SLIDER

WELCOME!

Tavallista elämää, tyylipohdintoja, kirpputorilöytöjä, hyviä kirjoja, kotimaan matkailua & Tampere-vinkkejä!

Kuvien ja sanojen takana on tamperelainen Piia, ja assistenttina häärää Sulo-cockerspanieli.

Suomen kauneimmat maisematiet


Kantatie 62

Maisemien suhteen Mikkelistä Imatralle kulkeva kantatie 62 on oikea kultakaivos. Tie 62 kiemurtelee kauniiden järvimaisemien läpi ja kulkee neljän näyttävän sillan yli: Kirkonvarkauden riippusilta (1968), Väätämönsalmen silta (1979), Lietveden silta (1985) ja Saimaan silta (1995). Tien varrelta löytyykin niin upeita hiekkarantoja, henkeäsalpaavia siltoja kuin kansallisromanttisia maisemia.

Parhaimmillaan maisemat ovat 3 000 rantakilometrin ja 1 000 saaren Puumalassa, jossa näkymät ovat siltojen, järvenselkien ja Saimaa-maisemien juhlaa. Suosittelenkin mahdollisimman hiljaista nopeutta ja useita pysähdyksiä, sillä näiden maisemien läpi ei vain voi posottaa kaasu pohjassa - etenkään, jos on vierailulla ensi kertaa.

maisematiet5

maisematiet6

maisematiet7

maisematiet8

Puumalan keskustassa näkymiä hallitsee Puumalansalmen silta, joka on Suomen neljänneksi pisin maantiesilta. Alhaalla satamassa sillan kupeessa on hissi, joka nousee 28,5 metrin korkeudessa olevalle näköalatasanteelle. Tasanteelta voi jatkaa vielä rappuja pitkin ylös näköalakahvilaan, joka on huimat 37 metriä sataman yläpuolella. Voin luvata, että pelkästään näköalatasanteella ja sillalla voi yhtäkkiä huomata olevansa korkeanpaikankammoinen!

Puumalan satamasta voi kesäpäivän ratoksi bongailla vanhoja höyryaluksia, sillä satama on Saimaan laiva- ja veneliikenteen solmukohtia. Esimerkiksi s/s Puijo pysähtyy Puumalan satamassa risteillessään Savonlinnasta Lappeenrantaan Puumalan ja Imatran kautta.

maisematiet9

maisematiet10

maisematiet11

Lietvedentie

Lietveden näköalapaikka sijaitsee Puumalan Lietvedellä noin 15 kilometrin päässä Puumalan keskustasta. Hiekkapohjaisen saariketjun läpi kulkevan tien varrella on levike, josta nousee rappuset näköalapaikalle. Näköalapaikka on yksi Suomen kuvatuimmista järvimaisemista, eikä ihme, sillä paikalta avautuvat upeat maisemat.

Kesäisin pysähdyspaikalla (Lietvedentie 2019) toimii Lietveden kioski, ja alueen pohjoispuolella on legendaarinen Pistohiekan lava, kuppila ja hiekkaranta.

maisematiet12

maisematiet13

maisematiet14

maisematiet15

maisematiet16

Jos pidät päivän aikana yhden vilvoittelutauon, valitse etapiksi Huuhanranta, joka on yksi Saimaan pisimmistä hiekkarannoista. Ruokolahdella sijaitseva (Kietäväläntie 257-365) ranta on ainakin ulkopaikkakuntalaisen silmiin hieman piilossa, mikä lisää rannan viehätystä - aivan kuin 1,5 kilometrin mittaisesta hiekkarannasta, mereltä erehdyttävästi näyttävästä järvenselästä ja matalasti syvenevästä rannasta nyt ei muuten viehättyisi.

Huuhanrantaan ei vieraspaikkakuntalainen sattumalta päädy, sillä tämän upean keitaan löytääkseen on Syyspohjan kylän kohdalla poikettava tieltä 62 Utulantielle, ja ajettava ensin sitä ja sitten Kietäväläntietä yhteensä noin 15 kilometriä, kunnes tien vasemmalla puolella kanervien ja mäntyjen keskellä on pieni viitta uimarantaan. Parkkipaikalta kävellään vielä hiekkapohjaista polkua männikön läpi, kunnes eteen avautuu upea Huuhanselkä.

maisematiet2

maisematiet3

maisematiet4

Päijänteen maisemareitti (tie 314)

Suomen kauneimmaksi maisemareitiksikin valittu Päijänteen maisemareitti seututiellä 314 on kokemisen arvoinen. Tien näyttävin osuus on Pulkkilanharju Lahden lähellä Asikkalassa, 10 km Vääksystä Sysmään.

Tällä kohdalla tie 314 mutkittelee kahdeksan kilometrin matkan mäntymetsässä Päijänteen levittäytyessä hiekkaharjun molemmille puolille. Jääkauden muovaamalla harjulla on Päijänteen kansallispuiston 4,4 km mittainen luonto- ja harjupolku, joka alkaa Karisalmen sillan parkkipaikan tuntumasta.

Satuimme paikalle päivänä, jolloin taivas oli harmaa ja järvi synkkä, vastaranta erottui siniharmaana häivähdyksenä jossakin horisontissa ja aavalta järvenselältä puhalsi hyinen tuuli. Voi vain kuvitella, kuinka kaunista Pulkkilanharjulla on aurinkoisena päivänä.

maisematiet17

maisematiet18

maisematiet19

maisematiet20

maisematiet21

maisematiet22

15 kommenttia

 1. Voi, mitkä maisemat! Voi, mitkä kuvat. Noita kun katselee tekisi mieli ampaista matkaan heti. Mukavaa iltaa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maisemat olivat kyllä upeita! Mukavaa illanjatkoa! :)

   Poista
 2. Huuhaanranta ja Pistohiekka antavat viitettä mitä Saimaa parhaimmillaan on. Saimaan saarista löytyy myös paratiisirantoja, esim. Rokansaaresta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi mahtavaa tutustua joskus Saimaan saariinkin! :)

   Poista
 3. Hienoja kuvia! Onpa tosi korkea toi silta. En muista ikinä ajaneeni kyseistä reittiä - tai ehkä olen nukkunut kyydissä. :D Omat suosikkini Suomen maisemateistä ovat tietysti Saariston rengastie ja Utsjoentie. En osaa edes sanoa, kummasta tykkään enemmän. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saariston rengastie ja Utsjoentie ovat minulta vielä kokematta, pitää ehdottomasti joskus päästä ajamaan nekin :)

   Poista
 4. Voi mitä ihania kuvia <3 Toivottavasti pääsisin itsekin joskus ihailemaan kyseisiä maisemia. :)

  VastaaPoista
 5. Upeita kuvia <3 pitääpä muistaa nämä tiet ensi kesänä kun tekee mieli lähteä ihan vaan ajelemaan johonkin suuntaan ;) Iloista torstaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Näitä teitä kannattaa ehdottomasti joskus ajella!

   Poista
 6. Näyttävät kyllä tosi upeita paikoilta! :)<3

  VastaaPoista
 7. Hienoja reittejä siellä Itä-Suomessa! Minulla on postauksia kauniista saariston rengastiestä: www.koivupalmu.blogspot.fi. Mukavaa syksyn jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, Saariston rengastien haluan ehdottomasti joskus nähdä ja kokea! Käyn kurkkaamassa blogisi :) Kivaa alkusyksyä!

   Poista

© La La Lilja • Theme by Maira G.