SLIDER

WELCOME!

Tavallista elämää, tyylipohdintoja, kirpputorilöytöjä, hyviä kirjoja, kotimaan matkailua & Tampere-vinkkejä!

Kuvien ja sanojen takana on tamperelainen Piia, ja assistenttina häärää Sulo-cockerspanieli.

Elämäni aakkoset 2017


Aurinko, kaikissa muodoissaan. Auringonnousut ja -laskut, kirkkaat kesäpäivät, repaleisen pilviverhon välistä pilkistävät säteet.. Kaikki kelpaa!

Blogi, josta on muodostunut kuluneen vuoden aikana tärkeä harrastus, tai ehkä peräti pikemminkin elämäntapa. Bloggaamisessa saan yhdistää kaksi suurta rakkauttani: kirjoittamisen ja valokuvaamisen.

Cavalier Kingcharlesin spanieli, ensimmäinen ja tähän mennessä ainoa koirani, jota välillä vähän ikävöin (ainakin aina cavaliereita bongatessani) siitä huolimatta, että vanhuuden lopulta kukistama koiraherra on ollut paremmilla metsästysmailla jo useamman vuoden.

Dolce vita, ihana elämä, sillä sitä se elämä kuitenkin enimmäkseen on - tai niin ainakin koetan siihen suhtautua. Meidän elämänlankamme on niin ohut ja elämämme niin sattumanvarainen, että jokainen päivä on eräänlainen ihme.

Elokuvat, yhteinen pieni harrastuksemme. Viimeisen vajaan kymmenen vuoden aikana elokuvia on tullut katsottua useita satoja. Ei ole mielentilaa tai hetkeä, johon hyvä elokuva ei sopisi.

Fotot, eli tuttavallisemmin valokuvat. Asia, josta nautin, vaikken vieläkään ole kunnolla perehtynyt järjestelmäkameroiden saloihin tai muuhun konstailuun. Sen sijaan räpsin riemukkaasti menemään. Välillä menee pieleen, useimmiten onneksi ei.

Goji-marjat ja muut superfoodit. Olen loputtoman innoissani kaikenmaailman superfoodeista, vaikka tiedostankin niiden aiheuttamat ympäristöongelmat ja ekologiset kysymykset. Maailman parasta superfoodia on toki suomalainen mustikka ja karpalo.

elamaniaakkoset2

elamaniaakkoset3

Hylätyt talot ja graffitit, nämä ovat etenkin valokuvauksellisessa mielessä suuri intohimoni. Hylätyt talot kutittelevat mielikuvitusta, ja graffitit ovat puolestaan parhaimmillaan upeaa, urbaania katutaidetta.

Ilta-ajelut ja -kävelyt, arjen ihania hetkiä. Olen aina valmis kävelylle lämpöisenä kesäiltana ja retkelle leutona syyspäivänä. Näiden hetkien parasta antia ovat tietysti upeat auringonlaskut.

Junamatkat, kaikista matkustusmuodoista miltei suosikkini. Siinä on jotakin niin perin juurin rentouttavaa hautautua junan penkille take away -kahvin kanssa, tuijotella ohi vilistäviä maisemia ja uppoutua ajatuksiinsa junan hiljaisessa hyrinässä. Toisinaan haaveilen siitä, että voisin vain nousta ensimmäiseen junaan asemalla ja matkustaa kohti tuntematonta.

Kahvi, ilman sitä ei ole elämää. Pienenä knoppina mainittakoon, että vaikka kahvia juodaan meidän taloudessa verrattain paljon, meillä ei ole kahvinkeitintä, vaan juomme pikakahvia. En siis ole kahvin maun suhteen turhan kranttu - kunhan siinä vain on kofeiinia, kaikki kelpaa!

Luonto. Olen pienestä pitäen viihtynyt luonnossa, ja mitä enemmän ikää on tullut, sitä paremmin olen oivaltanut, kuinka paljon vaikutusta luonnossa liikkumisella on kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Ei ole mielialaa, johon lunnossa oleilu ei auttaisi.

Maaseutu. Sieltä minä olen kotoisin, pienestä pitäjästä peltojen ja sikaloiden keskeltä, jalat tiiviisti Pohjanmaan maaperässä. Sisimmässäni taidan aina olla maalaistyttö.

Neilikka, yksi suosikkikukistani, joka käy kaikenlaisiin kimppuihin ja sopii kaikkiin vuodenaikoihin.

elamaniaakkoset4

elamaniaakkoset5

Onnellisuus, jokapäiväinen tavoite ja samalla elämäntyyli. Onni on pienissä asioissa ja asuu kaikkialla ympärillämme.

Perhe & parisuhde, elämän perustus ja kivijalka.

Quotet. Fanitan kaikenlaisia lentäviä lauseita ja lainauksia, sillä saan niistä aina uusia ajatuksia, ideoita, inspiraatiota ja voimaa. Suosikkilainauksia on tullut jaettua myös täällä blogin puolella tunnisteella aforismit & ajatelmat.

Rakkaus, itseä ja muita kohtaan, elämän ja olemassaolon tarkoitus.

Sushi, yksi suosikkiherkuistani. Tampereella sushin ystäviä hemmotellaan, sillä Hämeenkadun klassikon, Marusekin, ohella hyvää sushia saa myös seuraavista paikoista: Itsudemo, Maka Sushi, Watami Sushi, Izakaya Nomu, Umami, Ainoya ja Sakura Watamisushi.

