematon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viikinsaari on varmasti monelle ei-tamperelaiselle vieraampi paikka, itsekin kuulin siitä ensimmäisen kerran vasta Tampereelle muuttaessani.

   Poista

© La La Lilja • Theme by Maira G.