SLIDER

WELCOME!

Tavallista elämää, tyylipohdintoja, kirpputorilöytöjä, hyviä kirjoja, kotimaan matkailua & Tampere-vinkkejä!

Kuvien ja sanojen takana on tamperelainen Piia, ja assistenttina häärää Sulo-cockerspanieli.

Vuoden 2017 retkikohde: Punkaharju


Tämän vuoden retkikohteeksikin valittu Punkaharju on yksi Suomen ikonisista kansallismaisemista. Kapea, mäntyjen reunustama tie mutkittelee jääkauden muodostaman seitsemän kilometriä pitkän hiekkaharjun poikki, ja molemmilla puolilla välkehtii Saimaa.

Ei ihme, että jo kansalliskirjailijamme ja -runoilijamme Runeberg ja Topelius ihastuivat tähän maisemaan ikihyviksi, ja tsaari Nikolai II julisti maisemat suojeltaviksi jo vuonna 1843, jolloin kaskeaminen ja puuston hakkaaminen kiellettiin.

punkaharju2

punkaharju3

punkaharju4

punkaharju5

Upeiden maisemien lisäksi Punkaharjulla on muutakin tarjottavaa: Salpalinjan juoksuhaudat, metsämuseo Lusto, Luonnonvarakeskuksen puulajipuisto ja Johanna Oraksen taidekartano sekä tietysti Suomen vanhin ja vaaleanpunaisin valtionhotelli, Hotelli Punkaharju.

Mikäli kauniiden rakennusten nälkä ei vielä tästä sammu, kannattaa käydä ihailemassa myös Finlandiaa, joka valmistui hotelliksi 1914. Nykyisin rakennus toimii vanhusten yksityisenä hoitokotina.

punkaharju6

punkaharju7

punkaharju8

punkaharju9

punkaharju10

Kesäisin harjualueeseen voi tutustua niin kävellen, patikoiden, pyöräillen, meloen tai autoillen. Talvisin Saimaan jäällä voi luistella, hiihtää tai lumikenkäillä. Liikuitpa Punkaharjulla miten hyvänsä, voin vakuuttaa, että ihastut - tai peräti rakastut!

punkaharju11

punkaharju12

punkaharju13

punkaharju14

punkaharju15

punkaharju16

punkaharju17

10 kommenttia

 1. Iki-ihana Punkaharju ei ole juurikaan muuttunut siitä, kun kävimme perheen kanssa Kultakiven leirintäalueen mökeillä 1980-luvulla. Sinun mahtavat kuvat sen kertovat. Minusta nuo vesiaiheiset kuvat ovat erityisen hienot. Tuonkin "tuttavuuden" voisi taas uudistaa. Hyvää viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kitos Kirsti! Itsekin havaitsin onnekseni, että alue oli aivan samannäköinen kuin parikymmentä vuotta sitten :) Kivaa viikonjatkoa!

   Poista
 2. Olen ollut tuolla lapsena vuosia, vuosia sitten. Olisi kiva päästä uudeelleen. Hienot kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sussi! Minullakin oli edellisestä visiitistä aikaa varmaan reippaat kymmenen vuotta :)

   Poista
 3. Haluaisin käydä Punkaharjun valtionhotellissa ihan vain sen omistajan, Saimi Hoyerin, takia. :D Ihailen häntä valtavasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saimi on kyllä upea! Ja extrahienoa on, että hän on pitänyt hotellista hyvää huolta :)

   Poista

© La La Lilja • Theme by Maira G.