SLIDER

WELCOME!

Tavallista elämää, tyylipohdintoja, kirpputorilöytöjä, hyviä kirjoja, kotimaan matkailua & Tampere-vinkkejä!

Kuvien ja sanojen takana on tamperelainen Piia, ja assistenttina häärää Sulo-cockerspanieli.

Kun blogimaailma väljähti?

Sosiaalisessa mediassa rönsyää parhaillaan kaksi keskustelua:

seksuaalisen häirinnän vastainen #metoo sekä Lauran blogista alkanut, muun muassa Natan ja Pupulandian Jennin jatkama pohdinta suomalaisen blogimaailman väljähtymisestä, sen muuttumisesta kädenlämpöiseksi maailmaksi, joka on täynnä vain lavastettuja asukuvia vailla sielua ja syvällisiä ajatuksia.

Ensimmäisestä keskustelusta minulla on yksi kysymys:

milloin maailmastamme tuli sellainen, että tarvitaan kampanja seksuaalisesta häirinnästä puhumiseen? 

Se, jos mikä on surullista.


Uskon, että suurin osa meistä, niin naisista kuin miehistä, on kohdannut häirintää tavalla tai toisella elämänsä aikana.

On ollut epätoivottuja sanoja, vislauksia, drinkkejä, kutsuja. Käsiä ja katseita väärissä paikoissa.

On rikottu fyysinen ja henkinen koskemattomuus.

Osa on kertonut tarinansa, ja olen lukenut niitä surullisena, vihaisena, pettyneenäkin.

Näistä asioista pitäisi voida puhua muutenkin, ilman kampanjoita, ilman julkisuuden henkilöiden esiintuloja.

blogimaailma2

Ja mitä tulee blogimaailman väljähtymiseen, juuri tämä #metoo -kampanja kertoo omaa kieltään siitä, ettei blogimaailma ole välttämättä väljähtynyt yhtään mihinkään.

Bloggaajat kertovat omilla kasvoillaan ja nimillään kokemastaan häirinnästä.

Ja se on rohkeaa, jos mikä - ja aiheuttaa sitä kauan toivottua keskustelua.

Vielä, kun saataisiin oma kampanja seksuaalisen väkivallan uhreille ja voitaisiin herätellä keskustelua mistä tahansa aiheesta ilman hashtageja.

20 kommenttia

 1. Hyvin kirjotettu! Mun mielestä blogimaailma ei oo täysin väljähtänyt. Ite luen melkein viikottain jonkun ajatuksia herättelevän postauksen. Kaikissa blogeissa niitä ei oo ja sekin on ihan ok. 😊 ja tää kampanja on tosi hyvä! Harmi vaan just että sellanenkin täytyy pitää, kun tollasten asioiden pitäisi olla itsestään selvyyksiä. 😩
  Noora / www.nooraemilia.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minäkin törmään varmasti viikottain, joskus jopa päivittäin, useampiin syvällisempiin postauksiin. Jotkut blogit perustuvat täysin visuaaliseen kuvatykitykseen, ja sekin on ok - joskus kaipaa vain kauniita kuvia! :)

   Poista
 2. Tosi hyvin kirjotettu - niin tärkeitä pointteja sulla tässä! Mäkään en koe, että blogimaailma olisi väljähtänyt, osa blogeista ehkä on, mutta ei kaikki!

  https://kiiainnanmaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Osassa blogeissa tekstit ovat muuttuneet ehkä kepeämmiksi kasvaneiden seuraajamäärien myötä, mutta edelleen julkaistaan paljon syvällisiäkin juttuja.

   Poista
 3. Minustakin blogeja saa olla joka lähtöön! On hyvä, että toisella on painavampaa sanottavaa, joka herättää ajatuksia, mutta on myös hyvä, että löytyy kevyempää hömppää sitä kaipaaville.

