SLIDER

WELCOME!

Tavallista elämää, tyylipohdintoja, kirpputorilöytöjä, hyviä kirjoja, kotimaan matkailua & Tampere-vinkkejä!

Kuvien ja sanojen takana on tamperelainen Piia, ja assistenttina häärää Sulo-cockerspanieli.

3 kk mikroneulausta - kuinka kävi?


Kesäkuussa kirjoittelin pienen tietoiskun mikroneulauksesta ja lupasin tehdä tilanneraportin, kunhan kokeilua olisi takana pidempi aika. 

Olen ihonhoito- ja meikkausasioissa melko suurpiirteinen ihminen, ja toisinaan - vähän hävettää paljastaakin - pelkkä meikin poistaminen illalla tuottaa aikamoisia vaikeuksia. Pitkien päivien iltoina kylpyhuoneessa käydään aikamoista tahtojen taistelua, kun kasvojen puhdistus- ja rasvausoperaation sijaan tekisi mieli vain pujahtaa peiton alle. Niinpä mikroneulauksen ainoaksi ja suurimmaksi ongelmaksi nousi rutiinin ylläpitäminen.

Neulaus1

Kesäkuun jaksoin vielä kiltisti rullailla iltaisin joka toisen viikon, mutta heinäkuu ja lomat saivat minut täysin unohtamaan tämän piikikkään kaverini. Rullailin epäsäännöllisen säännöllisesti, eli silloin kun muistin tai jaksoin. Vaikka työarki koitti kuukausi sitten, rullailun suhteen olen edelleen lomamoodissa.

Muuten neulauksessa ei ole mitään moitittavaa - päinvastoin. Voin suositella mikroneulausta varauksetta kaikille ihotyypistä riippumatta. Vaikka iho olisi hyväkuntoinen, rullailulla on ikääntymistä ennaltaehkäiseviä vaikutuksia. Tästä tosin tullaan toiseen ongelmaan: motivaatioon. Mikäli ihossa ei ole sen suurempia ongelmakohtia, mikroneulauksella ei saa aikaan suuria konkreettisia vaikutuksia ja motivaatiota rullailuun on vaikeampaa pitää yllä.

Neulaus2

Ihoni on suhteellisen hyväkuntoinen, mitä nyt vuodenajasta riippuen välillä pintakuiva ja pukkaa joskus näpyn sinne ja tuonne, ja neulauksen jälkeen iho näyttää vähän samalta kuin hyvän lenkin jälkeen. Terveemmältä, puhtaammalta, hehkuvalta.

Iho tuntuu pehmeämmältä ja huokoset pienemmiltä. Mikroneulaus on myös selvästi loiventanut kaulalla ja otsalla olleita uurteenalkuja. Uskonkin, että jos rullaisin säntillisesti joka toinen viikko, nämä uurteenpoikaset katoaisivat ennen pitkää kokonaan.

Neulaus3

Kuten aiemmassa postauksessani mainitsin, mikroneulaus edesauttaa ihonhoitotuotteiden aktiiviaineiden imeytymistä. Tämän vuoksi neulauksen yhteydessä kannattaa kiinnittää erityishuomiota käyttämiinsä hoitotuotteisiin.

Itse tehostan vaikutusta laittamalla toisinaan neulauksen jälkeen kasvoille kollageeninaamion (mm. korealaiset Skin Republic -naamiot tai Holika Holikan Skin Rescuer Collagen -kangasnaamio*). Myös erilaisten tehoseerumien, kuten A-vitamiinivoiteen (esim. BM Optiretin A-vitamiinivoide), käyttö kannattaa yhdistää mikroneulaukseen. Näin saat paremman hyödyn voiteistakin.

Neulaus4

Onko sinulla kokemusta rullailun pitkäaikaisista vaikutuksista? Mitkä ihonhoitotuotteet olet todennut toimiviksi mikroneulauksen kaverina?

12 kommenttia

 1. Heti piti tulla lukemaan kokemuksiasi mikroneulauksesta kun juuri tänään kampaajani sitä niin hehkutti!
  En tiedä jaksaisinko minäkään siitä rutiinia tehdä...katsotaan nyt.
  Ihan normaalit pesut ja naamiot ovat vielä kasvovoiteiden ohella riittäneet.
  Kiva kun postasit tästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos tästä oli apua pohdintoihisi! :) Juuri tuo rutiinin ylläpitäminen on tuossa vaikeinta.

   Poista
 2. Minulle ihan uusi juttu. Jos en olisi blogisi lukija, en luultavasti olisi koskaan saanut tietää moisesta vekottimesta. Olisi varmaan pitänyt aloittaa käyttö n. 40 vuotta sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä taitaakin olla melko tuore keksintö! Muistelisin, että ekat mikroneulat kotikäyttöön tulivat myyntiin varmaan pari kolme vuotta sitten.

   Poista
 3. Olen myös miettinyt tällaisen rutiinin ottamista osaksi arkea, kun se kuulostaa niin hyvältä, mutta tiedän, etten jaksaisi/muistaisi/viitsisi tehdä sitä riittävän usein, joten olen päättänyt olla haaskaamatta rahaa välineistöön. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, minäkin arvelin jo ennalta, etten viitsi tehdä tätä ihan säntillisesti, mutta uteliaisuus voitti tällä kertaa järkevyyden :D

   Poista
 4. Mielenkiintoista luettavaa😍 Tuo nimittäin olikin ihan uusi juttu, mutta kuulosti kyllä sellaiselta neulaukselta että kokeiltava joskus on..minäkin olen kyllä pikkuisen huono noudattamaan rutiineja:) Mukavaa torstaipäivää sinne♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että aihe kiinnosti! :) Mikroneulausta tekevät myös kosmetologit, eli jos haluaa joskus kertaalleen testata, mikroneulaa ei tarvitse ostaa itselle.

   Poista
 5. Minulle aivan uusi juttu. Eikö voiteet imeydy huokosten kautta? Miksi tehdä reikiä - vaikka pienen pieniä - kasvoihinsa? Postaus oli mielenkiintoinen ja kuvasi kauniita. Mutta en aio kokeilla mikroneulausta, vaikka tarvetta tietty olisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että aihealue kiinnosti! :) Se kuulostaa kieltämättä aika hurjalta ajatuksesta, että tekee reikiä iholleen. Ihonhoitotuotteiden pitäisi kuulemma imeytyä näiden mikrokanavien kautta tehokkaammin.

   Poista
 6. Kuulostaa kyllä hyvältä ja toimivalta! Täytyy ehkä itsekin harkita tuollaisen hankkimista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä ihan toimivaa puuhaa - etenkin, jos jaksaisi rullailla säntillisen säännöllisesti :)

   Poista

© La La Lilja • Theme by Maira G.