SLIDER

WELCOME!

Tavallista elämää, tyylipohdintoja, kirpputorilöytöjä, hyviä kirjoja, kotimaan matkailua & Tampere-vinkkejä!

Kuvien ja sanojen takana on tamperelainen Piia, ja assistenttina häärää Sulo-cockerspanieli.

Joulun rauhallisin hetki


Mikä on joulun tunnelmallisin hetki? Mistä löytyy joulun rauha? Kirkon seinien sisältä Kauneimpia Joululauluja laulaen.

Vaikka vinkkasinkin jo pari viikkoa sitten Kauneimmat Joululaulut yhdeksi keinoksi virittäytyä joulun tunnelmaan, kaikessa yksinkertaisuudessaankin joululaulujen laulaminen ansaitsee aivan oman postauksensa, ei vain pientä virkkeentynkää kymmenien virkkeiden joukossa.

kauneimmatjoululaulut2

Oivalsin vasta viime jouluna, kuinka perusteellisesti sielua puhdistava ja mieltä rauhoittava kokemus on laulaa joululauluja kirkossa yhdessä tuntemattomien ihmisten kanssa. Istuin joululaulumessussa vuoden pimeimpänä päivänä, huurteiset puut heijastuivat kirkon ikkunoihin ja tunsin kummaa yhteenkuuluvuutta kaikkien niiden ventovieraiden kasvojen kanssa.

Oli uskomattoman rauhallista, aivan kuin koko maailma olisi pysähtynyt ja lakannut olemasta, kaikki muu menetti merkityksensä. Astuessani ulos heräilevän kaupungin siniseen hämärään harmittelin sitä, mitä olin menettänyt niin monena vuotena. Oli sanomattakin selvää, että tästä tulisi uusi joulunajan perinteeni.

kauneimmatjoululaulut3

kauneimmatjoululaulut4

Voisin istua vaikka koko joulunalusajan kirkossa laulamassa, niin mieltä keventävää ja sielua hivelevää se on. Laulaminen tarjoaa koskettavan tunne-elämyksen sekä hengähdystauon ja pakohetken kaikkien kiireiden keskelle. Kirkosta poistuessa olo on niin levollinen, etten voi olla miettimättä, miksen käy kirkossa useammin, laulamassa muutakin kuin joululauluja.

Kannattaa siis kokeilla, vaikka edellisen kerran olisit käynyt kirkossa ripille päästessäsi ja laulanut viimeksi peruskoulussa. Kirkko nimittäin voi todella yllättää, vaikkei laulaisi koskaan tai edes oikeastaan uskoisi mihinkään. Ja laulaa - tai kuunnella - voi toki paljon muuallakin, sillä laulutilaisuuksia järjestetään myös esimerkiksi kirjastoissa, kauppakeskuksissa, seurakuntataloissa, kahviloissa - jopa pubeissa ja ABC-asemilla. Jokaiselle löytyy varmasti mieluisia paikka, ja laulut ovat kaikille tuttuja suomalaisten suosikkeja Tulkoon joulusta Sylvian joululauluun.

Katso, missä paikkakunnallasi lauletaan seuraavan kerran ja lähde mukaan. Voin taata, ettei tuo tunti mene hukkaan!

kauneimmatjoululaulut5

Oletko sinä jo käynyt laulamassa? Mikä on sinun suosikkisi joululauluista?

22 kommenttia

 1. Voi itsekin tykkään ihan älyttömästi. Vaikka en niin kovin uskonnollinen olekaan, muttta kirkossa on sitä jotain rauhoittavaa ja kaunista, juurikin yhteenkuuluvaisuutta. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirkossa on tosiaan ihana käydä, vaikka ei uskovainen ihminen olisikaan. Onneksi kirkon ovet ovat avoinna aivan kaikille :)

   Poista
 2. Kaunis kirkko ja kauniit talviset kuvat. :) Kirkkoon on mukava mennä rauhoittumaan ja hiljentymään muutenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tuo on Tampereen vanha kirkko vuodelta 1825 :) Kirkot ovat kyllä rauhoittavia paikkoja.

