5 x arjen oivalluksia
Viime viikkoina olen tehnyt arjessa muutamia, pääasiassa ruokaan ja hyvinvointiin liittyviä mainioita havaintoja ja oivalluksia, jotka halusin tulla jakamaan teidänkin kanssanne.
Kauratuotteet. Kevään aikana minusta on kuoriutunut oikea kaurauskovainen. Kaurapohjaiset tuotteet ovat mainio valinta, sillä niiden rasvahappokoostumus on lyömätön (ei eläinrasvoja tai kovetettuja kasvirasvoja) ja ne sopivat niin vegaaneille kuin maidottomiin ja laktoosittomiin ruokavalioihin. Lisäksi samalla voi tukea kotimaista maanviljelyä ja elintarviketeollisuutta, sillä muun muassa Plantin ja Valio Oddlygoodin tuotteet valmistetaan Suomessa.
Kaurakermasta innostuin jo viime vuoden puolella, ja siitä saakka meidän pikku keittiössämme kaikki kerma on korvattu kaurakermalla. Viime aikoina muutkin kaurapohjaiset tuotteet ovat päässeet kaupasta kotiin asti, ja kaikkea on testattu kaurajogurtista kauramaitoon. Erityisen ison suosituksen annan Plantin kauratuotteille; Plantin maustetut kaurakermat toimivat hyvin ruoanlaitossa (esimerkiksi kala ei tarvitse muuta kuin kourallisen yrttejä & Planti Onion -kermaa) ja herkkuhetkinä on ihana juoda Plantin Oat Mocha, kaurapohjainen ja suklaanmakuinen jääkahvi, jossa ei ole lisättyä sokeria.
Lidl. Minulle käy säännöllisesti niin, että tietyin väliajoin löydän kyseisen kauppaketjun uudelleen ja intaannun huokeista hinnoista, onhan useiden tuotteiden kohdalla hintaero selkeä. Hetken kuluttua sitä kuitenkin huomaa seisovansa taas naapurikaupan kassajonossa sinistä tai vihreää etukorttia etsiessä. Nyt aion pitää Lidl-innostuksesta kiinni, sillä olen vakuuttunut siitä, että ruokamenot varmasti pienenisivät, jos Lidl olisi muutakin kuin satunnainen ihastus. Lidlin käyttämistä puoltaa sekin, että valikoimiin on tullut ilahduttavan paljon kotimaisia tuotteita.
Himalajansuola. En voi kuin ihmetellä, miten ihmeessä minulla kesti näin kauan vaihtaa tavallinen merisuola himalajansuolaan? Himalajansuola (toisilta nimiltään kristallisuola, ruususuola ja vuorisuola) on minulle mielenkiintoinen uusi tuttavuus. Se tuntuu luonnollisemmalta vaihtoehdolta kuin teollisesti käsitelty valkea pöytäsuola, sillä himalajansuola on puhdasta, jalostamatonta ja mineraalipitoista luonnonsuolaa. Himalajansuolassa on myös paljon tärkeitä alkuaineita ja mineraaleja - niillä tosin ei ole juuti merkitystä, suolaa kun olisi ylipäätään hyvä käyttää niin pikkuruisia määriä.
Arkinen ruoka. Olen taas innostunut kokkailemaan - pitkästä aikaa! Kokkailut eivät missään tapauksessa tarkoita tällä kertaa mitään tarkasti aseteltua gurmeeta, vaan terveellistä ja yksinkertaista ruokaa, joka parhaimillaan valmistuu liedellä aika lailla itsekseen. Liha-, linssi- tai kasvispataa, keittoja, kanaa & wokvihanneksia, kalaa kermaviilikastikkeella, kvinoaa & salaattia.. Kokkaamisessa onkin hyvä muistaa armollisuus: omia aikojaan uunissa kypsyvä ruoka on ihan yhtä hyvä kuin pieteetillä keittiössä näperretty - kukin voimavarojensa ja käytettävissä olevan ajan mukaan!
