SLIDER

WELCOME!

Tavallista elämää, tyylipohdintoja, kirpputorilöytöjä, hyviä kirjoja, kotimaan matkailua & Tampere-vinkkejä!

Kuvien ja sanojen takana on tamperelainen Piia, ja assistenttina häärää Sulo-cockerspanieli.

4 yötä, 5 päivää ja 1200 km


Takana on viisi päivää ja neljä yötä, joiden aikana matkamittariin kertyi 1200 kilometriä ja kameraan 2400 kuvaa. Etelä-Savoa ja -Karjalaa on ajettu ristiin ja rastiin, ja Saimaata ihasteltu miltei turtumiseen saakka. Roadtripin ensimmäinen piste oli Asikkalan huikea Pulkkilanharju ja päätepisteenä Mikkelin sympaattisista sympaaattisin Kenkävero, Suomen suurin puupappila.

Toissayönä huristelimme usvaisten peltoaukeiden ja persikanvärisen kajon saattelemana kotitalliin ja minäkin kökötän nyt taas täällä ruudun takana reaaliaikaisesti. Kuvamateriaalia Saimaan kauneimmilta rannoilta on takuuvarmasti luvassa, kunhan saan kahlattua kuvatulvan läpi. Milloinkohan opin, ettei samasta auringonlaskusta tai järvimaisemasta tarvitse räpsiä 50 kuvaa?

5päivää 2

Apukuskin paikalla tönöttäessä ehti kartturina toimimisen, kynsien lakkaamisen ja kuskin kylläisyys- ja virkeystasosta huolehtimisen ohella myös ajatella syntyjä syviä. Pohdiskelin sitä, mitä olimme parhaillaan tekemässä, kotimaan matkailua, joka on joissakin piireissä aivan liian aliarvostettua. Monille ei ole matka eikä mikään, jos ei lähdetä vähintään Pohjoismaiden ulkopuolelle, mutta minä nautin täysin siemauksin roadtripeistä ja muusta reissailusta kotimaassa.

Suomessa ei tarvitse murehtia passeista, viisumeista, lennoista, jääpaloista, turvallisista alueista, metrokartoista tai valuutoista. Sitä voi vain istua autoon, heittää laukkuun ripsivärin ja t-paidan, ja seikkailu jo alkaa! Kykenen sille päälle sattuessani olemaan oikea stressierkki, joten ainakin lyhyemmillä lomilla otan suosiolla esiin Euroopan kartan sijaan Suomen kartan.

5päivää 3

Suomi on iso maa, joten koluttavaa todellakin riittää. Itsellä on vielä kokematta ainakin Kolin kansallismaisemat, Ahvenanmaa ja Turun saariston rengastie. Lapsuuden Lapin reissuistakin alkaa olla jo niin kauan, että kaiholla muistelen tuntureita, poroja ja valkeita hankia. Lapin matkaan saisi muuten loistavasti yhdistettyä Jäämeren rannat ja visiitin manner-Euroopan pohjoisimpaan paikkaan, Nordkappiin. Hmm, milloinkas sitä lomaa olikaan seuraavan kerran..?

5päivää 4

Vinkkaa kommenttiboksiin lempipaikkasi Suomessa. Mitä kotimaassa pitäisi ehdottomasti nähdä?

14 kommenttia

 1. Ihania Suomi-maisemia! Nimenomaan Saimaalla on mun mielestä tosi kaunista. Tässä on kyllä vähän kotiseuturakkautta mukana, koska olen alun perin kotoisin Etelä-Karjalasta. Jos ajatellaan jotain yksittäistä juttua, mikä Suomessa mun mielestä kannattaa kokea, niin se olisi pienen Karhunkierroksen käveleminen. Siellä on aivan upeat maisemat ja todella monipuolista settiä lyhyellä matkalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni! Saimaa on kyllä aivan lumoava, suurimpien selkien rannoilla tuntuu aivan siltä, kuin olisi merellä. Ja kiitos vinkistä, pieni Karhunkierros on vielä kokematta ja siinä olisi varmasti elämys minun makuuni :)

   Poista
 2. Suosittelen Meri-Poria ja muutenkin rannikkokaupunkeja, niissä on sitä jotain!

  Myös omasta mielestäni kotimaanmatkailu on aliarvostettua; vaikkakin myönnän, että myös minä kuulun siihen joukkoon, joka suuntaa mieluummin ulkomaille... Poikaystäväni taas on toista maata – tuntuu, ettei ole sellaista paikkaa, jossa hän ei olisi Suomessa käynyt. :D

  Itse haluaisin suunnata Porvooseen, jossa en ole vielä koskaan käynyt. Myös Ahvenanmaan-reissusta on aikaa varmaan parikymmentä vuotta, joten ehdottomasti sekin pitäisi taas kokea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, Erika! Minäkin tykkään kovasti rannikkokaupungeista, niissä on tosiaan oma charminsa. Meri-Porissa käytiin viime sunnuntaina, ihana paikka!

   Kannattaa tehdä visiitti Porvooseen, vanha kaupunki on sympaattinen :)

   Poista
 3. Ihania kuvia! Koli on aivan upea paikka, se on mielestäni kauneinta osaa Suomea. Pohjois-Norja on tosin ihan lempparikohteeni automatkaillessa. Maisemat siellä ovat henkeäsalpaavat! Olen haaveillut uudesta road tripistä sinne, sillä edellisestä on jo vuosikausia aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Valpuri!

   Kolille haluan ehdottomasti päästä, ehkä jo ensi kesänä :) Ja Pohjois-Norja on myös minun listallani, se on varmasti roadtripeistä pitävälle ihan ykköskohde.

   Poista
 4. Ihania kuvia olet saanut<3 Kannattaa käydä ehdottomasti Neitvuorella, Mikkelissä varsinkin syksyllä. Ite olen käynyt siellä monta kertaa ja siihen ei vaan kyllästy ollenkaan.
  Ihanaa kun kävi täällä Kenkäverossa, tuo Kenkävero on mahtava paikka<3

  https://hetkessamukana.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, Neitvuoresta en olekaan koskaan kuullut!

   Kenkävero oli aivan ihana, en olisi malttanut lähteä sieltä pois ollenkaan :D

   Poista
 5. Kiitos kauniista kuvista ja kotimaan matkailun nostamisesta sille kuuluvaan arvoon. Mikkelin seutu on minulle tuttu ja mainitsemasi paikat minustakin tutustumisen arvoisia. Nyt olemme juuri Etelä-Savossa, tarkemmin Rantasalmella. Terkkuja täältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, Kaija! :) Rantasalmi on ihana paikka myöskin :)

   Poista
 6. Voi miten upeita kuvia olet ottanut!!♥ Kyllä vaan suomessa on niin paljon upeita paikkoja ja nähtävää! Lappi on aivan ihana paikka! Mukavaa alkanutta viikkoa sinne💕🌻

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos <3

   Suomessa tosiaan riittää nähtävää ja ihailtavaa pitkäksi aikaa. Lappia koluamalla saisi varmaan vietettyä koko vuoden!

   Ihanaa viikonloppua! <3

   Poista
 7. Voin allekirjoittaa kaiken, Suomimatkailu on parasta!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on <3 Etenkin viime vuosina sitä on oppinut arvostamaan ihan eri tavalla :)

   Poista

© La La Lilja • Theme by Maira G.