SLIDER

WELCOME!

Tavallista elämää, tyylipohdintoja, kirpputorilöytöjä, hyviä kirjoja, kotimaan matkailua & Tampere-vinkkejä!

Kuvien ja sanojen takana on tamperelainen Piia, ja assistenttina häärää Sulo-cockerspanieli.

6 x ideaa sadepäivälle


Syksyisin sataa - ja paljon.

Jos ei vettä, niin kylmää rännänsekaista tihkua. Joskus saattaa tulla talvikin, noin vain yön aikana. Loppusyksyllä talvi kestää yleensä yhden aamupäivän, kunnes lumi muuttuu loskaksi ja lopulta räystäitä pitkin tippuvaksi vedeksi.

Jotta sade tai pyry ei määrittelisi aivan koko päivää, alla muutama vinkki näiden sateisten hetkien varalle.


1. Uhmaa ilmaa ja käy kävelyllä. Sateenvarjon tai hupun alla maailma näyttää erilaiselta ja lämpöiseen kotiin palaaminen pienen reippailun jälkeen tuntuu suorastaan ylelliseltä. Jos kävely ei kuitenkaan innosta, lähde ajelulle tai hyppää bussiin.

2. Aloita maraton. Kotona voi toteuttaa yllättävän monenlaisia maratoneja. Käperry sohvalle, ja aloita esimerkiksi kirja-, lehti-, lautapeli-, elokuva- tai sarjamaraton tai pelaa vaikkapa jotain vanhaa, nostalgiaa herättävää PlayStation- tai tietokonepeliä.


3. Vapauta sisäinen kulinaristisi. Valloita keittiö ja kaiva reseptit esiin. Harva asia sopii sadepäivään yhtä hyvin kuin kokkailun ja leipomisen tuoksut sekä lämpimänä hohkaava uuni.

4. Suunnista kaupungille. Millä tahansa ilmalla kaupungilla kyllä riittää tekemistä. Voit suunnata vaikkapa kahville, taidenäyttelyyn, museoon, leffaan, ravintolaan, hohtokeilamaan, sisäminigolfaamaan, seinäkiipeilemään, uimaan, shoppailemaan.. Mahdollisuuksia on aika lailla loputtomasti.


5. Kierrätä ja siivoa. Kierrä kirpputoreja tai varaa vihdoin kirppispöytä, siivoa vaatekaapit ja hinnoittele myytävät kirppikselle. Samalla tulee toteutettua syyssiivous. Jos kirpputorit eivät innosta, kunnon suursiivous saa joka tapauksessa ajan kulumaan siivillä.

6. Ole läsnä. Soita tärkeälle ihmiselle, jonka kanssa et ole puhunut pitkään aikaan, vaihda kuulumisia mummun tai kaverin kanssa. Sadepäivä on oiva hetki puhua maratonpuheluita, kutsua ystävä kylään ja antaa aikaa ihmisille ympärilläsi.Kuvissa näkyvällä varustuksella olin eräänä sateisena syyssunnuntaina iltapäiväkävelyllä, mutta tämän päivän lumituiskuun pitikin varustautua jo nilkkureilla ja villakangastakilla.


Mitä sinä teet sadepäivisin?

10 kommenttia

 1. Ihania vinkkejä! Sadesäällä mä tykkään linnoittautua sisälle Netflixin ääreen ja kuunnella sadetta ikkunoiden takaa, se on ihanan rentouttavaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elli! Netflix, sohva ja sateen ropina on aika lyömätön yhdistelmä :)

   Poista
 2. Hyvät vinkit...laitetaanpas muistiin! Saatanpa syödä nameja, bloggailla ja katsoa telkkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Carola! Sinun sadepäivän puuhastelut kuulostavat oikein mainioilta :)

   Poista
 3. Hyviä vinkkejä, jotka sopivat säähän kuin säähän. Minun sadepäivät kuluvat usein kirjojen parissa, kun muuten ei malttaisi lukea kaikelta "pakolliselta" tekemiseltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsti! Uskon, että jos puuhastelisin myöskin puutarhan parissa, ei ainakaan kesäisin malttaisi lukea muulloin kuin sateella.

   Poista
 4. Kivoja vinkkejä! Minä tykkään noista maratooneista..joku kiva sarja ja pakko nähdä kaikki jaksot:) Tykkään myös askarrella ja väkerrellä kaikenlaista sadepäivinä. Lautapelit on myös kiva vaihtoehto..se vaatii kyllä aina sitten kaupasta kasan herkkuja:) Mukavaa syyspäivää sinne♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sarjamaratoneja tulee harrastettua joskus ihan puolivahingossa vaikka ei sataisikaan. Kun löytyy riittävän hyvä sarja, niin ei sitä ihan pariin jaksoon malttaisi lopettaa :) Kaunista alkanutta marraskuuta!

   Poista
 5. Luen ja surffailen netissä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinähän se päivä jo meneekin nopeasti! :)

   Poista

© La La Lilja • Theme by Maira G.