SLIDER

WELCOME!

Tavallista elämää, tyylipohdintoja, kirpputorilöytöjä, hyviä kirjoja, kotimaan matkailua & Tampere-vinkkejä!

Kuvien ja sanojen takana on tamperelainen Piia, ja assistenttina häärää Sulo-cockerspanieli.

Luova individualisti ja 8 muuta persoonaa

Muistatteko vielä, kun lokakuun puolella kirjoittelin temperamenteista ja vinkkasin kolme erilaista temperamenttitestiä?

Tänään palailen vielä hieman aiheen viereen, sillä enneanagrammeihin pohjautuva Tunnista itsesi -persoonallisuustesti antoi niin oikeaan osuvan tyypittelyn, että halusin ehdottomasti jakaa löytöni teillekin!

(Testi on aiemmin vilahtanut Vilman blogissa ja parissa muussakin blogissa.)


Tunnista itsesi -testi pohjautuu enneanagrammeihin. Enneanagrammi tulee kreikan kielestä, jossa se tarkoittaa yhdeksänkohtaista kuviota. Enneanagrammi jaotteleekin ihmiset yhdeksään enneanagrammi-/persoonallisuustyyppiin, jotka kaikki kohtaavat maailman, muut ihmiset ja itsensä erilaisella tavalla.

Näitä tyyppejä ovat idealistinen uudistaja, avulias yhteyshenkilö, tehokas suorittaja, luova individualisti, tutkiva asiantuntija, uskollinen kyseenalaistaja, innostuvva suunnittelija, vahva vaikuttaja ja sopeutuva rauhanrakentaja. On hyvä muistaa, että jokaisessa persoonallisuustyypissä on omat vahvuutensa ja heikkoutensa, eikä yksikään tyyppi ole parempi kuin toinen.

Enneanagrammi-teoriaa käytetään liike-elämässä ja terveydenhoitoalalla sekä psykologien ja opettajien keskuudessa. Enneanagrammi voi lisätä ymmärrystä työelämässä ja kotona, ja sen avulla voi oppia tuntemaan paremmin itsensä ja toiset.

namastetesti2

Testissä valitaan kolmesta adjektiivisarjasta aina parhaiten itseä kuvaava sarja. Valinta oli välillä helppoa, mutta taas joidenkin korttien kohdalla oli hyvin vaikea valita ne itseä eniten kuvaavat sanaparit. Valintaprosessin (ja -kriisin) jälkeen lopputulokseksi sain luovan individualistin, kuten otsikostakin saattoi jo aavistella.

Tulos meni aika lailla nappiin, sillä tätä persoonallisuustyyppiä kuvaavat muun muassa seuraavat adjektiivit: syvällinen, yksilöllinen, intuitiivinen, vahva, herkkä, aito, pohdiskeleva, romantikko, intohimoinen, esteetikko, vetäytyvä. Parhaimmillaan luova individualisti on luova, syvällinen ja ilmaisuvoimainen, mutta huonoimmillaan loukkaantuva, oikutteleva ja ylitunteellinen. Tätä persoonallisuustyyppiä motivoi aitous ja yksilöllisyys.

Kyllä, kyllä ja kyllä. Olen ihmisenä itsenäinen ja vahva, mutta samanaikaisesti myös hyvin herkkä ja  sosiaalisissa tilanteissa helposti vetäytyvä. Uskon ehdottomasti rakkauteen ensisilmäyksellä, Siihen Oikeaan, elinikäisiin liittoihin ja muuhun vaaleanpunaiseen hömppään, joten olen aika toivoton romantikko ja suhtaudun rakkauteen intohimoisesti - ja oikestaan kaikkeen muuhunkin, mitä teen.

Toiseksi sopivimpana persoonallisuustyyppinä tuli sopeutuva rauhanrakentaja, jota kuvattiin rauhalliseksi, kärsivälliseksi, tasapainoiseksi, tyyneksi, sovinnolliseksi, lempeäksi, kiltiksi, syrjäänvetäytyväksi ja omasta rauhastaan nauttivaksi. Paljon tuttuja adjektiiveja ja ominaisuuksia tässäkin listassa.

namastetesti3

Millaisia tuloksia sinä sait, osuiko testi oikeaan?

