SLIDER

WELCOME!

Tavallista elämää, tyylipohdintoja, kirpputorilöytöjä, hyviä kirjoja, kotimaan matkailua ja Tampere-vinkkejä!

Kuvien ja sanojen takana on tamperelainen Piia, ja karvaisena assistenttina häärää cockerspanieli Sulo.

Työmatkan varrelta


Kuinka usein ohitamme arjessamme kauneutta - maisemia, asioita, rakennuksia, näkymiä - ja olemme liian kiireisiä pysähtyäksemme?

Uskallan sanoa, että aivan liian usein. Kun porhallamme eteenpäin yhteiskunnassa, joka on itse luonut oman kiireensä, asiat jäävät konditionaalimuotoon ja ajatuksen asteelle.

Kuten aamut.

työmatka2

Aamu missä tahansa kaupungissa muistuttaa pienten, ahkerien työmuurahaisten marssia. Mustaan verhoutunut kansa kipittää mitäännäkemättömin silmin kohti harmaasermisiä toimistoja. Minä muiden mukana, ja kaikilla on kiire, mieli on jo työstämässä alkavan päivän asioita.

Se on sääli, etenkin nyt, sillä marraskuiset aamut saattavat parhaimmillaan olla vuoden kauneimpia. Aurinkoa värjää tehtaiden piipuista nousevan vesihöyryn persikanoranssiksi, ja höyry kohoaa kuulaan siniselle taivaalle, jota vasten rakennusten mustat siluetit nousevat.

Kuinka pysäyttävän kaunis voi olla tuikitavallinenkin työmatka tuikitavallisena aamuna, arkinen itsestäänselvyys, jonka kauneutta ei aina pysähdy huomaamaan.

työmatka3

työmatka4

työmatka5

työmatka6

työmatka7

työmatka8

työmatka9

24 comments

 1. Kauniita aamunkajo-kuvia <3

  ReplyDelete
 2. Ihana Tampere<3 Sait mulle aikaan kovan ikävän sinne nyt haha!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha, voi ei! Tampere on kyllä aika ihana <3

   Delete
 3. Lupaan katsoa omaa työmatkaani ensi viikolla uudella tavalla. Auton ikkunasta ei ehdi katsoa kovin paljon, mutta jotain kuitenkin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Omien tuttujen arkisten reittien äärelle pysähtyminen voi olla yllättävä kokemus: voi huomata paljon asioita ja kauneutta, jota ei tavallisesti näe :)

   Delete
 4. Enpä ole kaupungissa käydessä jäänyt koskaan kuvaamaan. Syke ympärillä on niin kiireinen, että pysähtyminen on vaikeaa.
  Aamut ovat vuorokauden parasta aikaa. Se näkyy kaupunkikuvistasikin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Helposti kaupungin keskustassa ei tule mieleen kaivaa kameraa esiin, mutta kannattaa kokeilla, voi tulla yllättävän kivoja kuvia :) Ja aamut ovat kyllä kauniita!

   Delete
 5. Niin kauniita kuvia <3 Marraskuun aamut ovat niin kauniita!

  ReplyDelete
 6. Tampere on aina kaunis, oli sitten aamu tai yö. :D

  ReplyDelete
 7. Upeat kuvat♥ Kyllä tosiaan tekisi hyvää välillä ihan vaan pysähtyä ja katsella mitä kaikkea kaunista ympärillä onkaan:) Mukavaa viikonloppua ♥

  ReplyDelete
 8. Tuo on kyllä niin totta, se on kumma miten sitä lakkaa näkemästä ympärilleen siinä vaiheessa kun arki on astunut mukaan kuvioihin. Itse ruukaan kantaa kameraa mukana lenkeillä ihan vaan sen takia, että silloin tulee kiinnitettyä ympäristöön enemmän huomioita.

  Mutta nyt alkaa olla taas se aika vuodesta, että on pimeää sillon ku menee töihin ja sillon ku lähtee töistä, pitää vissiin ruveta harjoittelemaan yökuvausta :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuo on kyllä totta, että kameran kanssa havainnoi ympäristöä aivan uudella tavalla, paljon tarkemmin. Kamera onkin oivallinen keino pysähtymiseen ja oman arjen tarkastelemiseen uudelleen :)

   Odotan niin kovasti, että päivät lähtisivät taas pitenemään, kuvaus on tosiaankin mennyt aika hankalaksi!

   Delete
 9. Niin totta kirjoitat! Nyt opiskelijana olen onnekas, kun pystyn ottamaan aamut hitaammin

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kommentista, Sussi! Rauhalliset aamut ovat ihania :)

   Delete
 10. Sinulla on silmää kauneudelle. Näet ja välität sitä meille vähemmän tarkoille ihmisille upeiden kuviesi kautta. Kiitos. Hyvää viikonloppua.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Kirsi, ihanaa sunnuntain jatkoa sinulle! :)

   Delete
 11. Tuo on niin totta, itsekin ihailen ympäristöä työmatkalla; merta, rantoja ja auringon nousuja.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi, kuulostaa ihanalta, että näet päivittäin työmatkallasi meren :)

   Delete
 12. Very beautiful sights from the North :-)

  ReplyDelete

© La La Lilja • Theme by Maira G.