SLIDER

WELCOME!

Tavallista elämää, tyylipohdintoja, kirpputorilöytöjä, hyviä kirjoja, kotimaan matkailua & Tampere-vinkkejä!

Kuvien ja sanojen takana on tamperelainen Piia, ja assistenttina häärää Sulo-cockerspanieli.

Hylätyt talot


Todennäköisesti olen juuri nyt tekemässä jälleen yhden sellaisen suuren virheen, josta blogikonkarit ja -konsultit viikkokirjeissään varoittavat. Aion julkaista postauksen, josta ei ole yhtään mitään hyötyä yhtään kenellekään. Paitsi jos pidät hylätyistä taloista.

hylätyt2

hylätyt3

Vanhat, ränsistyneet talot heinittyneine pihapiireineen ja sortumispisteessä olevat tehdasalueet autonraatoineen ja rikottuine ikkunoineen jaksavat kiehtoa minua vuodesta toiseen. Tiedän, ettei moni jaa tätä viehtymystäni, vaan valtaosan mielestä nämä rakennukset ovat purettavaksi joutavaa roskaa. Minua niiden surullinen, runollinen kauneus liikuttaa.

hylätyt4

hylätyt5

Hylättyjä paikkoja kuvatakseen tarvitsee vain pitää silmänsä auki, sillä näitä rakennuksia on teiden varsilla joka puolella, erityisesti kasvukeskusten ja lähiöiden ulkopuolella. Esimerkiksi Etelä-Savossa ja -Karjalassa ajellessa vastaan tuli vähän väliäautiotaloja, joista kaikista olisin halunnut räpsäistä kuvan.

Muistikortille onkin ennättänyt kerääntyä taas niin paljon mielenkiintoisia kuvia, että kaiken uhallakin haluan jakaa niitä myös teidän kanssanne.

hylätyt6

hylätyt7

hylätyt8

hylätyt9

hylätyt10

hylätyt11

hylätyt12

23 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Thank you for the comment! And I definitely think so too. Old houses are nostalgic and interesting.

   Poista
  2. Tykkään vanhoista hylätyistä taloista. Niissä on sitä jotakin.Ajattelen niissä asuneita ihmisiä ja kohtaloitaan. Toisaalta surullista, mutta kiehtovaa.

   Poista
 2. Kiehtovat kuvat. Tarvitseeko kaikesta aina olla jotain hyötyä? Minua ovat aina kiehtoneet vanhat rakennukset. Kun olen tehnyt kierroksen lukuisilla lapsuuden asuinpaikkakunnilla, moni rakennus on ollut jo purettu. Ne, jotka ovat vielä olleet pystyssä, ovat tuntuneet sitäkin "arvokkaimmilta". Arvo on tunnearvoa ja ehkä vain minulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Ja totta kyllä, muutkin arvot ovat myös täällä blogimaailmassa arvokkaita kuin hyödyllisyys. Minäkin lumoudun vanhoista rakennuksista, niissä on jotakin niin salaperäistä.

   Poista
 3. Ihania kuvia! Rakastan vanhoja, hylättyjä rakennuksia. En vain yleensä ilkeä mennä niihin sisälle, sillä usein niissä voi olla vähän hasardia liikkua ja saattaa olla myös hiukan epäselvää, ovatko ne oikeastaan hylättyjä vai edelleen jonkun omaisuutta, enkä haluaisi hiippailla salaa jonkun toisen yksityisalueella, vaikka siellä ei näyttäisi kukaan enää käyvän. Niinpä yleensä katselen niitä itse vain ulkoapäin - ja kuvina netistä. <3

  Ja mitä siihen blogipostauksen hyödyllisyysvaatimukseen tulee, en oikeasti näe, miksi postausten pitäisi olla aina jollain tapaa hyödyllisiä. Kun katsoo maamme suosituimpia blogeja ja niiden suosituimpia postauksia, on kyseenalaista, missä määrin tällaisten tavoitteiden seuraaminen oikeastaan näkyy blogin tai postauksen suosiossa... ;D Hyödyttömät postaukset kunniaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista!

   Tuo on todella hyvä pointti, kaikista rakennuksista ei tosiaan päällepäin voi nähdä, ovatko ne edelleen omistuksessa ja käytössä. Tämän vuoksi on turvallisempaa kurkistella niihin paikkoihin, jotka ovat selvästi hylättyjä. Ja varovaisuus todellakin kannattaa, ikinä ei voi tietää, kestääkö lattia ym.

   Ja kyllä, ehkä kaiken ei aina tarvitse olla niin hyödyllistä, se tosiaan näkyy hyvin suosituimmissakin blogeissa :)

   Poista
 4. Kiehtovia kuvia! Miksi kaiken pitäisi aina olla hyödyllistä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sussi!

   Kommenttinne saivat minut ymmärtämään, että arvoa voi olla muussakin kuin hyödyllisyydessä :)

   Poista
 5. Hylätyt rakennukset on kiehtovia! Sitä alkaa etsiä johtolankoja entisistä asukkaista ja miettiä millaisia olivat aikoinaan... Ja eihän kaikkien postausten tarvitse olla "hyödyllisiä", mukavaa katsoa kauniita kuvia ja lukea mielenkiintoista tekstiä ihan vain huvin vuoksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hylätyissä taloissa on nostalgiaa! Minäkin aina mietin, millaista elämää talossa on eletty ja toivon, että seinät osaisivat puhua.

   Poista
 6. Vau, mitä kuvia! Minusta hylätyt talot ovat aina olleet vähän pelottavia, joten niissä ei tule käytyä, vaikka ovat varmasti täynnä kaikkea rosoisen kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Minuakin kieltämättä vähän joskus jänskättää liikkua vaikkapa hylätyllä teollisuusalueella, ja yksinäni en varmasti uskaltaisi mennä ollenkaan.

   Poista
 7. Mitähän kertoisivat hylätyt, jos osaisivat ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota minäkin aina mietin! Kunpa seinät osaisivatkin puhua!

   Poista
 8. Ihana postaus ja hienot kuvat. Minäkin tykkään kovasti autiotaloista ja olen yrittänyt kuvatakin niitä. Muutaman kuvan olen näyttänyt postauksessa. Se on juuri se runollinen kauneus. Haikeus. Jätetyksi, hylätyksi joutuminen. Roso ja kauneus. Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marja! Pitääkin käydä kurkkaamassa kuvia sinun blogistasi :)

   Runollinen kauneus, siinä oli hyvin tiivistetty näiden hylättyjen talojen aikaansaama fiilis.

   Kivaa viikonjatkoa!

   Poista
 9. Voi miten upeita kuvia oletkaan ottanut!! Nuo vanhat tavarat/rakennukset suorastaan huokuvat elämää..vaikka ovatkin hylättyjä! jotakin niin kiehtovaa tuossa "vanhassa ajassa" on:)) Mukavaa alkanutta viikkoa sinne♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vanhat talot ovat kyllä täynnä melankolista nostalgiaa. Kivaa viikonjatkoa! :)

   Poista
 10. Vitsit miten makeita kuvia! :)

  VastaaPoista
 11. Kuinka hauska postaus! Hylätyissä taloissa on todella jotain maagista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, Jonna! Ja totta, ne ovat lumoavia :)

   Poista

© La La Lilja • Theme by Maira G.