SLIDER

WELCOME!

Tavallista elämää, tyylipohdintoja, kirpputorilöytöjä, hyviä kirjoja, kotimaan matkailua & Tampere-vinkkejä!

Kuvien ja sanojen takana on tamperelainen Piia, ja assistenttina häärää Sulo-cockerspanieli.

16 x postikortti Kiasmasta


Inspiraatioksi uuteen viikkoon, 16 kuvaa Kiasmasta!

Kiasma nykytaiteen näyttelyineen on yhdistelmä, joka yllättää aina. Nykytaide herättää uusia ajatuksia, havahduttaa pohtimaan maailmaa ja sen ilmiöitä sekä saa kyseenalaistamaan, innostumaan ja inspiroitumaan, oli näyttely sitten mikä hyvänsä, Ars Fennica -kilpailun ehdokkaat, aasialaisen taiteilijan kiehtovaa tilataidetta meren tuomasta hylkytavarasta tai virolaisista oluttölkeistä rakennettu lautta.

kiasma2

Vaihtuvien näyttelyiden ohella itse rakennuskin on arkkitehtonisesti niin upea, että se on taideteos jo itsestään. Kiasma on kiinnostava ja visuaalisesti kiehtova arkkitehtuurikohde niin ulkoa kuin sisältä. 

Viiden kerroksen betonipinnoilla leikkivät valot ja varjot, ja lasikatosta kuultaa luonnonvalo. Valo onkin Kiasman tärkein elementti. Rakennuksen suunnitellutta Steven Hollia viehätti suomalainen luonnonvalo, ja niinpä Kiasman pinnat on suunniteltu juuri valoa silmällä pitäen.

kiasma3

Kiasma on muuten myös aivan oivallinen paikka vaikka treffeille, sillä moniulotteisista näyttelyistä löytää varmasti useammaksi tunniksi puhuttavaa!

kiasma4

kiasma5

kiasma6

kiasma7

kiasma8

kiasma9

kiasma10

kiasma11

kiasma12

kiasma13

kiasma14

kiasma15

12 kommenttia

 1. Kun Kiasmaa aikoinaan suunniteltiin rakennettavaksi ja aluksi sen valmistuttua, kauhistelin sille valittua paikka. Nyt silmä on tottunut ja se kuuluu erottamattomasti Helsingin katukuvaan. Täytyy tunnustaa, että aivan liian harvoin on tullut siellä käytyä. Mukavaa Pääsiäisen odotusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tuo rakennus kieltämättä ollut ihan erilainen kuin muut rakennukset ympärillä ja pomppaa helposti silmille kaupunkikuvasta. Nyt viereinen musiikkitalo tasapainottaa tilannetta. Minunkin on myönnettävä, että Kiasmassa ei ole todellakaan tullut poikettua usein.

   Poista
 2. Olen käynyt kerran Kiasmassa. Pakko kyllä sanoa, että ei ollut minun paikkani. Pidin enemmän Ateneumista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykytaide jakaa mielipiteitä, kaikki eivät siitä niin tykkää.

   Poista
 3. Oi miten upeita kuvia! On kyllä upea paikka tuo Kiasma! Mukavaa pääsiäisviikkoa❤

  VastaaPoista
 4. Noloa myöntää, etten ole koskaan käynyt, vaikka asun naapurikunnassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt vain ottamaan vahinko takaisin ja Kiasmavisiitille :)

   Poista
 5. Voi vitsi, oon niin monesti halunnut käydä tuolla mutta ei vaan koskaan olla saatu aikaiseksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt sitten vaan seuraavalla Helsingin reissulla Kiasmaan! :D

   Poista
 6. Mielenkiintoisen näköinen näyttely Kiasmassa! :) Voisi ehkä käydä katsomassa. Viimeksi kävin viime vuonna Kiasmassa ja siellä oli no aika erikoinen näyttely :D Tuo näyttää paremmalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tuolla sattui olemaan tosiaan kiinnostavia ja ns. ymmärrettäviä näyttelyitä :) Joskus nykytaide menee niin abstraktiksi, ettei sitä aina oikein ymmärrä tai siitä ei saa mitään irti.

   Poista

© La La Lilja • Theme by Maira G.