SLIDER

WELCOME!

Tavallista elämää, tyylipohdintoja, kirpputorilöytöjä, hyviä kirjoja, kotimaan matkailua & Tampere-vinkkejä!

Kuvien ja sanojen takana on tamperelainen Piia, ja assistenttina häärää Sulo-cockerspanieli.

18 x paras elämäntaito-opas


Haluatko muuttaa elämääsi ja olla onnellisempi? Haluatko voida fyysisesti ja henkisesti paremmin?

Jos vastasit kyllä, kannattaa suunnata kirjastoon ja lainata sylillinen elämäntaito-oppaita, sillä hyvinvoinnin avaimen voi todella löytää kirjahyllystä.

Huonoimmillaan elämäntaito- ja hyvinvointikirjat ovat täynnä onttoja korulauseita, teennäistä tsemppihenkeä, ylimakeita itsestäänselvyyksiä ja kaikkialla kierrätettyjä ajatuksia. Parhaimmillaan ne voivat kuitenkin toimia hyvinvoinnin (niin fyysisen kuin henkisen) tukena ja auttaa alkuun.

Olen saanut valtavasti uusia ajatuksia ja tehnyt uusia oivalluksia näitä joidenkin parjaamia self help -kirjoja lukemalla. Elämäntaitokirjoista voi saada oikeasti hyviä vinkkejä, ja joskus ne voivat jopa muuttaa omaa ajattelutapaa ja antaa tuoreita näkökulmia johonkin asiaan.

Tsekkaa alta 18 suosikkikirjaani. Onko näistä jokin sinulle tuttu? Mitä elämäntaitokirjaa suosittelisit näiden lisäksi?

terveyskirjat2


Lifestyle & elämänhallinta

- Napoleon Hill: Ajattele Oikein - Menesty - Teos näyttää konkreettisesti, millainen voima on pelkällä ajattelulla
- Marie Kondo: KonMari, Siivouksen elämänmullistava taika ja Iloa säkenöivä järjestys - Turhasta tavarasta luopuminen saa myös päänsisäisen kaaoksen järjestykseen
- Erik Bertrand Larssen: Paras - Mentaalivalmentajan voimaannuttava opas
- Gretchen Rubin: Onnellisuusprojekti - Muuta arkeasi onnellisemmaksi pienillä teoilla
- Karita Sainio: Hyvin eletty - Kattava opas parempaan, ekologisempaan ja eettisempään elämäntyyliin
- Sampo Sammalisto: Viisas pääsee vähemmällä - 52 niksiä ajanhallintaan ja tehokkaampaan elämään


Henkinen kasvu & kehittyminen

- Mo Gawdat: Onnellisuuden yhtälö - Mikä on onnellisuuden salaisuus? Lue ja ota selvää.
- Tommy Hellsten: Saat sen mistä luovut - Klassikkoteos rohkaisee ottamaan riskejä ja heittäytymään elämään
- Kimmo Takanen: Tunne Lukkosi - Loistava kirja opettaa tunnistamaan omia haitallisia käytösmallejaan ja pääsemään niistä irti
- Saku Tuominen: Hyvä elämä, lyhyt oppimäärä - Tuominen kannustaa unelmoimaan ja luopumaan sitku-ajattelusta
- Anna Taipale: Sydänjuttu - olet parasta, mitä sinulle on tapahtunut - Rakastu itseesi ja rakenna arvostava suhde oman itsesi kanssa
- Brian Tracy: Menestys ja onnellinen elämä - Kirja jokaiselle, joka haluaa menestyä elämässä


Rakkaus & ihmissuhteet

- Dale Carnegie: Miten saan ystäviä, menestystä, vaikutusvaltaa - Kaikki, mitä tarvitset aktiivisen sosiaalisen elämän luomiseen
- Gary Chapman: Rakkauden kieli - Työkaluja erilaisiin tapoihin ilmaista rakkautta ja ymmärtää kumppania
- Bell Hooks: Rakkaus muuttaa kaiken - Parhain lukemani kirja rakkauden käsitteestä
- Maaret Kallio: Lujasti Lempeä - Lempeä, mindfulnessista ammentava teos opettaa hyväksymään elämän ja ihmisten epätäydellisyyttä
- David Richo: Kuinka olla aikuinen ihmissuhteissa - Psykoterapeutti käsittelee rakkauden viittä perustekijää
- Elina Tanskanen: Onnellisesti yhdessä - opas rakastavaan parisuhteeseen - Seksuaaliterapeutin elämänmakuisia neuvoja rakkauden vaalimiseen

terveyskirjat3

22 kommenttia

 1. Beautiful post!


  https://julesonthemoon.blogspot.it/

  VastaaPoista
 2. Osa tuttuja, osa uusia - kiitos vinkeistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tästä löytyi uusiakin tuttavuuksia :)

   Poista
 3. Sanotaan että lukeminen kannattaa aina mutta pitää huomioida seikka ettei pelkkä lukeminen vaan sen ohessa toteuttaminen omassa elämässään. Elämä on ikuinen oppi !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin sanottu, Seppo! On aivan totta, ettei pelkkä lukeminen riitä, sen lisäksi on vielä vietävä lukemansa käytäntöön. Ja toden totta, oppiminen jatkuu koko elämän.

