SLIDER

WELCOME!

Tavallista elämää, tyylipohdintoja, kirpputorilöytöjä, hyviä kirjoja, kotimaan matkailua & Tampere-vinkkejä!

Kuvien ja sanojen takana on tamperelainen Piia, ja assistenttina häärää Sulo-cockerspanieli.

5 x 3 hyvää asiaa


Alkuvuonna blogeissa on levinnyt ihanan positiivinen 3 hyvää asiaa -haaste, jota olen ilolla seurannut. Muiden bloggaajien vastaukset ovat saaneet niin hyvälle mielelle, että lähdin nyt itsekin levittämään positiivisuutta ja keksin kivoja juttuja elämäni eri osa-alueilta.

positiiviset2

3 hyvää asiaa päivissäni

Pienistä asioista iloitseminen. Jokapäiväiset pienet asiat - suloiset koiranpennut, sorsien ruokkiminen, kukkakimput kotona, kissakuvioinen kylpytakki ja aamukahvi suoraan kylpyhuoneeseen, vihdoin kirjastoon saapunut kirjavaraus, päiväunet mukavassa oloasussa - jaksavat ilahduttaa minua päivästä ja viikosta toiseen. Pienet, arkiset huomiot, sattumukset ja onnenhiput tuottavat jatkuvasti iloa ja oivalluksia.

Yhteiset hetket miehen kanssa. Päivieni paras asia on ehdottomasti kaikki yhteinen aika mieheni kanssa. Ristiin menevien työaikojen vuoksi yhteinen aika jää toisinaan aika vähälle, mutta ehkäpä juuri siitä syystä pieniäkin yhteisiä tuokioita osaa arvostaa entistä enemmän ja nauttia ihan tavallisistakin asioista kuten ruokakauppareissusta.

Liukuva työaika. Muun muassa yllä mainitusta syystä loistava, arkea ja omien menojen rytmittämistä helpottava asia. On vapauttavaa, ettei työpaikalla noudateta aivan orjallisesti kahdeksasta neljään -rytmiä, vaan omia työaikojaan voi tietyissä rajoissa säädellä työtilanteen ja työn ulkopuolisen elämän mukaisesti.

positiiviset3

3 hyvää asiaa minussa

Herkkyys. Vaikka toisinaan on aika raskastakin olla herkkä, aistia tunnelmia ja lukea tunnetiloja, huomata äänensävyissä ja pienissä ilmeissä olemattomia merkityksiä, on herkkyys myös valtava voimavara ja tunne-elämäni vahvuus. Herkkyys tekee minusta juuri minut, tarkkasilmäisen ja -sydämisen, intuitiivisen ja empaattisen, syvällisesti tuntevan ja ajattelevan.

Sisu. Ulospäin saatan vaikuttaa rauhalliselta ja mukautuvaiselta kiltiltä tytöltä, mutta lempeän kuoren alla on sitkeä ja itsenäinen tahtotyyppi, jolla on vahvat arvot, omat rajat ja mielipiteet. Itselleni tärkeissä asioissa saatan olla hyvinkin itsepäinen, ja luonteelleni on ominaista sisukas ja sitkeä puurtaminen tilanteen niin vaatiessa.

Elämänasenne. Elämänasenteeni pohjavire on positiivinen, mikä kantaa vaikeidenkin aikojen ja tilanteiden yli. Pyrin näkemään asioiden hyvät puolet ja löytämään uusia mahdollisuuksia ja polkuja silloinkin, kun kaikki tuntuu mahdottomalta. Uskon ja luotan huomiseen, ja suosikkisanontani onkin "kaikella on tarkoituksensa".

positiiviset4

3 hyvää asiaa elämässäni

Ihmiset. Niin kliseistä kuin se ehkä onkaan, perheeni ja mieheni ovat elämäni tukipilarit. Tiedostan olevani valtavan onnekas, kun minulla on niin välittäviä ja rakastavia läheisiä ympärilläni.

Tasapaino. Koen olevani itseni kanssa tasapainossa, minkä ansiosta pienistä asioista iloitseminen ja positiivisen elämänasenteen ylläpitäminenkin on helpompaa. Vaikka elämän keinulauta välillä keikkuukin, balanssi on helppo saavuttaa yhä uudelleen ja uudelleen, kun on sinut elämänsä kanssa.

Harrastukset & kiinnostuksen kohteet. Liikunta, terveys & hyvinvointi, kirjallisuus, psykologia, valokuvaus, bloggaus, pukeutuminen, kulttuuri & viihde.. Monenlaiset kiinnostuksen kohteet avartavat mieltä, ja tuovat elämääni paljon sisältöä ja rikkautta.

positiiviset5

3 hyvää asiaa tänä vuonna

Arvaamattomuus. Minulla ei ole viisivuotissuunnitelmia enkä muutenkaan suunnittele elämää kovin pitkälle eteenpäin. Näin kaikki tiet ovat avoinna ja mitä tahansa voi tapahtua, tai sitten kaikki jatkuu aivan samanlaisena, ja tästä juuri pidän. Elämässä pitää jäädä tilaa arvaamattomuudelle ja yllätyksille, suunnanvaihdoille ja myös samaa rataa jatkamiselle.

