SLIDER

WELCOME!

Tavallista elämää, tyylipohdintoja, kirpputorilöytöjä, hyviä kirjoja, kotimaan matkailua & Tampere-vinkkejä!

Kuvien ja sanojen takana on tamperelainen Piia, ja assistenttina häärää Sulo-cockerspanieli.

Harrastelijabloggaajan viikko

Kuinka paljon elämästäni kuluu siihen, että jaan sitä muiden kanssa (kuinka paradoksaalista)? Kuinka monta tuntia kuukaudessa kuvaan maailmaa minun silmini nähtynä sekä kirjoitan hajanaisia katkelmia arjesta ja ajatuksistani? Kuinka paljon bloggaamiseen oikein siis menee oikein aikaa?

Paljon kysymyksiä, joihin halusin saada vastauksen. Niinpä pidin muutama viikko sitten päiväkirjaa ja listasin kaiken blogiin liittyvän tekemiseni ylös.


Maanantai, 2 h 40 min

- Päivän mittaan jaan edellisenä päivänä julkaisemani luontopostauksen pariin Facebook-ryhmään, 10 min
- 16:30, valitsen kuvat samana päivän julkaistavaan Robert Longo -postaukseen, viimeistelen tekstin ja laitan postauksen ajastumaan samalle illalle, 0,5 h
19:00, mies on töissä ja olen yksin kotona, ja tietokoneen syövereissä odottaa toistasataa käsittelemätöntä kuvaa, joten keitän teetä ja käyn niiden kimppuun. Vastailen samalla blogiin tulleisiin kommentteihin ja valitsen kuvat seuraavaan asu-/höpöttelypostaukseen, jonka julkaisen keskiviikkona, 2 h


Tiistai, 40 min

- Päivän mittaan jaan edellisenä päivänä julkaisemani Robert Longo -postauksen muutamaan Facebook-ryhmään, 10 min
- 22:00, kirjoitan seuraavaksi julkaistavan asu-/höpöttelypostauksen tekstin, siirrän kuvat postaukseen ja laitan sen ajastumaan seuraavalle päivälle, 0,5 h


Keskiviikko, 2 h 30 min

- 17:00, töiden jälkeen käväisemme nopeasti räpsimässä pari kuvaa ennen kirpputorille kiiruhtamista, mutta Rosendahlilla vierähtääkin huomaamatta tunti, 1 h
- 22:00, käsittelen huomenna julkaistavaan postaukseen (ideoita sadepäivälle) kuvat, siirrän ne blogiin sekä viimeistelen tekstin. Samalla kirjoittelen ylös ideoitani tulevista postauksista ja tarkastan, mitä ajattelin tällä viikolla vielä julkaista, 1,5 h

harrastelijabloggaaja2

Torstai, 1 h 50 min

- 16:00, kotimatkalla pysähdyn kuvaamaan ensilunta, 30 min
- 17:30, pystytän yhden naisen kotistudion ja kuvailen muun muassa myöhemmin loppuvuonna julkaistaviin kirjapostauksiin kuvia, 50 min
- 20:00, mies on vielä hetken töissä, joten vastailen blogiin tulleisiin kommentteihin ja käsittelen taas vähän kuvia pois jonosta, 30 min


Perjantai, 2 h 10 min

Päivän mittaan jaan viikon aikana julkaisemiani postauksia muutamaan Facebook-ryhmään, 10 min
- 17:00, kirjoitan ex tempore samalla illalle postauksen minut yllättäneestä talvesta, valitsen kuvat viikonloppuna julkaistaviin postauksiin ja siirrän kuvat blogiin. Kirjoitan postausten tekstit valmiiksi, ja ajastan ne lauantaille ja sunnuntaille. Vastailen blogiin tulleisiin kommentteihin ja jatkan jälleen kuvankäsittelyä, 2 h


Lauantai, 3 h 30 min

- 9:00, tutkailen seuraavalle viikolle laatimaani julkaisuaikataulua. Tahtoisin saada jo maanantain ja tiistain postaukset alulle, joten ryhdyn töihin. Pari tuntia menee huomaamatta kuvia käsitellessä, postauksia kirjoitellessa ja seuraavien viikkojen julkaisuaikataulua hioessa, 2 h
- 14:00, mies pääsee töistä ja suuntaamme kamera kourassa räpsimään kuvia, 1,5 h


Sunnuntai, 10 min

Päivän mittaan jaan viikon aikana julkaisemiani postauksia pariin Facebook-ryhmään, 10 min


Koko viikon saldo: 13 h 30 min

harrastelijabloggaaja3

Tältä näytti yksi viikkoni blogin parissa.