   Poista
 4. Olen kyllä lukenut tuollaisia oppaita, hyviä, vähemmän hyviä ja sellaisia, jotka mielestäni ovat vähän sitä ja tätä. Omakseni olen ostanut Hyvän elämän reseptit; Sanna Wikström.Olen myös tutustunut muutamiin listallasi oleviin.Kon Mari, ei ollut minun juttuni ollenkaan, vaikka kovin suosittu jossakin kohtaa olikin.Lisäksi olen lukenut muutaman Anne Perhon opuksen, niiden ehdoton plussa on humoristinen tatsi ja ne olivat hyvin samaistuttavia.Tsamaistuttavia.Tunne lukkosi ja lujasti lempeä on myös luettu tai ainakin selailtu ja osittain luettukin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä oppaita löytyy tosiaan joka lähtöön, toiset eivät ole kovin kummoisia ja toiset taas todella hyviä. Anna Perhon kirjoihin en olekaan tutustunut, mutta pitääpä lukea, pidän myöskin hänen huumoristaan :)

   Poista
 5. uutuuksista "viis veisaamisen taito", vähän vanhemmista "irti oravanpyörästä" ja "erilainen ote omaan talouteen" ovat suosikkejani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viis veisaamisen taitoa en ole vielä lukenut, joten pitää lisätä lukulistalle. Kiitos vinkistä :)

   Poista
 6. Mä tykkään myös ihan mielettömästi Self Help-kirjoista, vaikka en yleensä niistä mitään mullistavaa omaan elämään nappaakkaan. Poikkeuksena KonMari, joka todellakin mullisti oman arkeni, mutta ehkä vähän eri tavalla kuin tarkoitus, hah!

  Luulin muuten hassusti aluksi palanneeni omaan blogiini ja mokanneeni värimuutokset, ehdin jopa hetken kirota, mutta tajusin sulla olevankin sama teema, hahah! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, voi apua, niinpä meillä näyttääkin olevan sama teema :D Eipä ihme, että tämä vaikutti jotenkin etäisesti tutulta!

   Itsellä kolahtaa usein eniten ihmissuhteisiin ja psykologiaan liippaavat kirjat, Tunne Lukkosi oli minulle se mullistava kirja.

   Poista
 7. Kon-Marin sain joskus lahjaksi ja siitä jäi käteen matkalaukkuun pakattavien vaatteiden "pystyviikkaus". Laukusta löytyy se, mitä etsii ilman muiden vaatteiden siirtelyä. Varsinaisia elämäntäito-oppaita en ole lukenut, ellei sellaisina pidetä esim. Tommy Hellstenin, Jari Sinkkosen, Tuula Tammen ja Tony Dunderfelt kirjoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KonMarin viikkausohjeista on ollut minullekin paljon iloa juurikin matkoilla :) Tony Dunderfeltin kirjat ovat kyllä hyviä, samaten Hellstenin.

   Poista
 8. Mä oon lukenut myös tuon Tunnelukkosi kirjan, joka auttoi mua tosi paljon :) Tällä hetkellä mulla on myös lainassa tuo Lujasti lempeä kirja, joka on varmasti todella mielenkiintoinen! Moni näistä kirjoista herätti mun mielenkiinnon, etenkin nuo ihmissuhde kirjat kiinnostavat. Yhtä kirjaa vielä voisin suositella, sellainen kun Tikapuut rakkauteen. Luin sen just ja oli tosi hyvä kirja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnelukkokirja oli tosi hyödyllinen myös minulle, aivan loistava kirja! :) Ihmis- ja parisuhdekirjat kiinnostaa erityisen paljon myös minua, joten kiitos vinkistä, pitää lukea tuo Tikapuut rakkauteen.

   Poista
 9. Jooga ja erilaiset venyttelykirjat taitavat olla ainoat elämäntaito-oppaat, joita luen. Niitä ei varmaankaan lasketa tähän sarjaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne eivät varmaan tosiaan elämäntaito-oppaisiin kuulu, mutta hyvinvointikirjallisuuteen kyllä :)

   Poista
 10. Taikavoima tai thety secret englanniksi oli mielenkiintoinen kirja vaikka itselläi kesken jäikin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota en ole lukenut vielä, pitääkin laittaa varaukseen! :)

   Poista
 11. "Kuinka olla aikuinen ihmissuhteissa" - kuulostaa todella mielenkiintoiselta. Kiitos lukuvinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä lukemisen arvoinen, suosittelen! Kiitos kommentista, Taina :)

   Poista

© La La Lilja • Theme by Maira G.