SLIDER

WELCOME!

Tavallista elämää, tyylipohdintoja, kirpputorilöytöjä, hyviä kirjoja, kotimaan matkailua & Tampere-vinkkejä!

Kuvien ja sanojen takana on tamperelainen Piia, ja assistenttina häärää Sulo-cockerspanieli.

6 x viisaampia ruokavalintoja


Ainahan se on mielessä, terveellinen ruokavalio nimittäin. Vähän väliä tulee mietittyä, kuinka voisi syödä vielä terveellisemmin ja puhtaammin - ja kuinka voisi samalla huomoida paremmin myös ympäristöä, eläinten hyvinvointia ja ihmisoikeuksia?

Jos sinäkin kaipaat uutta näkökulmaa parempiin ja viisaampiin ruokavalintoihin, alla muutama kirjavinkki, jotka ovat tarjonneet ainakin minulle valtavasti uutta tietoa ja uusia ajatuksia.


Mats-Eric Nilsson: Petos Lautasella – Elintarviketeollisuuteen ja lisäaineisiin kriittisesti pureutuva teos on jo klassikko omassa lajissaan. Nilsson ruotii tavallisten ruoka-aineiden sisältöä ja alkuperää asiantuntevalla otteella ja saa lukijan yhä hämmästyneemmäksi sivu toisensa jälkeen. Kirja todella herättelee tutkimaan tuoteselosteita ja miettimään ruokaostoksia yhä tarkemmin.

Mats-Eric Nilsson: Aitoa Ruokaa - Väärentämättömän ruoan opas – Ruotsalaistoimittajan toinen kirja jatkaa lisäaineiden ja elintarviketeollisuuden tarkastelua. Kirja esittelee jokapäiväisestä arjesta tuttuja elintarvikkeita ja paljastaa pieniä huijauksia niiden takaa. Tiesitkö esimerkiksi, että mustat oliivit ovat oikeasti vihreitä oliiveja, jotka on vain värjätty mustiksi?

Hanna Mäki: Superruokaa - Syö hyvin, voi hyvin – Kaikille superfoodien ystäville sopiva kirja tutustuttaa superruokien, ravintotiheiden ruokien ja ainesten, mielenkiintoiseen maailmaan. Teos käy läpi superruokien ominaisuudet ja tarjoaa 50 ruokaohjetta, joissa käytetään paljon terveyttä vahvistavia superaineksia.

Leena Putkonen: Superhyvää suolistolle! - Herkkävatsaisen elämä kuntoon – Erinomaisen kattava ja perusteellinen opas kaikille herkkävatsaisille. FODMAP-ruokavaliohoidon lisäksi paljon vinkkejä ja ideoita siihen, miten herkkää vatsaa voi rauhoittaa elämäntapojen avulla.

Leena Putkonen & Mari Koistinen: Ruokamysteerit - Viisaiden valintojen jäljillä – Mitä kannattaisi syödä, jos ajattelee terveyttään sekä luonnon, eläinten ja muiden ihmisten hyvinvointia? Kirjoittajat tarjoavat herätteleviä ajatuksia ja kiihkottomia vinkkejä, ja tarkastelevat monipuolisesti koko elintarviketeollisuutta lähiruoasta lihansyöntiin.

Erik Wallsten & Thomas Wahlström: Paleo - Ihmisen alkuperäinen ruokavalio ja moderni elämäntapa – Viisaasti kirjoitettu, perinpohjainen opas paleoruokavalion saloihin ja terveyteen liittyviin asioihin evoluution näkökulmasta. Vaikkei paleoruokavaliota noudattaisikaan, kirjasta saa paljon uutta pohdittavaa ja ajatuksia omiin elintapoihinsa liittyen. Kirjan lopusta löytyvä tiivistelmä kiteyttää hyvän ruokavalion perustan. Siihen on hyvä päättää tämä postaus.

Kaikki on oikeastaan melko yksinkertaista: syö oikeanlaista ja ravinteikasta ruokaa, valmista ruoka alusta lähtien parhaista raaka-aineista ja vältä teollisesti valmistettuja tuotteita.


ruokakirjat

10 kommenttia

 1. Varmasti hyviä kirjoja ja täynnä hyviä vinkkejä. :) Mun blogissa tänään vinkkejä epäterveelliseen ruokaan. :DDD Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, välillä on hyvä herkutellakin, sitten jaksaa taas popsia salaattia :D Kivaa viikonjatkoa!

   Poista
 2. Mielenkiintoisia ajatuksia ruokailuun liittyen!

  VastaaPoista
 3. Kiitos näistä vinkeistä♥ Omat ruokavalinnat on kyllä välillä niin huonoja..ja sitten taas massu kiittää:) Leppoisaa alkavaa viikonloppua♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sitä aina itsekään valitse oikein, mutta pienillä teoin ja askelin kohti parempaa :) Kivaa viikon jatkoa!

   Poista
 4. Ruoka taitaa mietityttää ihmisiä kaiken ikää. Meillä kasvatetaan ruokaa itse, kalastetaan ja kerätään luonnon antimia. Kaupassa menee herkästi sormi suuhun, kun etsii täydennystä omille ruoka-aineille. Onneksi on näitä oppaita. Näiden joukossa on suurin osa on minulle uusia tuttavuuksia. Kiitos näiden esittelystä.
  Hyvää viikonloppua sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo omavaraisuus on kyllä ihailtavaa! :) Ruoka tuntuu tosiaan puhututtavan läpi elämän, ja aina tulee uutta tietoa ja tutkimuksia. Kivaa viikon jatkoa <3

   Poista
 5. hyvin kirjavinkkejä! Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sussi kommentista, kiva jos tästä löytyi uutta luettavaa :)

   Poista

© La La Lilja • Theme by Maira G.