Ajankäyttö herätti ristiriitaisia tuntemuksia: toisaalta aikaa kului yllättävän paljon (etenkin siihen nähden, että tämä on ainoastaan harrastus), mutta toisaalta valokuvaisin ja käsittelisin kuvia ilman blogiakin, joten siinä mielessä elämässäni ennen blogia ei ollut juuri enempää tunteja.

Seurantaviikolla taisin tosin käyttää aikaa blogiin tavallista vähemmän, sillä vaikkapa kesään ja alkusyksyyn verrattuna kuvia tuli otettua paljon vähemmän, ja postauksetkin oli suunniteltu edellisellä viikolla niin hyvin, ettei niidenkään julkaisuun kulunut liiemmin aikaa.

Nyt minua kiinnostaisikin kuulla, kuinka kauan sinulla menee aikaa bloggaamiseen? Ja jos et bloggaa, oliko ajankäyttö ollenkaan kuvitelmiesi mukaista?

harrastelijabloggaaja4

Ps. Kiitos jo nyt kaikille edelliseen postaukseen kirjavinkkejä jättäneille, siellä tuli paljon uusia, kiinnostavia kirjoja esille, jes!

33 kommenttia

 1. Kyllä varmaan samanverran menee aikaa täällä. Kuvien tsekkaus ja tekstin tuottaminen ottaa oman aikansa. Mutta on se sen väärti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etenkin kuvien kanssa saa aikaa kulumaan helposti tunteja - kertoo kyllä siitä, että touhu on mieluista :)

   Poista
 2. Mielenkiintoinen postausaihe...niinpä, joskus on käynyt ihan samat aatokset mielessä, että paljonkohan käytän aikaa kuvaamiseen ja postauksen tekemiseen?
  Minullakin on tapana kuvata kerralla enemmän ja miettiä postauaiheita myös ja kirjata aiheita muistiin.Täytyy itsekin joskus kirjata ylös paljonko esim.viikkossa kuluu aikaa blogiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti kokeilla joskus tällaista seurantaa, on kyllä tosi mielenkiintoista nähdä, kuinka paljon tähän harrastukseen menee aikaa.

   Poista
 3. Blogiin käyttämäsi tunnit aluksi yllättivät. Niitä on valtavasti. Tarkemmin asiaa ajateltuani blogisi tasokkuus selittää käyttämäsi ajan. Olen aina ihaillut ammattimaisia kuviasi ja ajatellut, että sinulla on järjestelmäkamera, jota osaat myös käyttää. Tästä postauksesta luin, että myös käsittelet kuvia. Onko sinulla jokin ohjelma siihen? Harrastukset yleensä vievät aikaa, mutta minun kaikki harrastukset vievät ehkä yhteensä saman verran aikaa kuin sinä käytät huipputasokkaaseen blogiisi. Nostan sinulle hattua. Hyvää illan jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon, Kirsti! Ehkä osa ajankäytöstä johtuu alkuinnostuksesta, ja minussa on myös vähän perfektionistin vikaa etenkin kuvien suhteen. Kuvien käsittelyssä käytän ilmaista PhotoScape -ohjelmaa, josta ajattelin jossain vaiheessa tehdä ihan oman postauksenkin :)

   Poista
 4. Tää oli tosi hyvä postausidea ja hyvä toteutus myös! Täytyisi kyllä joskus ihan mielenkiinnosta kirjata omaakin tekemistä ylös, koska musta tuntuu että oon paljon hitaampi tekemään postauksia mutta toisaalta en usko mullakaan kuluvan viikossa ton enempää aikaa bloggailuun. Ehkä mä sitten taas käytän vähemmän aikaa kuvaamiseen tai jotain? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elli! Kannattaa ilman muuta joskus tehdä tällaista seurantaa :) Minusta tuntuu, että postausten sisältö/kirjoitus sujuu aika nopeasti, mutta kuviin ja niiden käsittelyyn saisin käytettyä vaikka kuinka paljon aikaa!

