SLIDER

WELCOME!

Tavallista elämää, tyylipohdintoja, kirpputorilöytöjä, hyviä kirjoja, kotimaan matkailua ja Tampere-vinkkejä!

Kuvien ja sanojen takana on tamperelainen Piia, ja karvaisena assistenttina häärää cockerspanieli Sulo.

Ole armollinen ja muita ajatuksia vuoteen 2018


Nyt pitäisi varmaankin kirjoittaa jotakin ylevää siitä, kuinka vuoden vaihtumisen myötä alkoi uusi, upeampi elämä ja syntyi uusi, kaikin puolin parempi ja ylevämpi minä.

Pitäisi laatia to do -listoja tulevalle vuodelle, päivittää viisivuotissuunnitelma, pinkaista kuntosalille ja jumppatunneille, vannoa elävänsä raakaravinnolla ilman kofeiinia ja alkoholia sekä muuttua sulavaksi verkostoitujaksi ja samalla tehdä aktiivisesti vapaaehtoistyötä. Pitäisi olla suuria suunnitelmia ja unelmakarttoja, joita lähteä rytinällä toteuttamaan.

Huh. Pelkkä ajatuskin alkaa hengästyttää.

uusivuosi2018_2

Minulla ei sen sijaan ole lupauksia eikä pitäisi-sanalla alkavia tavoitteita. Mielessä on vain kourallinen ajatuksentynkiä, joiden kaikkien pohjalla on armollisuus itseään kohtaan.


Vuonna 2018 elämä on mukavampaa, jos

 • Nukkuu enemmän.
 • Muistaa, että elämä on liian lyhyt kaikelle rumalle - oli kyseessä sitten ihmissuhde, kotivaatteet tai pussilakanat. Sen sijaan kannattaa ympäröidä itsensä kauniilla asioilla, tunteilla ja tuoksuilla, ja käyttää vain lempivaatteitaan.
 • Tekee enemmän asioita siksi, että ne ilahduttavat, ei siksi, että pitäisi.
 • Opettelee olemaan armollisempi itselleen. Me kaikki olemme itsemme pahimpia kriitikkoja, ja toisinaan tekisi hyvää tarkastella itseään ulkopuolisen lempeämmällä katseella.
 • Nauttii entistä enemmän jokapäiväisestä arjesta, sillä elämämme on pieniä onnenmurusia täynnä. Jos jää odottelemaan vain niitä suuria kliimakseja, elämä on harmaassa suossa tarpomista. Suuria huippuhetkiä kun ei kenenkään elämään mahdu paljoa.
 • Sanoo kyllä tai ei omien tunteidensa mukaisesti. Ei voi joskus olla maailman tärkein sana. Sanoessaan muille kyllä, saattaa sanoa samalla itselleen ei.
 • Muistaa kuunnella itseään, ei muita - ainakaan liikaa. Kukaan muu ei elä sinun elämääsi.


Tasapainoa, lempeää armoa ja arjesta nauttimista, sitä toivon ja tavoittelen alkaneelta vuodelta.

Ainoa varsinainen käsky, jonka itselleni esitän, on omien kulutustottumusteni kriittisempi tarkastelu, mutta siitä lisää myöhemmin.

uusivuosi2018_3

Nukkumista ja armollisuutta aloinkin toteuttaa heti vuoden ensimmäisenä päivänä makoillessani sohvalla torkkupeiton alla, silmissä edellisillan glitterit ja jalat korkokengistä kipeinä. Itse asiassa vuoden ensimmäinen päivä on oikeastaan aika höhlä hetki tehdä yhtään mitään muuta kuin nukkua ja olla armollinen itselleen.

Samalla linjalla on oikeastaan jatkunut koko vuoden ensimmäinen viikko, sillä onnistuin jostakin hankkimaan vatsapöpön ja kuumeen. Näitä potiessa ja nyt hiljalleen toipuessa on ollut pakko olla itselleen lempeä ja vain levätä, vaikka työsähköposti on ollut halkeamispisteessä. Vuoden ensimmäinen viikko on siis heti opettanut armollisuutta itseä kohtaan. Jatkan lepäilyä vielä viikonlopun yli, jotta maanantaina olen täydessä terässä selättämässä sähköpostivuorta.

uusivuosi2018_4

34 comments

 1. Ihana postaus taas kerran. ♥ Täällä ruudun toisella puolen kans panostetaan tänä vuonna uneen, juttuihin, joista nautitaan ja etenkin niihin juttuihin, jotka tuntuu kaikilla tavoin itselle oikeelta. Ja tottakai jatketaan arjen pienistä jutuista innostumista. Onnellista alkanutta vuotta sulle! ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Heli <3 Uneen panostaminen on kyllä tosi hyvä ajatus, uni on yksi hyvinvoinnin peruspilareista ja vähillä unilla koko yleinen hyvinvointi ja jaksaminen kärsii.