14 kommenttia

 1. Kauniit kuvat taas kerran. Kirjoitustesi perusteella olen luonut sinusta samanlaisen mielikuvan, kuin tekemäsi testin tulos. Tein itsekin tuon enneagrammi-testin. Tulos: Innostuva Suunnittelija. Tunnistin itseni mm. näistä: Kyky nähdä asioiden valoisat puolet, Uskoani elämän ihanuuteen on vaikea horjuttaa, Olen usein tulossa matkalta tai lähdössä ....., Ja vaikeaa on mm. hidastaa tahtiani tai aina huomata omat tai toisten tarpeet. En myöskään halua kohdata elämän kipeitä asioita (?) Testi antoi ajattelemisen aihetta. Hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsti! Sinunkin tuloksesi osuvat hyvin yksiin sen perusteella, minkälainen kuva blogistasi on tullut, vaikutat aikaansaavalta, toimeliaalta ja positiiviselta :) Kivaa sunnuntain jatkoa!

   Poista
 2. Kiinnostavaa, täytyypä testata....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa tehdä testi, nämä ovat aina mielenkiintoisia! :)

   Poista
 3. Mun mielestä nyt sain toisen tuloksen testistä... Tein tän aiemmin, joskus ehkä kesällä. Mutta näiden tulosten valossa tunnistan kyllä itseni! Olen korrekti, itseään kehittävä, vastuuntuntoinen, järjestelmällinen ja tunnollinen. Huonoimmillani olen kriittinen, joustamaton ja tiukka, jep :D Ihania kuvia taas <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taru! <3 Tulos voi toki vaihdella mielialankin mukaan, minkä vuoksi aiemmin on voinut tulla erilainen vastaus.

   Poista
 4. ihania kuvia! <3 Jotenkin oon saanut sellasen mielikuvan susta, aika samanlaisen mitä sun testituloskin oli! :) Mun oli sitten kans pakko tehdä toi testi - koska kiinnosti niin paljon,että mitähän se musta sitten sanois.. Oon sekoitus tehokasta suorittajaa ja avulias huoltajaa.. hmm.. vissiin aika lähelle liippas :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Ainakin blogisi perusteella vaikutat samaan aikaan tehokkaalta ja huolehtivaiselta :)

   Poista
 5. Olen tehnykin tämän joskus, mutta tein taas, sillä en muistanut tulosta. Tulokseksi sain tällä Avuliaan huoltajan. Adjektiiveista allekirjoitan varsinkin seuraavat: auttavainen, sydämellinen, empaattinen, huolehtivainen, välittävä, rakastava, tunnollinen ja uhrautuvainen.
  Toisena minulla oli Uskollinen kyseenalaistaja. Senkin adjektiivit suurimmaksi osaksi allekirjoitan.


  Parhaimmillaan: lämminhenkinen, huomaavainen ja avulias
  Huonoimillaan: tunkeileva, uhrautuva ja manipuloiva


  2-tyyppiä motivoi avuliaisuus ja toisista huolehtiminen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa blogisi perusteella oikein paikkaansapitävältä, lämminhenkinen ja sydämellinen kuvaavat hyvin :)

   Poista
 6. Ihanat kuvat ja kiva kuulla millaisia tuloksia sait..Taisivat tosiaan olla aika osuvia:) Mukavaa viikonloppua♥

  VastaaPoista
 7. Mä pohdin aina kahta asiaa tällaisista testeistä. 1. Vastaanko sen mukaan, mitä oikeasti olen, vai mitä haluan olla? 2. Onko testi oikeassa, vai toimiiko testin vastaus samalla tavalla kuin luulosairaus: kuvittelen olevani sitä, mitä se sanoo. Tää on varmasti jokin psykologinen juttu, johon on looginen vastaus, kuin myös epäilyksiini ;) En usko esim. horoskooppeihinkaan, mutta hämmästyttävästi jotkut ovat olleet täysin oikeassakin...

  Tein ja sain vastaukseksi innostuvan suunnittelijan, joka kuvasi kyllä itseäni aika mainiosti. Toisaalta löysin itseäni myös aika monista muistakin tyypeistä :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen pohtinut noita aivan samoja asioita, hyviä ajatuksia! :) Näissä testeissä on aina se ongelma, vastaako ihminen todellisen minänsä vai ihanneminänsä mukaisesti, ja tähän koetan aina itse kiinnittää huomiota, kun teen testejä.

   Poista

© La La Lilja • Theme by Maira G.