  Itse ajattelin blogia aloittaessani, että kirjoittaisin enimmäkseen syvällisiä juttuja ( ja valitusta lapsiperheen arjesta, heh), mutta ajan myötä minusta on alkanut tuntumaan, että tykkään kirjoittaa enemmän kevyemmistä aiheista, ja toivon mukaan tuoda iloa muidenkin päivään.

  http://www.lily.fi/blogit/minnean-muruja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tosiaankin vain hyvä, että kaikenlaisia blogeja löytyy - niitä kepeitä ja sitten niitä ajatuksia herättäviä.

   Minä taas kuvittelen pitäväni lähinnä valokuvausblogia, mutta olenkin välillä innostunut kirjoittelemaan myös omista ajatuksistani :)

   Poista
 4. Hyvin havaittu ja kirjoitettu. Tein itse tänään postauksen seksuaalisesta häirinnästä ja #metoo:sta. Sinulla on aina todella kauniit kuvat postauksissasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti, Marja! Postauksesi aiheesta oli todella hyvä, kiitos siitä :)

   Poista
 5. Hieno postaus♥ Loistavia ajatuksia!! sitä niin toivoisi että jokainen saisi elää elämäänsä rauhassa/turvassa ilman minkäänlaisia häiriötekijöitä.. Kaunista viikonloppua sinulle♥

  VastaaPoista
 6. Hienot kuvat ja hyviä pohdintoja. Metoo ehkä helpotti asiasta puhumista. Häirinnän uhria usein painaa syyllisyys ja häpeä. On helpompi vaieta. Häiritsijä kerskuu teoillaan, jos yleensä puhuu. Blogeja ei kenenkään ole pakko seurata. Olen ollut vasta vähän aikaa (n.vuoden) säännöllinen tiettyjen blogien seuraaja, joten osaa sanoa väljähtymisestä mitään. Tarjontaa on runsaasti. Luulisi löytyvän itselle sopiviakin blogeja, jos niitä on haluaa lukea. Hyvää viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsti! Blogien tarjonta on tosiaan nykypäivänä todella runsasta, blogeja löytyy laidasta laitaan. Uskon myöskin, että kaikille varmasti löytyy mieluista luettavaa :)

   Poista
 7. #metoo on tosiaan ollut paljon esillä ja hyvä niin! Blogimaailman väljähtämiseen en ollutkaan vielä törmännyt, joten kiitos noista linkkivinkkauksista, täytyykin tsekata ne myös :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa tosiaan lukaista Lauran, Natan ja Jennin kirjoitukset, niissä on hyvää asiaa ja keskustelut jatkuvat kommenttiboksissa.

   Poista
 8. Mielestäni asioista tulisi voida puhua tosiaankin ilman kampanjoitakin. Kuten itsekin olen todennut, lukija voi ihan itse valita, mitä haluaa tai ei halua lukea, jos ei mielytä, älköön lukeko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä kanssasi, Carola! Ja tarjontaa blogeissa on tosiaan niin paljon, että kaikille varmasti löytyy mieluista luettavaa.

   Poista
 9. Hyvä teksti! Itse olen havainnut, että bloggaajat ovat alkaneet yhä avoimemmin puhua oikeista asioista pinnallisen höpisemisen sijaan, mikä on ihan mainio kehityssuunta! Voi tietysti olla, että itse vain suuntaan huomioni tällaisiin syväluotaavampiin blogeihin ja kokonaiskuva on siksi vääristynyt, mutta ainakin kovasti toivon että havaintoni pitävät paikkansa. Bloggaajilla voi olla todella suuri rooli ajatusten herättelijöinä, siihen pyrin itsekin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Inkeri! Minustakin tuntuu, että ihan suosituimmissakin blogeissa on viime vuosina näkynyt paljon enemmän henkilökohtaisia tekstejä esimerkiksi masennuksesta, ortoreksiasta ym. Bloggaajalla on mahdollisuus ottaa kantaa ja osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun, ja on hienoa, mikäli mahdollisimman moni käyttää tätä optiota hyväkseen :)

   Poista

© La La Lilja • Theme by Maira G.