SLIDER

WELCOME!

Tavallista elämää, tyylipohdintoja, kirpputorilöytöjä, hyviä kirjoja, kotimaan matkailua & Tampere-vinkkejä!

Kuvien ja sanojen takana on tamperelainen Piia, ja assistenttina häärää Sulo-cockerspanieli.

D-C-Fix eli ruokapöydän muodonmuutos alle kympillä


D-C-Fix on oikea taivaan lahja kaikille tuunaajille, penninvenyttäjille ja muille tee se itse -ihmisille. Sain taas todeta tuon kulttituotteeksi muodostuneen tarrakalvon ihmeellisyyden, sillä kiitos D-C-Fixin, yhdeksänvuotias ruokapöytämme koki täydellisen muodonmuutoksen alle 10 eurolla - ja näyttää taas aivan uudelta!

Ruokapöytä on palvellut jo vuodesta 2009 - ja on muuten ensimmäinen hankkimamme huonekalu. Uutta pöytää emme ole raaskineet ostaa, vaikka valkeaksi käsitelty puukansi alkoi nuhjaantua aina vain enemmän. Pöydän kansi rupesi ajan saatossa kulumaan ja imemään tahroja kaikesta jynssäyksestä huolimatta, vaikka taloudessamme on vain kaksi suhteellisen siistiä aikuista (jotka eivät harrasta esimerkiksi pöytään piirtelyä, sen nuijimista ruokailuvälineillä tai pöydän pinnan  käpälöintiä mustikkaisilla sormilla).

Mietimme jo tosissamme, olisiko vihdoin aika nöyrtyä ja ostaa uusi pöytä, mutta sitten eräällä Bauhaus-visiitillä bongasimme mattavalkoista D-C-Fixiä 90 cm levyisissä rullissa, eli juuri sopivasti pöydänkannen levyisenä. Ja niinpä päivän tuunailun jälkeen pöytä oli - ja on edelleen - kuin uusi! Näin pidennettiin vielä hetkeksi muuten asiansa ajavan pöydän käyttöikää - ja ah, mikä ilo ja onni, kun läikät voi vain pyyhkäistä pois!

uusipöytä2

En voi ollenkaan ottaa kunniaa tästä fixauksesta, sillä mies tuunaili pöydän työpäiväni aikana. Omat hermoni eivät ole ollenkaan yhtä kärsivällistä sorttia kuin miehellä, ja juurikin kärsivällisyys on D-C-Fixin kanssa kaikista tärkein ominaisuus: ilman sitä lopputulos näyttää pahimmillaan ekaluokkalaisten askarteluprojektilta.


Alla muutama vinkki D-C-Fixin kanssa touhuamiseen:
 • aivan ensimmäisenä puhdista, pyyhi ja kuivaa tuunattava pinta, kalvo ei muuten tartu kunnolla
 • päällystettävä pinta voi olla mitä tahansa kovaa materiaalia, kunhan se on varmasti tasainen ja ehjä (pienetkin epätasaisuudet näkyvät kalvon läpi)
 • tärkeimmät apuvälineet ovat sakset ja terävä mattoveitsi, jolla on saksia helpompi tehdä hienosäätöä
 • lastan, kirjan tai vaikkapa pitkän viivoittimen avulla ilmakuplat on kätevä painella pois ja pinnasta saa tasaisen
 • muovi ei taivu hyvin pyöristettyihin kulmiin, joten niiden kanssa tulee helposti pieniä kauneusvirheitä
 • hiustenkuivaajaa tai kuumailmapuhallinta voi käyttää apuna työskentelyssä, sillä kuumuus pehmentää kalvoa, jolloin sitä voi muotoilla sormilla. Varo kuitenkin kuumentamasta liikaa, se mustaa kalvon!
 • varaa mukaan matkaan ennen kaikkea aikaa ja hyviä hermoja: tämä ei sovi suurpiirteiselle ihmiselle, joka haluaa saada heti valmista


uusipöytä3

Oletko sinä fixaillut kotona jotakin?

10 kommenttia

 1. Hieno säästökikka. Kiitos vinkistä.
  Meidän huusholleissa on muutama kulahtanut, muuten toimiva mööpeli ja lehmänhermoinen mies. Joten vinkki on kuin suoraan minulle.
  Keväistä keskiviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mainiota, pitkä pinna ja uutta elämää kaipaava huonekalu ovat loistava yhdistelmä :)

   Poista
 2. Kiva kun pöytä sai uuden pinnan! Tuota D-C Fixiä minulla onkin jo pari rullaa odottamassa kun ajattelin päälystää yhden tason:) Kiitos noista vinkeistä! Leppoisaa keskiviikko iltaa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. D-C-Fix on kyllä mainiota tasojen ja huonekalujen päällystykseen, iloa ja kärsivällisyyttä projektiin :) Aurinkoa toukokuuhun <3

   Poista
 3. Wau, mikä vinkki!!Tykkään muutenkin siitä, että korjataan, entisöidään ja ettei heti osteta uutta, vaan annetaan vanhalle esineelle uusi elämä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhoissa esineissä ja tavaroissa on tunnetta ja nostalgiaa, ja mielellään antaa uuden mahdollisuuden, jos esine vain suinkin on ehjä :)

   Poista
 4. Dc fixiä on meilläkin käytetty! Se marmorikuosinen on ihana ja saatiin sillä kiva sohvapöytä ja tv-taso aikaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, marmorikuosinen on tosi tyylikäs ja sopii hyvin, jos on vähän modernimpi/pelkistetympi tyyli :)

   Poista

© La La Lilja • Theme by Maira G.