SLIDER

WELCOME!

Tavallista elämää, tyylipohdintoja, kirpputorilöytöjä, hyviä kirjoja, kotimaan matkailua & Tampere-vinkkejä!

Kuvien ja sanojen takana on tamperelainen Piia, ja assistenttina häärää Sulo-cockerspanieli.

Metsään haluan mennä nyt


Kun elää arkea kaupungin harmaassa betoniviidakossa, jossa yksikin puu tai kaistale nurmea on kallisarvoinen aarre, kaipuu metsään nousee säännöllisesti niin suureksi, että tekisi mieli saman tien heittää kengät jalkaan ja rynnätä keskelle tiheintä metsikköä. Etenkin nyt, toinen toistaan pidemmäksi venähtäneiden työpäivien jälkeen, on vaikea keksiä parempaa tapaa hengähtää kuin painuminen syvälle luonnon hiljaisuuteen.

metsään2

metsään3

Olen joskus kuullut jonkun nimittävän metsää kirkokseen. Kuvaus ei voisi olla osuvampi, sillä  metsällä ja kirkolla on aivan samankaltainen vaikutus. Astuessaan metsästä takaisin ihmisten ilmoille olo on samanlainen kuin kirkon hämärästä poistuessa - rauhallinen, kevyt ja tyyni, henkisesti puhdistautunut.

Metsä on luonnon oma virkistäytymiskeidas ja meditaatiopaikka. Se selkiyttää ajatukset ja nollaa mielen, rauhoittaa ja tarjoaa mielenrauhaa. Ei tarvitse astua kuin muutama askel pois hälystä ja pakokaasusta varpujen, sammaleiden ja havupuiden keskelle, ja sydän ja sielu ovat heti paljon kevyemmät.

metsään4

metsään5

Metsän hyvinvointivaikutukset eivät ole pelkkää kuvitelmaa, sillä esimerkiksi Metsäntutkimuslaitos on selvityksissään todennut jo pienenkin metsässä vietetyn ajan vaikuttavan positiivisesti ihmisen psyykkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin. Vihreän ympäristön rentouttava vaikutus parantaa mielialaa ja palauttaa stressistä. Henkinen hyvinvointi, tarkkaavaisuus ja elimistön puolustuskyky kohenevat merkittävästi, jos metsissä ja viheralueilla viihtyy viisi tuntia kuukaudessa.

Jo kymmenessä minuutissa metsän äänet ja tuoksut laskevat verenpainetta, tasoittavat pulssia ja kohentavat mielialaa - eikä aina tarvita edes kymmentä minuuttia, sillä pelkkä metsän näkeminen ikkunasta virkistää mieltä ja viisikin minuuttia metsässä vaikuttaa positiivisesti jaksamiseen. Metsässä piipahtaminen onkin maailman lyhyin ja tehokkain stressiloma!

Onni on Suomen metsät ja jokamiehenoikeutemme, jonka ansiosta me kaikki voimme yhtäläisesti nauttia kauniista luonnostamme.

metsään6

metsään7

metsään8

25 kommenttia

 1. Kauniita kuvia! Olemme kyllä onnekkaita kun meillä on täällä Suomessa niin puhdas luonto ja metsät lähellä ja voimme kaikki mennä ja nauttia niistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanne! :) Toden totta, tällainen puhdas luonto ei tosiaan ole muualla maailmalla samanlainen itsestäänselvyys kuin meillä.

   Poista
 2. Luonnossa liikkuminen onkin yksi tehokkaimmista tavoista ehkäistä tai hoitaa masennusta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä pointti, Kata, olen muistaakseni joskus lukenut tuosta artikkelin :)

   Poista
 3. Oih, ihania kuvia <3 Mukavaa viikonloppua Sinulle <3

  VastaaPoista
 4. Olen kyllä niin samaa mieltä kanssasi. <3 Nyt täällä Helsingin kantakaupungissa tulee ihan fyysinen pakottava tarve päästä välillä metsään. Tätä ennen Tampereella asuessani asuin metsän vieressä vehreällä alueella; oli aivan eri lailla rauhoittunut olo päivisin kuin nyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helsingin keskustassa metsiin on tosiaan pidempi matka kuin täällä Tampereella - vaikka asuisi ihan Tampereen keskustassa, ei esimerkiksi Pyynikille tai Kauppiin ole kuin pieni pyrähdys.

   Poista
 5. Kaunis postaus! :) Mä tulisin varmaan hulluksi, jos en pääsisi riittävän usein luontoretkeilemään - metsään tai vaikka merelle. Koen metsät paitsi rentouttavina myös erityisen innostavina, piristävinä ja inspiroivina paikkoina, joissa mielikuvitus ja mielenkiinto valpastuvat oitis ja kuin huomaamattaan tulee kulkeneeksi, juosseeksi, hyppineeksi, kiivenneeksi ja jopa kontanneeksi pitkiäkin etäisyyksiä ilman että huomaakaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Todella hyviä pointteja, metsässä tosiaan tulee liikuttua ja käytettyä kehoa ihan huomaamatta todella vaihtelevasti.

   Poista
 6. Metsässä on kyllä ihanaa tallustella ja vetää syvään henkeä! :) Itse lenkkeilen yleensä lähimetsässä.

  VastaaPoista
 7. Ihana postaus ja kuvat, niin kaunista talvista luontoa❤ Täyttä totta että luonnossa liikkuminen vaikuttaa suoraan hyvinvointiin.. on kyllä niin voimaannuttavaa olla luonnon keskellä ja nauttia sen hiljaisuudesta, kauneudesta! Onni on että meillä täällä suomessa on niin paljon kaunista luontoa! Mukavaa viikonloppua❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Toden totta, olemme onnekkaita, kun meillä on upea, puhdas luonto käytettävissämme :) Rentouttavaa viikonloppua <3

   Poista
 8. Tosi on, että metsässä tulee liikuttua huomaamatta. Tunti kuntosalilla tuntuu puurtamiselta, mutta metsässä liikuntatuokiot ovat helposti jopa useita tunteja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin, Tuulikki, metsäretkellä käyttää kehoaan huomaamatta monipuolisilla tavoilla eikä liikkuminen tunnu niin suorittavalta kuin esimerkiksi salitreeni.

   Poista
 9. Upeita talvisia kuvia. Kyllä tuollaisessa ympäristössä on kiva ulkoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli! Nämä kuvat on napattu Tampereen Eteläpuistosta, jonka kautta on kiva lenkkeillä kohti Pyynikkiä :)

   Poista
 10. Upeat kuvat ja metsä on tosiaan sellainen voimaantumisen kehto..kaikki se luonnon rauha ja hiljaisuus❤ Oikein ihanaa viikonloppua sinne♥

  VastaaPoista

© La La Lilja • Theme by Maira G.