SLIDER

WELCOME!

Tavallista elämää, tyylipohdintoja, kirpputorilöytöjä, hyviä kirjoja, kotimaan matkailua & Tampere-vinkkejä!

Kuvien ja sanojen takana on tamperelainen Piia, ja assistenttina häärää Sulo-cockerspanieli.

Untuvaa & ulkoilua


Untuvaa ja ulkoilua, sitä viime päivät ovat todella olleet. Pakkanen on huidellut jo päiväkausia kymmenen ja parinkymmenen asteen välillä, ja vaikka itsesuojeluvaisto huutaa pysyttelemään tiiviisti sisällä patteriin liimautuneena, olen silti uskaltautunut ulos. Näiden ulkoilujen aikana tehdyt empiiriset kokeilut ovat osoittaneet, että kamera ja minä hyydymme aika lailla yhtä aikaa.

untuvaa&ulkoilua2

untuvaa&ulkoilua3

Miksi sitten uhmata kylmää, kun varpaatkin palelevat, kameran akku ei kestä pitkiä valokuvaussessioita ja myssykään ei tahdo pysyä tiiviisti korvilla, vaan nousee aina ärsyttävästi päätä liikuttaessa?

Siellä on nimittäin aika kaunista.

Pelkästään auringonnousussa höyryävät järven virtakohdat ovat niin satumaisia, että toivon vähän väliä, että työehtosopimuksissa tunnettaisiin jonkinlainen valokuvausvapaa. Onneksi iltapäivällä kauneutta riittää edelleen, se on vain muuttunut sinisävyisemmäksi ja jääpiikkien kuorruttamaksi.

untuvaa&ulkoilua4

Selvästi pidentyneet päivät ovat siirtäneet sinisiä hetkiä juuri sopivasti niin, että vielä töidenkin jälkeen ennättää nautiskella kylmän verhoamista puista ja iltahämärän sinisyydestä. Siitä todella kannattaa nauttia ennen kuin valoa on jälleen luonamme yllin kyllin, ja hiljaa hämärtyvät talvi-illat ovat enää kaukainen muisto.

untuvaa&ulkoilua5

untuvaa&ulkoilua6

Pakkassäiden reippailuhetket ovat myös loistava syy ulkoiluttaa untuvatakkia ja talvisaapikkaita ennen kevyempiin tamineisiin siirtymistä. Tämän talven ehkä viimeisen kunnon pakkasjakson aikana ennättää käyttää talvivaatteita kerrankin ihan kyllästymiseen saakka. Yllättävän pian saapikkaat saa vaihtaa nilkkureihin, ja kohta tongimmekin kenkälaatikoista jo tennareita ja ballerinoja.

Kevätkin tuntuu jollakin tapaa erityisemmältä, kun takana on bussipysäkillä värjöteltyjä minuutteja, kuvaushetkiä sormet kylmästä punaisina ja ylipäätään kaikenlaista palelua, kun viima saa pakkasen tuntumaan monta kertaa jäätävämmältä hupusta, huivista ja piposta huolimatta.

Raikkaita ulkoiluhetkiä kaikille ulos uskaltautuville!

untuvaa&ulkoilua7

untuvaa&ulkoilua8

untuvaa&ulkoilua9

untuvaa&ulkoilua10

untuvaa&ulkoilua11

untuvaa&ulkoilua12

22 kommenttia

 1. Kauniita talvikuvia ja suloinen neito♥ Ulkoilu on mukavaa talvikelilläkin kun on kunnolla vaatetta päällä:) Ihanaa pakkaspäivää sinne♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos <3 Toden totta, pakkaskeleilläkin on kiva ulkoilla, kunhan on vaan riittävän lämpöisesti päällä :)

   Poista
 2. Tavattoman upeita kuvia <3 tänään -20 C - on se kivaa ettei asu jossain savutöllissä niin kuin esi-isämme!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riitta <3 Kyllä voisi tosiaan olla ankeaa näillä pakkasilla ilman nykyajan mukavuuksia :)

   Poista
 3. Talven kauneutta ja sinisiä hetkiä...<3
  Ihania pakkaspäiviä sinne, pysy lämpimänä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pahimmat pakkaset ovat toistaiseksi hellittäneet, mutta edelleen saadaan nauttia pikkupakkasesta ja auringonpaisteesta :) Mukavaa maaliskuun jatkoa!

   Poista
 4. Iltapäiväksi jo onneksi lauhtuu siedettäviin lukemiin. Aurinko lämmittää. Huomasin minäkin, että paljaana kaulassa roikkuvan kameran akku hyytyy nopeasti. Nyt käytän olkareppua. Se osottautui kaikin puolin käteväksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, aurinko on tosiaan alkanut jo lämmittää, aivan ihanaa! :) Jonkinlainen suojapussi tai reppu olisi kyllä kameralle kehiteltävä, kylmässä varmaan kameran kuin kameran akku hyytyy nopeammin.

   Poista
 5. Stunning pics!!

  https://julesonthemoon.blogspot.it

  VastaaPoista
 6. Oi kun on kauniit kuvat! Osaat olla kuvissa tosi luonnollinen. :) Hassua ajatella, että kohta on ihan oikeasti maaliskuu ja kevät on pian täällä! Nyt ehtii vielä nauttia talvesta parhaimmillaan, kun aurinkokin lämmittää päivisin mukavasti!

  Aurinkoa viikonloppuusi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kovasti, Anna! :) Aurinko tosiaan jo lämmittelee ihanasti ja kovasti on keväinen fiilis. Mukavaa maaliskuun jatkoa!

   Poista
 7. Tosi kauniit kuvat! Tällainen ihana luminen ja kylmä keli on aina kaunis, mut se huono puoli on just siinä kun kameran akku ei tohdi kestää ja pitää todella nopeesti räpsii kaikki kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Paula! Tämä akun hyytyminen on kyllä ärsyttävää pakkaskeleillä, ehkä kameran laittaminen laukkuun/suojapussukkaan voisi vähän auttaa.

   Poista
 8. Todellakin kannatan valokuvausvapaata :D Erityisesti tänä talvena niitä on kaivattu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, ehdottomasti pitäisi saada tällainen pykälä TES:iin :D

   Poista
 9. Kaunista kuvissasi ja ulkona luonnossa ja kaupungillakin on kaunista, kun kuvauksellinen talvi. Sunnuntaiillan iloa! Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija :) Mukavaa maaliskuun jatkoa sinulle!

   Poista
 10. Ihania kuvia, tosi kaunista! Toivottavasti nämä pakkaset pian helpottaisivat <3 Kevättä kohden, jeee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Kyllä se kevät on jo ihan nurkan takana! :)

   Poista
 11. Ihana postauas upeine kuvineen ♫
  Kaunista viikon alkua Sinulle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Ihanaa maaliskuun jatkoa <3

   Poista

© La La Lilja • Theme by Maira G.