   Poista
 5. Musta tuntuu, että aika samoissa tuntimäärissä mennään täälläkin blogituntien suhteen! Vaikka sitä aikaa saakin aina blogin parissa kuluun, niin silti se aikaavievyys osaa yllättää... :) Täytyy varmaan itekin yrittää laskeskella omaks iloks, että kuin paljon tällä viikolla saakaan aikaa kuluun tän rakkaan harrastuksen parissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, Heli, ja kannattaa ilman muuta kokeilla! Välillä tosiaan tuntuu, ettei tähän nyt niin paljon aikaa menee, mutta sitten kun lähtee viikkotasolla summaamaan ajankäyttöä, niin hups!

   Poista
 6. Tätä samaa on moni pohtinut. Kototeko-blogissa oli kesällä haaste siitä, mitä blogin kulissien takana tapahtuu. Itsekin osallistuin siihen, mutta en laskenut tuntimääriä - niitä kyllä tulee. Sinulla menee varmasti aikaa noihin kuviin mutta blogisi on todella kaunis ja laadukas, joten onhan se sen väärtti. PS. Kauniit syksykuvat jälleen kerran ja ihana vaaleanpunainen takki sinulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tuo haaste olikin mennyt minulta kokonaan ohi, käynkin kurkkaamassa tuon postauksesi. Kuviin tosiaan menee aikaa ja alkuinnostuskin blogin suhteen on vielä niin suuri, että se kasvattaa ajankäyttöä.

   Poista
 7. PS. Tässä postaukseni blogin kulissien takaa, haaste koski siis kässäblogeja: https://craftcandidate.blogspot.fi/2017/07/kurkistus-blogin-kulissien-taakse-post.html

  VastaaPoista
 8. Riippuu täysin onko tullut mitään kuvailtavaa ja omasta fiiliksestä. Tai oikeastaan kuvaan varmaan joka päivä jotakin, mutta että onko se sellaista matskua, jota blogiini jakaisin. Hyvin paljon päivistä/viikoista kiinni siis. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin kyllä vaihtelee päivittäin ajankäyttö paljonkin, joskus saattaa olla päiviä, etten tee mitään blogijuttuja ja joskus taas voi mennä tunteja :)

   Poista
 9. Tosi hauska postaus! Vois joskus itekin kellottaa, kauanko tähän menee aikaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti vähän seurailla ajankäyttöä, se on yllättävän mielenkiintoista :)

   Poista
 10. Hmm, tätä piti jäädä ihan miettimään :) Mulla menee tällä hetkellä ihan liian vähän aikaa blogiin, kun on elämässä niin ruuhkainen jakso ja tapahtuu kaikkea koko ajan. Blogin osalta minulla taitaa mennä enin aika valokuvaukseen, kun sitä tulee tehtyä muutenkin ja napsittua sitten siinä sivussa kuvat blogiin. Ja kamera kädessä (ja kuvien parissa tietokoneella) tulee oltua niin luontevasti.

  Mulla blogi on edelleen (vaikka aiheiden painopiste on tässä vuosien aikana vaihdellutkin) kuitenkin päiväkirjamainen, eli en oikeastaan tee mitään juttuja vain blogia varten (vrt. asukuvat), vaan kirjoitan (ja kuvaan) blogiin siitä, mitä tekisin joka tapauksessa ilman blogiakin.

  Kivaa viikon jatkoa ja terkkuja Intiasta! <3

  http://ainalahellani.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipas kiva lukea vähän enemmän sinun ajankäytöstäsi! :)

   Bloggaus on kyllä siitä mukava harrastus, että se elää tässä muun elämän kyljessä ja joustaa hyvin elämäntilanteen mukana :) Minullakin varmasti blogiin tulisi käytettyä vähemmän aikaa, jos elämässä olisi kiireisempi tilanne.

