SLIDER

WELCOME!

Tavallista elämää, tyylipohdintoja, kirpputorilöytöjä, hyviä kirjoja, kotimaan matkailua & Tampere-vinkkejä!

Kuvien ja sanojen takana on tamperelainen Piia, ja assistenttina häärää Sulo-cockerspanieli.

Kissamaista menoa: Cats

Mikä on puhuttanut koko Tamperetta viime syksystä lähtien? Tietysti Tampereen Teatterin sovitus Andrew Lloyd Webberin rakastetusta musikaalista Cats, jota on käyty katsomassa jo huimat 25 000 kertaa ja joka on rikkonut Tampereen Teatterin ennakkomyyntiennätykset.

Maailmanlaajuisestikin Catsin meriitit ovat melkoiset. Vuoden 1981 ensi-iltansa jälkeen Cats on rikkonut kaikki musikaalimaailman ennätykset ja siitä on muodostunut maailmankuulu musikaali-ilmiö. Catsin on nähnyt miltei 80 miljoonaa katsojaa ympäri maailman. Vaikuttavia faktoja, jotka saavat myös miettimään, mistä tämä kaikki suosio?

Kaikista ylistävistä arvioistaan huolimatta esiripun nousua odotellessa arvelutti, mitä sitä on oikein tultu katsomaan. Kun lavalle rynnisti maukuen kymmeniä kissaksi maskeerattuja näyttelijöitä muhkeissa peruukeissaan ja pörheissä hännissään, piti hieraista silmiään. Kissojen maailma tempaisi kuitenkin välittömästi mukaansa, ja silloin tajusin, mihin Catsin viehätys perustuu.


Cats tarjoaa muutaman tunnin ajaksi iloisen paon todellisuudesta ja herättää sisäiset lapsemme eloon. Yhtäkkiä sitä huomaa kuuntelevansa kyyneleet silmissä, kun vanha, raihainen ja takkuturkkinen Grizabella-kissa (Ritva Jalonen/Irina Milan) tulkitsee sydäntäsärkevästi Memorya.

Catsin keskiössä ovat kissat Runtunrantusta Rämppätinttiin ja Demeterista Jellimaariin. Musikaalissa ei ole juurikaan juonta, vaan se keskittyy kissojen eri puolien käsittelyyn menevillä lauluilla, joiden tekstit perustuvat löyhästi T.S. Eliotin kissarunoihin. Paikoin musikaalin rakenne on kerroksinen, sillä toisinaan kohtaukset ovat kuin näytelmiä näytelmässä.

Näyttämölle, joka on muuntunut öiseksi maatilan pihaksi autonrenkaineen ja kaasuhelloineen, vyörytetään kohtauksia kohtauksen perään. Näemme muun muassa kissat esittämässä koiria nyrkkeilyottelussa, Thamesissa seilaavia merirosvokissoja, maagisen Mister Mistofelin taikashow'n valoefekteineen ja huikean Catmobiilin. Cats yhdistelee taitavasti ja viihdyttävästi tanssia, laulua ja teatteria sekä sirkuksen ja oopperankin elementtejä.

cats2

Kuinka manselaiset sitten onnistuivat Catsin kanssa? Kertakaikkiaan mahtavasti. Harva teatterikappale tai musikaaliesitys on jäänyt näin elävästi mieleen. Tampereen Teatterin Cats tarjoili kaksi tuntia iloista, energistä ja paikoin koskettavaakin kissaenergiaa upean musiikin ja viimeiseen asti hiotun koreografian, lavastuksen ja puvustuksen kanssa.

Tamperelaisten oma lisäys musikaaliin on mainio, sympaattinen maalaisrotta, joka aivan musikaalin alussa käy unipuulle ja unelmoi olevansa kissa itsekin. Tämän jälkeen rotta nähdään seikkailemassa erinäisissä rooleissa junan veturista tarjoilijaan, ja voimmekin miettiä, onko kaikki näkemämme vain rotan unta.

Cats auttaa unohtamaan arkiset murheet, saa hymyn huulille ja ennen kaikkea inspiroi, kuten hyvän teatteriesityksen kuuluukin. Muutaman tunnin ajan maailma on intensiivinen karnevaali täynnä viiksikarvoja, pörheitä häntiä, akrobaattisia temppuja ja hyvää musiikkia - täydellistä!

cats3

Viime syksystä täysille saleille esitetty Cats jatkuu Tampereen Teatterissa vuoden 2018 loppuun. Jos et ole vielä käynyt kurkistamassa kissamaista menoa, kannattaa tassutella teatteriin nopeasti, sillä näytökset ovat melko lailla loppuunmyytyjä.

Oletko käynyt katsomassa Catsin Tampereella tai aikaisemmin jossakin muualla?

16 kommenttia

 1. Kuulosti kyllä upealta ja varmasti on ollut ikimuistoinen elämys nähdä tuo esitys:) En ole käynyt katsomassa sitä itse koskaan, mutta on tosiaan varmasti sellainen että tempaisisi mukaansa musiikkeineen:) Mukavaa alkavaa viikkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cats tosiaan tempaisi mukaansa, kiitos juurikin hyvän musiikin! Leppoisaa sunnuntain jatkoa :)

   Poista
 2. En ole Catsia nähnyt, mutta joskus lapsena siihen pohjautuvan Ratsin, joka kertoikin rottien maailmasta :) Kertomasi perusteelle varmaan hieno musikaali ja elämys. Ensi viikolla olisi tarkoitus matkustaa pääkaupunkiseudulle katsomaan Myrskyluodon Maija -musikaalia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, en tiennytkään, että tuosta on tehty tuollainenkin versio, varmasti hieno sekin! :) Myrskyluodon Maija on varmasti upea ja koskettava elämys.

   Poista
 3. Oih! Olen musikaalifani, mutta Cats on vielä näkemättä. En ole edes oikein tiennyt siitä mitään, paitsi tietysti Memoryn, jota olen rakastanut pienestä asti <3 Olisipa kiva ajella Tampereelle sitä katsomaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakaan ei ollut liiemmin ennakkotietoutta Catsista - juurikin Memorya lukuun ottamatta. Suosittelen ehdottomasti Tampereen reissua :)

   Poista
 4. Hienosti esittelit teidän Catsit. Tuli mieliteko nähdä Cats uudelleen. Olen nähnyt tämän Lahden kaupunginteatterin esityksenä. Hyvää alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsti! Lahden kaupunginteatterissa en olekaan koskaan käynyt, pitäisikin suunnata sinne joskus. Leppoisaa sunnuntain jatkoa!

   Poista
 5. varmasti hieno näytelmä

  VastaaPoista
 6. Cats kyllä pitäisi joskus päästä näkemään! By the way.. Hienot kuvat olet muuten napannut! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Joskus olisi hauska nähdä Cats ihan alkuperäiskielellä.

   Poista
 7. Voi ihanuus!!
  Olen käynyt katsomassa Cat's-musikaalin Lontoossa joskus 16-vuotiaana ja se jäi kyllä muistoihini ja sydämeen!

  VastaaPoista
 8. Voi että cats pitäis nähdä ehdottomasti niin paljon hyvää olen siitä kuullut <3
  Kiitos hyvästä esittelystä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu, kannattaa ehdottomasti varata liput! :)

   Poista

© La La Lilja • Theme by Maira G.