SLIDER

WELCOME!

Tavallista elämää, tyylipohdintoja, kirpputorilöytöjä, hyviä kirjoja, kotimaan matkailua & Tampere-vinkkejä!

Kuvien ja sanojen takana on tamperelainen Piia, ja assistenttina häärää Sulo-cockerspanieli.

Kesän viimeinen henkäys


Syyskuu alkaa taittua kohti lokakuuta, ja hiljalleen vuosi alkaa olla siinä pisteessä, että kesän on luovutettava talven edessä. Juuri nyt luonto vetää vielä viimeisiä henkäyksiään ennen taipumistaan väistämättömään.

kesänloppu2

Hiljalleen pois kuihtuvassa kesässä ja kuolevissa kasveissa on runollista, surumielistä ja lumoavaa kauneutta, jota ei kaukaa katsoessaan huomaa. Kun pysähtyy ja tarkastelee lähemmin, kesän loppunäytös mykistää upeudellaan. 

Pensaisiin jääneiden marjojen pinnalla helmeilevät vesipisarat, sateen piskaamien kesäkukkien lakoon painuneet varret, kylmenneiden öiden ruskistamat lehdet ja pystyyn kuivuneet koiranputket ovat kesän viimeinen fanfaari ennen harmautta, viimeinen henkäys ennen kuin kaikki vaipuu horrokseen vain herätäkseen henkiin uudelleen ensi vuonna.

kesänloppu3

kesänloppu4

Ympäröivä maailmamme on edelleen täynnä kauneutta, mutta se on erilaista kuin kesällä. Se ei ole yhtä helppoa, iloista ja nopeasti havaittavaa, yhtä itsestäänselvää.

Ei, se on vaihtanut olomuotoaan, muuttunut herkemmäksi ja eteerisemmäksi. Se ei avaudu kaikille, sen nähdäkseen pitää joskus odottaa. Mutta siellä se joka tapauksessa on, sillä kuinka luonto ylipäätään voisi olla muuta kuin kaunis?

kesänloppu5

kesänloppu6

kesänloppu7

kesänloppu8

kesänloppu9

kesänloppu10

kesänloppu11

kesänloppu12

kesänloppu13

kesänloppu14

kesänloppu15

11 kommenttia

 1. Siis mikä ihana tunnelmantiivistymä! On niin haikeaa, kun talvi lähestyy. <3 Tänä viikonloppuna tosin tuntuu "kesäisemmältä" kuin useimpina päivinä menneen kesän aikana. Ironista. :D

  viikarivartti.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Viime viikolla oli kyllä ihanan kesäisiä päiviä, mutta nyt on taas ollut niin koleaa, että talven tulo tuntuu..

   Poista
 2. Upeita kuvia ja omalla tavallaan koskettava teksti :) Luonto on mun mielestä kauneimmillaan syysaamuina, kun ensimmäiset pakkaset jättävät seitinohuen hunnun kaiken elävän ja elottoman päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sofia :) Syysaamut ovat kyllä hurmaavia, ja juuri nuo ensimmäiset pakkaset - onpahan jokin syy odottaa talvea!

   Poista
 3. Voi miten upeita kuvia olit ottanut!!♥ Nuo vesipisarat oli niin kauniisti "vangittu"...melkein odotti että koska ne tippuu:) Luonnossa on niin paljon ihasteltavaa/nähtävää, kun osaa oikein silmin katsoa! Mukavaa syksyistä viikonloppua sinne♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Luonnosta löytyy vuoden ympäri paljon kuvattavaa :) Kivaa viikonlopun jatkoa sinulle <3

   Poista
 4. Tarkka katseesi on bongannut taas kerran upeita yksityiskohtia syksyisistä kasveista. Mukavaa sunnuntain jatkoa.

  VastaaPoista
 5. Wau♡

  http://jasukuvaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista

© La La Lilja • Theme by Maira G.