   Delete
 2. Tässä on paljon sellaista, jonka voin allekirjoittaa. Olen oppinut, että jos ei voi olla armollinen itselleen niin kelle sitten voin. Ja nukkuminen... kuin rahaa pistäisi pankkiin.

  Ihanaa tätä vuotta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hyvin sanottu nukkumisesta, se on kyllä yksi hyvinvoinnin peruspilareista. Lempeää tammikuun jatkoa :)

   Delete
 3. Virkistäviä ja viisaita sanoja!

  ReplyDelete
 4. Ihanaa armollista uutta vuotta sinulle! Kivoja ajatuksia, kauniita kuvia.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kovasti! Lempeää tammikuun jatkoa :)

   Delete
 5. Voi, miten hienoja ajatuksia. Oli aika, jolloin kaipasin kahta kurssia, joille olisin heti osallistunut, jos sellaisia olisi ollut. Toinen olisi ollut, MITEN SANOTAAN EI ja toinen OLE ARMOLLINEN ITSELLESI. Hyvää aurinkoista sunnuntaita.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Kirsti! Nuo molemmat kurssit tulisivat toisinaan niin tarpeeseen minullekin.

   Delete
 6. Aurinkoista viikonvaihdetta! <3

  ReplyDelete
 7. "Ei voi joskus olla maailman tärkein sana. Sanoessaan muille kyllä, saattaa sanoa samalla itselleen ei."
  TÄMÄ!
  Hienosti kiteytetty, bravo! Olen oppinut vasta viime vuosina sanomaan EI ja harvemmin on jäänyt harmittamaan. Ennen tuli sanottua liikaakiin KYLLÄ ja silloin vitutti useasti :D
  Ihana Piia, ihana blogi!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ihana Taru! :) Toisinaan EI on maailman vaikein sana, mutta samalla myös maailman tärkein.

   Delete
 8. Lempeys ja armo itseä kohtaan olkoon ohjeenamme tälle vuodelle. Hyvää tätä vuotta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kommentista ja lempeää tammikuun jatkoa :)

   Delete
 9. Tuo armollisuus itseä kohtaan on kyllä helpommin sanottu kuin tehty ainakin omalla kohdallani. :D Pitää kuitenkin yrittää. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Samaa ongelmaa täälläkin! Miksi ihmeessä sitä onkin niin vaikeaa olla itselleen lempeä!?

   Delete
 10. Paranemisia sinulle, itselleen ja muillekin kannattaa olla "armollinen" eikä asettaa epärealistisia tavoitteita.

  ReplyDelete
 11. I agree! Tosi hyviä nää, toivottavasti moni pitää nää mielessä :)<3

  ReplyDelete
 12. Hyvä postaus! Näistä samoista jutuista yritän itsekin aina puhua vuodenvaihteen aikaan, kun valtavirta koohottaa uudenvuodenlupauksista. :) Kauniit kuvat myös! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! :) Tammikuun alku on kyllä oikeaa luvattua aikaa kunnianhimoisille lupauksille ja tavoitteille. Itse en ehkä ihan syty näille "Uusi vuosi, uusi parempi minä" -jutuille - muutoksen ja paremman elämän tavoittelu kun ei ole vuoden vaihtumisesta kiinni :)

   Delete
 13. Samaa mieltä. Nautitaan arjesta ja ollaan itselle kilttejä, emmehän me läheisiäkään moiti ja ruoski. Miksi siis ollaan niin armottomia itseä kohtaan?

  ReplyDelete
 14. Hienoja ajatuksia!
  Mukavaa alkanutta viikkoa!❤️

  ReplyDelete
 15. "Nauttii entistä enemmän jokapäiväisestä arjesta, sillä elämämme on pieniä onnenmurusia täynnä." Tämä! Tää on yks mun tän vuoden teemoista, se arki on kuitenkin se, mistä se elämä pääosin koostuu (eikä niistä muutaman kerran vuodessa tehtävistä supersiisteistä jutuista), joten siks ois niin tärkeää, että se arki ois hyvää ja onnellista ja niin kivaa, ettei se ees tunnu arjelta :) Ihanaa alkanutta vuotta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Amen, nimenomaan juuri noin! Elämä on melkeinpä 95-prosenttisesti arkea, joten taito on tehdä siitä arjesta juhlaa :)

   Delete
 16. Ei niin mitään lisättävää!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jes, kiva kuulla, että olet samoilla linjoilla :)

   Delete
 17. Upeita kuvia täällä ♥

  ReplyDelete

© La La Lilja • Theme by Maira G.