Tulevaisuus. Minä en unelmoi Ferrareista, huikeasta urasta tai maailmanympärysmatkoista. Sen sijaan unelmoin mökistä, koirista ja terveestä, pitkästä elämästä yhdessä rakkaiden ihmisten kanssa sekä siitä, että voin aina asua mieluisessa asunnossa mieluisessa paikassa. Hyvin tavallisista asioista siis.

Uni. Sitä tarvitsen - ja paljon! Olen niitä ihmisiä, jotka eivät kerta kaikkiaan ole virkeitä 5 tunnin yöunien jälkeen. Minä tarvitsen unta vähintään 8 tuntia, ideaalitilanteessa enemmän. Huonosti nukutun viikon jälkeen pystyn kevyesti nukkumaan kellon ympäri.

elamaniaakkoset6

elamaniaakkoset7

Viulu, lapsuuteni koitinkivi ja porttini musiikin maailmaan. Viulutunneilla en ole enää vuosiin käynyt, mutta siellä se viulu edelleen nököttää kiltisti kotona.

Wikipedia. Olipa sitten outo sivistyssana tai hämärän peittoon jäänyt historiallinen tapahtuma, minun on pakko ottaa asiasta heti selvää. Google ja Wikipedia kertovat onneksi vastauksen suunnilleen kaikkeen!

X-factor, yksi niitä viihdeohjelmia, joita en ole koskaan katsonut. Kykykilpailut ja lauluohjelmat eivät vain jaksa innostaa.

Yves Rocher, täältä tilaan yhä edelleen saippuat ja satunnaisesti myös muuta kosmetiikkaa. Ihanat tuoksut ja suloiset pakkaukset jaksavat vieläkin viehättää.

Zalando, verkkokauppasuosikkini laajan merkkivalikoiman ansiosta.

Åbo eli Turku. Kaupunki, jossa en ole koskaan asunut ja jossa on aina mukava käydä. Turussa on aivan erilainen tunnelma kuin Tampereella, ehkä meren, ruotsinkielisen väestön ja vanhojen rakennusten yhteisvaikutuksen ansiosta.

Älykkyystestit. Näiden, persoonallisuustestien ja kaikenmaailman hömppätestien tekeminen on aina yhtä viihdyttävää.

Öljyt. Superfoodien ohella olen kiinnostunut kaikenlaisista öljyistä niin ulkoisesti kuin sisäisesti käytettynä. Öljyt tekevät hyvää niin hiuksille, iholle kuin suulle, ja kylmäpuristetuissa kasviöljyissä on paljon elimistölle tärkeitä rasvahappoja.

elamaniaakkoset8

23 kommenttia

 1. Hienot kollaasit ja mukava postaus. Onnellista loppuvuotta!

  VastaaPoista
 2. Aivan upeat mustavalkoiset kollaasit. Hieno idea postukselle. Åbo otti minut 13-vuotiaana erittäin tylysti vastaan, kun palasimme paluumuuttajina Australiasta Suomeen, joten siinä meni mielipiteemme ristiin. Tosin vikaa oli myös omassa asenteessani. Oikein hyviä loppuvuoden päiviä sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsti! Ikävä kuulla, että Turku näyttäytyi sinulle kurjana paikkana. Ihanaa tätä vuotta :)

   Poista
 3. Ihania kuvia! Ja ihana postaus! :) ❤

  VastaaPoista
 4. Ihana idea elämäni aakkoset ja ihailen kirjoitustaitoasi sekä runsasta selkeää tekstiä ja tietenkin upeita kuvia <3

  VastaaPoista
 5. Elämänmakuiset kuvat ja ihanat aakkoset täynnä asiaa ja elämää!
  Tuokoon uusi vuosi tullessaan hyvyyttä, kauneutta ja rakkautta!

  VastaaPoista
 6. Taas niin upeita kuvia <3 Mulla on samoja erityisesti Turku<3 Luonto<3 Valokuvaus<3 Ja sitten rakkaus&Perhe! Onnellista Uutta Vuotta sulle!

  VastaaPoista
 7. Kiva postaus ja kauniit kuvat, mukavia vuoden viimeisiä päiviä.

  VastaaPoista
 8. Olipa kiva idea tehdä vuoden loppuun tälläinen elämäni aakkoset postaus! :) Joskus olisi kiva tehdä matkailuun liittyen tälläinen! Ihania kuvia ja kivoja vastauksia :) Sä vaikutatkin kyllä niin maanläheiseltä ihmiseltä! Hyvää uutta vuotta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, Niina! Matkailuaakkoset olisikin tosi hyvä idea :) Ihanaa tätä vuotta <3

   Poista
 9. Hyvä idea tehdä aakkoset postaus kuluneesta vuodesta! :) Upeita juttuja on sunkin vuoteen mahtunut!

  VastaaPoista
 10. Olipa ihana juttu ja kauniit kuvat! :)

  VastaaPoista
 11. Täähän olikin hauska idea tehdä kuluneesta vuodesta elämäni aakkoset! :) Tosi upeita nuo kollaasien kuvat ♥

  VastaaPoista

© La La Lilja • Theme by Maira G.