SLIDER

WELCOME!

Tavallista elämää, tyylipohdintoja, kirpputorilöytöjä, hyviä kirjoja, kotimaan matkailua & Tampere-vinkkejä!

Kuvien ja sanojen takana on tamperelainen Piia, ja assistenttina häärää Sulo-cockerspanieli.

Rantasalmen unohtunut helmi


Kun minä olen kartanlukijana (eli koetan tihrustaa navigaattoria Lumian näytöltä), matkaan tulee yleensä mutka jos toinenkin. Ja jos minulla on vielä toisessa puhelimessa Google auki, mikään ei enää voi pelastaa meitä.

Tällä kertaa suoraviivaiseksi tarkoitettuun Savonlinna-Mikkeli -ajoon tuli yli tunnin kurvi, mutta sen verran vaaleanpunainen, ettei kuski pistänyt yhtään pahakseen (kuten ei yleensä muutenkaan).

ruusuhovi1

ruusuhovi2

Rantasalmelle osoittavien kylttien kohdalla nimittäin tajusin, että paikassa on jotakin, joka on ehdottomasti nähtävä. Televisiostakin tuttu Ruusuhovi, vaaleanpuna-valkoinen kartano vuodelta 1926, ulkonäkönsä puolesta savolainen vastine Haikon kartanolle - ellei jopa vielä upeampi.

ruusuhovi3

ruusuhovi4

ruusuhovi5

Elokuisena iltapäivänä ovet olivat tiukasti säpissä. Paikka on ilmeisesti auki tilauksesta ja siellä on edelleen jonkin verran toimintaa, mutta kartano on ollut muutaman vuoden myynnissä. Se valitettavasti näkyi kartanon ulkokuoressa. Ei tarvita enää montaa talvea, kunnes kaunis kartano alkaa rapistua pahemman kerran. Surullista.

ruusuhovi6

ruusuhovi7

Jos pankkitilillä lojuisi muutama ylimääräinen miljoona, kartanosta saisi upean hotellin tunnelmallisella ravintolalla ja taidenäyttelyillä. Hotellissa olisi myös mahtavat puitteet häiden ja muiden juhlien järjestämiseen sekä konserttien pitämiseen.

Loppumatka Mikkeliin sujuikin vaaleanpunaisissa kuvitelmissa keksien paikalle uusia käyttötarkoituksia. Ehkä jonakin päivänä..?

ruusuhovi8

ruusuhovi9

ruusuhovi10

ruusuhovi11

4 kommenttia

 1. Miten mahtava paikka – ja ihanan värinen! :D

  VastaaPoista
 2. Ruusuhovi on hurmaava paikka juhlille!
  Kauniit kuvat.
  Rentouttavaa sunnuntaita sinne!

  VastaaPoista
 3. Apua miten ihana!! Vaaleanpunaiset talot on mun heikkous haha :)

  VastaaPoista
 4. Oikein prinsessalinna!

  VastaaPoista

© La La Lilja • Theme by Maira G.