Mulperimarjat, uusin superfood-innostukseni. Mulperi- eli silkkiäispuun marjat ovat aivan loistava makeankorvike, sillä ne ovat ihanan toffeemaisia ja maistuvat niin hyviltä, ettei niitä napostellessa voisi uskoa syövänsä jotakin oikeasti terveellistä. Mulperit ovat hyvin ravinteikkaita; niissä on paljon C-vitamiinia, rautaa, kalsiumia, kuituja ja proteiinia sekä flavonoideja. Kannattaa ehdottomasti kokeilla makeanhimon iskiessä!
Kauratuotteet jotka mainitsit eivät itselleni ole tuttuja, kauramocha olisi varmasti kokeilemisen arvoinen, samoin kermat ruuanlaitossa,joista mainitsit. Vuorisuola on itsellänikin käytössä.Mulberipuun marjat uusi tuttavuus , mutta makeasta pitävälle varmasti myös hyvä vaihtoehto:) Mukavaa viikkoa!
VastaaPoistaKannattaa ehdottomasti testailla kauratuotteitakin! :) Ja mulperimarjat ovat tosiaan kiva vaihtoehto makeannälkään. Mukavaa tätä viikkoa!
PoistaPaljon ihania uusia kaura-tuotteita tullutkin Suomen markkinoille!
VastaaPoistaOlen vannoutunut kauran ystävä vauvasta asti!
Ihan vauvana vatsani vaivasi kovasti ja Arvo Ylpön vanha resepti, kauralima, pelasti minut jo muutaman kuukauden ikäisenä. =)
Aurinkoista päivää sinulle!
Kauratuotteet ovat tosiaan alkaneet valloittaa hyllyjä, mikä on tosi kiva juttu! On hyvä, että kuluttajille tarjotaan vaihtoehtoja :) Mukavaa tätä viikkoa!
PoistaHyviä oivalluksia :) Täällä onkin kauratuotteet jo kovassa käytössä, samoin mm. soijatuotteet ja ihana cashew-maito. Olen viime aikoina suosinut merisuolaa, mutta myös ruususuola on tuttu ja sitäkin tulee käytettyä. Niin, ja minäkin hurahdan aina säännöllisin väliajoin Lidliin, josta tosiaan onneksi saa kiitettävän paljon myös suomalaisia tuotteita :)
VastaaPoistaHauska kuulla, että tätä hetkellistä Lidliin hurahtamista tapahtuu muillakin :) Kunpa hurahduksen saisi muutettua pysyväksi tavaksi, lompakko varmasti kiittäisi. Ja soijatuotteet, ne ovat mainioita myös!
PoistaMuut ovat tuttuja, mutta en tiennyt, että mulperimarjoja saa Suomesta. Arkinen kotiruoka on mielestäni parasta. Harvoin saatuna ravintolaruoka myös maistuu.
VastaaPoistaMukavaa keskiviikko-iltaa.
Mulperimarjoja myyvät ainakin suomalaiset CoCoVi- ja Voimaruoka-merkit, ja isoimpien kauppojen valikoimista pitäisi löytyä :) Ehdottomasti olen samaa mieltä tuon ravintolaruoan kanssa, harvoin syötynä hyvää, mutta viikoittainkaan en siitä niin välitä.
PoistaInteresting!!
VastaaPoistahttps://julesonthemoon.blogspot.it
Kiva postaus ja kaura on paras viljoistamme ja sitä käytetään nyt tosi monipuolisesti elintarvikkeissa.. ruususuola käytössä ja ruoat valmistan aina itse.
VastaaPoistaMulperinmarjat ja lidli on jäänyt kokeilematta :)
Tämä kaurabuumi on kyllä tosi ilahduttava, kiva kun kuluttajille tarjotaan taas erilaisia ja uusia vaihtoehtoja :)
Poista