   Kivaa viikonloppua! <3

   Poista
 11. Ajan kuluminen blogin parissa on vaihtelevaa ja riippuu paljolti siitä, onko senpäiväiseen tekstiin paljon muokattavia valokuvia jne. Joskus voin suoriutua puolessa tunnissa, joskus aikaa voi vierähtää kaksikin tuntia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaisia vaihteluvälejä esiintyy täälläkin :)

   Poista
 12. Tämän postauksen luettuani tunnen itseni huithapeliksi. Ei ole tullut juuri koskaan mietittyä ja suunniteltua postauksen noin tarkkaan. Fiilispohjalta kuluu aikaa päivittämiseen kaksi - neljä tuntia viikossa. Kuvaaminen on itsessään jo harrastus, joten siihen kuluvaa aikaa en laske.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minussa taitaa olla hieman perfektionistin vikaa näiden blogijuttujen kanssa, ja suunnitteluunkin saisin upotettua aikaa vaikka kuinka :D

   Poista
 13. Hyvä ja mielenkiintoinen postaus! Sitä ei ole ennen tullut ajatelleeksi, kuinka paljon aikaa menee blogiin :)

  VastaaPoista
 14. Tämä on kyllä sellainen harrastus, johon saa aikaa kulumaan. Välillä postauksiin menee enemmän aikaa ja joskus ne syntyvät todella nopeasti. Olen oppinut tekemään ennakkoon postausluonnoksia, kun joku idea tulee mieleen. Sekin nopeuttaa. Ja valokuvien käsittelyyn saan kulumaan tovin jos toisenkin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä totta, bloggaukseen saisi kulutettua aikaa ihan loputtomiin. Olen myöskin huomannut tuon, että toisinaan postaus syntyy hetkessä, aivan kuin se olisi kypsynyt jo valmiiksi päässä. Tuokin on todella hyvä tapa, että luonnostelee jo ennakkoon, jos saa hyvän idean :)

   Poista
 15. Itse käytän mielestäni aivan liian vähän aikaa blogiini ja sen kyllä huomaakin blogistani. Haluaisin käyttää enemmänkin aikaa mutta tuntuu ettei tällä hetkellä aikani riitä, voisin ehkä vähentää blogitekstejä ja panostaa niihin enemmän. Sun blogista kyllä huomaa että käytät aikaa blogiisi :) hienoja kuvia ja hyvin kirjoitettuja tekstejä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, Senja! :) Onneksi tämä bloggaus on kuitenkin vain harrastus ja joustaa elämäntilanteen mukaisesti. Nyt olen alkuinnostuksissani panostanut blogiin vähän enemmän, mutta varmasti tahti hyytyy jossakin kohtaa.

   Poista
 16. Ei varmaan ihan samoissa lukemissa pyöritä, mutta voisin kyllä sanoakin olevani ihan erin tason bloggaaja. Postauksia tulee silloin kun on aikaa ja välillä tuntuu ettei blogille ole ikinä aikaa. Toisaalta olis mukavaa jos itsekin pystyisin enemmän paneutumaan tähän harrastukseen, mutta vielä se taistelee tiukasti niin monen muun harrastuksen kanssa että se jää ihan jalkoihin. En myöskään halua ottaa painetta tästä harrastukseta vaan teen sitä sitten kun siltä tuntuu.

  Kuvien käsittely vie ihan hirveänä aikaa ja ihan samalla lailla ajattelen, että tulisi niitä käsiteltyä vaikka en pitäisikään blogia. Mutta sun blogista kyllä huomaa että aikaa selvästi käytät, koska jälki on hyvin laadukasta. Pisteet sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon kommentista! Itse olen ollut vielä niin alkuinnostuksissani, että bloggaaminen on mennyt muiden harrastusten ja juttujen edelle. Varmasti vielä tahti hyytyy ja panostan enemmän muihin harrastuksiin.

   Sinulla on kyllä upeat kuvat blogissasi :)

   Poista
 17. Siis vitsi miten kiva postausidea! Saanko varastaa tän? :D mulla ei oikeasti ole mitään hajua että paljonko aikaa kuluu, mutta veikkaisin että ainakin 20 jos mukaan laskee kaikki kynsien lakkaukset, sähköposteihin vastailut ynnä muut :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Toteuta ihmeessä tämä idea, on aina superhauska lukea muiden bloggaajien ajankäytöstä!

   Poista

© La La Lilja • Theme by Maira G.