   Poista
 3. Kaunis lumen ihmemaa siellä pohjoisessa!
  Kauneimmat joululaulut odottavat minuakin lauantaina lähikylän vanhassa kirkossa.
  Noin 350 suomalaista kokoontuu sinne laulamaan ja luomaan sitä rauhaa ja tunnelmaa.

  Tunnelmallista joulun aikaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuinka ihanaa, että siellä teilläkin pääsee laulamaan Kauneimpia joululauluja! Rauhallista joulua <3

   Poista
 4. Kiitos kauniista kuvista ja kauniista koskettavasta postauksesta. Kirkossa mieli rauhoittuu. Hyvää 3. adventtia sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, Kirsti! Kirkko todella rauhoittaa mielen ja sielun.

   Poista
 5. Haluaisin ihan ehdottomasti myös mennä, katsotaan toteutuuko tänä vuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti ennätit, ja joulun jälkeenkin vielä järjestetään näitä, olikohan Tapaninpäivään saakka :)

   Poista
 6. Kirkko on joulun aikaan kyllä ihana paikka :) Mä laskisin itseni jopa ateistiksi, mutta joulukirkkoon mun on silti päästävä joka vuosi! Ja parina vuonna oon ollut kuuntelemassa joululaulujakin, ja sekin on ihanaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on :) Onneksi kirkon ovet ovat avoinna aivan kaikille, vaikka ei niin uskonnollinen olisikaan! Joulukirkossa käyminen on supertunnelmallista.

   Poista
 7. Kauniit ja tunnelmalliset kuvat!
  Kauneimmat Joululaulut kirkoissa on kaunis ja koskettava hetki. Pidän niin monesta joululaulusta etten osannut valita yhtä suosikkia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanne! Kauneimmat Joululaulut on todellakin liikuttava tapahtuma, monet joululaulut saavat herkistymään.

   Poista
 8. Ihanat kuvat ja kaunis kirkko! Nuo kauniit joululaulut on pyritty päästä kuulemaan aina kun se on mahdollista..kirkossa se tunnelma on vaan jotain niin kaunista♥ Ihanaa viikonloppua ja joulunodottelua♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kuvien kirkko on Tampereen vanha kirkko vuodelta 1825. Ihanaa joulua sinulle <3

   Poista
 9. Joka vuosi käydään laulamassa kauneimpia joululauluja kirkossa ja minulla on montakin suosikkia,mutta sylvian joululaulu ja varpunen jouluaamuna on koskettavia!
  Ihania kuvia vanhasta kirkosta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana, että teille on muodostunut tuollainen tapa :) Varpunen jouluaamuna on yksi omistakin suosikeista.

   Poista
 10. kauniin jouluiset kuvat!

  VastaaPoista
 11. Meillä lapsuuden jouluaattoihin kuului aina klo 16 Kauneimmat joululaulut ja jouluaaton hartaushetki kirkossa. Tämän hengellisen aloituksen jälkeen käveltiin kotiin, nautittiin glögit ja syötiin jouluruokaa. Vasta sitten lahjat! Jälkeenpäin ajateltuna pidän tuota tosi mukavana perinteenä, ja välillä harmittelen, ettei nykyisellä asuinpaikkakunnallani ole vastaavaa käytäntöä. Tänäkin vuonna jäivät Kauneimmat joululaulut väliin... Tykkään perinteisistä, vähän melankolisista suomalaisista joululauluista, kuten Sylvian joululaulu, Kun joulu on ja Varpunen jouluaamuna. Kauniit kuvat jouluisine tunnelmineen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa kerrassaan ihanalta perinteeltä! <3 Minuunkin kolahtavat hieman surumieliset ja haikeat joululaulut, ehkä se on tämä suomalainen melankoliaan taipuvainen luonne. Ihanaa joulua sinulle <3

   Poista

© La La Lilja • Theme by Maira G.