SLIDER

WELCOME!

Tavallista elämää, tyylipohdintoja, kirpputorilöytöjä, hyviä kirjoja, kotimaan matkailua & Tampere-vinkkejä!

Kuvien ja sanojen takana on tamperelainen Piia, ja assistenttina häärää Sulo-cockerspanieli.

Hyvästit paljaille säärille


Kesän vaihtuessa syksyksi jätetään hyvästejä monille asioille - mansikoille, irtojäätelölle, terassilaivoille, valoisille öille, piknikeille... Yksi näistä suloisiin kesäpäiviin jäävistä asioista ovat paljaat sääret.

Oranssissa kukkamekossa ja vaaleanharmaassa neulehuitulassa heitin hyvästit sille kepeydelle ja helppoudelle, joka olennaisesti liittyy paljain säärin kulkemiseen. Viime viikkoina aamut ovat yksinkertaisesti olleet niin kirpsakoita, että kesän paahtamat kintut on ollut pakko verhota ohuisiin sukkahousuihin.

paljaatsääret2

Olen vannoutunut mekko- ja hametyttö, mutta tämä alkusyksyn kausi, jolloin paljaat jalat ovat liian vähän ja paksut sukkahousut liian paljon, on aina kauhistus minunkaltaiselleni sukkahousuterminaattorille.

On kumma, että Kuuhun on osattu mennä kohta 50 vuotta ja autotkin ajavat pian itse itseään, mutta ohuet sukkahousut ovat yhtä onnettomia vuodesta toiseen - vähänkin kynnessä säröä tai kädessä kuiva kohta, niin johan on ensimmäinen silmäpako ennen kuin on edes töihin ehtinyt.

paljaatsääret3

Mistä löytyy kestäviä, ohuita sukkahousuja - vai onko niitä? Ovatko ne kuin tontut tai menninkäiset, kaikki ovat niistä kuulleet, mutta kukaan ei ole itse nähnyt? Ilmiantoja otetaan vastaan kommenttiboksissa.

25 kommenttia

 1. Hahah, mä oon kans miettinyt, et mistä löytyisi kestävät sukkahousut! Aina ne menee rikki ekan käyttökerran jälkeen. Niin turhauttavaa :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sano muuta, tuo on joskus aika raivostuttavaa!

   Poista
 2. Tuttu ongelma! Jos löydät jostain hyvät niin ois kiva lukea niistä lisää täällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, arvelinkin, että kohtalontovereita löytyy! Jos jostain löydän kestävät yksilöt, lupaan vinkata asiasta :)

   Poista
 3. Jeps, tuttu ongelma!

  VastaaPoista
 4. Niin, haikeaa on. Melankolistakin. Ajattelin ryhtyä seuraamaan blogiasi. Tunnelma vaikutti niin hyvältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, Marja, ja tervetuloa seurailemaan! :)

   Poista
 5. Ja värittömissä sukkiksissa on vielä se, että löytää juuri omalle ihonsävylle sopivat. Sellaiset jotka eivät näytä sukkahousuille :D

  VastaaPoista
 6. Ihanat kuvat! Niin totta, haikeaa kun syksy tulee ja ilmat viilenevät. Olen kuullut kestävistä ohuista sukkahousuista muuten. Katoppa täältä: http://www.marksandspencerfinland.fi/2016/syyskuu/ei-enaa-silmapakoja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Superiso kiitos tästä vinkistä! Marks & Spencerilta ei ole tajunnut katsoa sukkahousuja ollenkaan, taidanpa heti suunnata sinne :)

   Poista
 7. Mullekki tuo ongelma on niin tuttu! Sairaan ärsyttävää :D

  VastaaPoista
 8. Niin kauniita kuvia ja rakastan niin paljon tota sun kampausta! Apua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Janika! :) Tämä on superhelppo löysä "sotkunuttura", jonka teen niin, että olen tekevinäni ponnarin, mutta en vedäkään latvoja ponnarin läpi, vaan kiepautan ne ponnarin ympärille.

   Poista
 9. Oi, mitkä kuvat! Niin tunnelmalliset ja syksyiset! Ja asukin on tosi kaunis :)

  VastaaPoista
 10. Ihania kuvia😍 ja voi kun tosiaan löytyisi sellaiset sukkikset että kestäisivät ilman niitä silmäpakoja:) Mukavaa syyskuuta sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sellaisia on tullut etsittyä monta vuotta, mutta jos vielä bongaan kestävät, niin lupaan vinkkailla niistä täällä :)

   Poista
 11. Käytän nykyään legginsejä – ihan vain siksi, että ainakin ne kestävät sukkahousuja pidempään. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohan onkin muuten fiksua, legginssit on tosiaan paljon sukkahousuja kestävämpiä! Hmm, pitäisiköhän itsekin turvautua niihin..

   Poista
 12. Leggingseihin en ole oppinut. Siksi on käytettävä sukkahousuja melkeinpä päivästä päivään. Ja tuttuakin tutumpaa ja turhauttavaakin on, että ohuet
  sukkahousut eivät vaan kestä kovin kauaa. Joistakin kalliimmista merkeistä olen löytänyt vähän kestävämpiä sukkahousuja. Kunert, Falke ym.jotka nekin
  yleensä vähintään 40 den. Täytyy varmaan kokeilla vielä noita M&S:n sukkahousuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 40 den tai paksummat sukkahousut tuntuvat kestävän merkiltä kuin merkiltä, mutta juuri nuo ohuet tahtovat mennä rikki itsestään. Kalliimpia merkkejä en ole raaskinut kokeilla, yllättäen alkusyksystä huomasin Lindexin sukkahousujen kestävän yllättävänkin hyvin :) Pitää myöskin testata vielä M&S!

   Poista
 13. Lindexin ohuita sukkahousuja en ole ihan viime aikoina ostellut, paksumpia kyllä. Ja ihan OK sukkahousuja. Tärkeintä sukkahousuissa minulle kestävyyden lisäksi on, että niissä on korkea vyötärö ja pitkä sääriosa. Ikävää se sukkahousujen alituinen valuminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo valuminen on toden totta ärsyttävää myöskin! Korkea vyötärö on kyllä hyvä sukkahousuissa :)

   Poista

© La La Lilja • Theme by Maira G.