Vuodenaikojen vaihtelu. Kevät tulppaaneineen, kesä pitkine, lämpimine iltoineen ja tunnelmallisine sadepäivineen, kerrospukeutumiselle täydelliset leudot syyspäivät, kirpeät lokakuun illat ja punakirjava ruska, kenkien alla nariseva lumihanki.. Vuodenaikojen kierrosta saan iloa joka päivä vuodesta toiseen.

Tulevat seikkailut. Oli se sitten mitä tahansa kuvausretkestä hylätyllä teollisuusalueella ex tempore -maakunta-ajeluun, kaikki pienen pienetkin seikkailut ja retket ovat kivoja irtiottoja, joita tulee tehtyä enenevissä määrin etenkin kesäaikaan.

positiiviset6

3 hyvää asiaa blogissani

Vuorovaikutus & ihanat lukijat. Vajaa vuosi sitten en olisi ikinä uskonut, kuinka paljon ihania, fiksuja ja lämminsydämisiä lukijoita tähän kohta taaperoiässä olevaan blogiini eksyy. Vuorovaikutus teidän lukijoiden kanssa onkin yksi bloggaamisen parhaimpia puolia.

Laaja aihepiiri. Kaikki blogioppaat ja -konsultit painottavat vahvasti sitä, että blogin aihealue pitäisi rajata mahdollisimman tarkasti. Aluksi koin asiasta jopa pientä stressiä, mutta nyt olen tajunnut, ettei aihepiirien rajaaminen yksinkertaisesti onnistu - minua kiinnostaa ja inspiroi liian moni asia. Rajoittamisen sijaan aiheet kulkevat arjen mukana, ja on mahtavaa, että yhtenä päivänä voin jakaa kirjavinkkejä, seuraavana luontokuvia ja kolmantena jotain kauneuteen liittyvää.

Kehittyminen. Bloggaus on tuonut mukanaan paljon uusia haasteita, oivalluksia ja oppeja. Jo tämän lyhyen blogimatkani aikana on ollut todella palkitsevaa huomata, kuinka kuukausien mittaan on kehittynyt niin valokuvaamisessa, kuvien käsittelyssä, kirjoittamisessa kuin blogin ulkoasun muokkauksessa.

positiiviset7

Pelkästään näitä asioita miettiessä tuli niin hyvälle mielelle, että kehotankin kaikkia, jotka ette ole vielä haasteeseen tarttuneet, ainakin miettimään näitä asioita omalla kohdallasi.

12 kommenttia

 1. Kiva postaus ja kauniit kuvat! Minusta blogissasi yksi kiva juttu on juuri se kun kirjoittelet niin monista aihealueista.
  Hyvää Ystävänpäivää Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanne! Kiva kuulla, että aihealueiden rönsyily ei haittaa :)

   Poista
 2. Ihana ppostaus Mukava oli lukea noita hyviä asioita..elämässä on kyllä paljon mukavia juttuja:) Ihanaa ystävänpäivää❤ Halauksia❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Elämästä löytyy paljon positiivista, kun oikein rupeaa ajattelemaan :) Ihanaa helmikuun loppua ja alkavaa maaliskuuta <3

   Poista
 3. Ihanaista ystävänpäivää sinulle Pia ❤︎ Hieno postaus. Vuorovaikutus on bloggaamisessa parasta. Minunkin pitäisi kirjoittaa vastaava positiivisuusjuttu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riitta <3 Vuorovaikutus on kyllä bloggaamisen suola, sitä ei edes tajunnut, ennen kuin blogin perusti.

   Poista
 4. Näitä on aina ihana lukea! Luepa sinä vuorostasi vastauksen tähän samaiseen haasteeseen huomenna. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tykkäsit ja tartuit myöskin haasteeseen! :)

   Poista
 5. Olipa kiva lukea kolme asiaa monestakin kategoriasta! Itsekin olen miettinyt tämän toteuttamista! Tekstisi perusteella vaikutat hyvin samanlaiselta ihmiseltä kuin minä. Onnellista ystävänpäivää sinulle! Terveisin Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tykkäsit, Tuija! :) Tämä oli kyllä hauska hyvänmielen haaste. Ihanaa helmikuun loppua ja alkavaa maaliskuuta sinulle <3

   Poista
 6. Ihana, positiivinen postaus arjen ja ylipäätään elämän sulostuttajista! Positiivisuudella pääsee elämässä jo pitkälle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Carola! :) Positiivinen asenne vie tosiaan elämässä eteenpäin!

   Poista

© La La Lilja • Theme by Maira G.