SLIDER

WELCOME!

Tavallista elämää, tyylipohdintoja, kirpputorilöytöjä, hyviä kirjoja, kotimaan matkailua & Tampere-vinkkejä!

Kuvien ja sanojen takana on tamperelainen Piia, ja assistenttina häärää Sulo-cockerspanieli.

Arjen iloja: avainnauha kuin koru


Arjessa on paljon käyttötavaroita, jotka välttämättömyydestään huolimatta eivät ole aina esteettisiä eikä niiden muotoilussa ole huomioitu sitä, että käytettävyyden ohella tavara tai esine voisi olla myös ilo silmälle. Yksi näistä asioista on avainnauha, tuo päivittäin kaulassa roikkuva pakollinen paha.

Tänä keväänä kyllästyin lopullisesti niihin iänikuisiin mustiin tai neonkirjaviin kangasnauhoihin, jotka tuntuvat pilaavan asun kuin asun. Ainoa järkevä paikka työpaikan avaimelle on kuitenkin kaulassa riippumassa, sillä muuten avain unohtuu takuuvarmasti pöydälle työpisteeltä lähtiessä.

Rappukäytävään jumittuminen ilman avainta tai puhelinta tuo kyllä jännitystä päivään, mutta ihan jokapäiväiseksi rutiiniksi en sitä ottaisi. Niinpä hankin vihdoin työpaikan avaimelle nauhan, joka ilahduttaa jokaisena päivänä ja asun pilaamisen sijaan toimii myös kaulakoruna. Arjen kiireessä korut jäävät usein pelkkiin korvakoruihin, joten on kätevää, kun käyttötavara toimii myös kaulakorun sijaisena.

avainnauha2

Valkean Cailapin avainnauhan löysin sattumalta Tuurista, ja ihastuin siihen välittömästi. Siitä lähtien nauha on kulkenut mukana työpäivien ajan ja ajaa todellakin mainiosti myös kaulakorun asiaa. Eilenkin nauha piristi kivasti kokomustaa mekkoani eikä sitä kaukaa katsottuna välttämättä edes tajua avainnauhaksi.

Mustan avainnauhan tilasin puolestaan Bellapuodista, josta löytyy todella kauniita ja korumaisia avainnauhoja hyvä valikoima. Vaihtoehtoja oli niin paljon, että tilasin useamman nauhan, joista lopulta pidin kivoimman. Musta ja valkoinen nauha ovat hyvä pari, jompi kumpi sopii varmasti asuun kuin asuun.

Tällaisilla pienilläkin asioilla arjesta tulee aina asteen suloisempaa ja mukavampaa. Kauniit käyttötavarat ilahduttavat pitkin päivää ja saavat kaiken tuntumaan hieman kauniimmalta. Sen vuoksi jaksan aina innostua, jos näen söpösti kuvioituja saksia, hauskoja hiirimattoja tai värikkäitä hiusharjoja.

avainnauha3

6 kommenttia

 1. On kiva kun on kivannäköinen avainnauha, kun sitä kuitenkin tarvitsee. Oletkin onnistunut löytämään oikein kauniit avainnauhat. Me teimme Naisten Pankin käsityökerhossa avainnauhoja erivärisistä puuhelmistä. Kauniita tuli niistäkin. Aurinkoisia päiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värikkäät puuhelminauhat kuulostavat tosi kivoilta myöskin :) Avainnauha on kaulassa melkein 40 tuntia viikossa, joten sillä on omaan mielialaankin vaikutusta. Kivaa viikonloppua :)

   Poista
 2. Avainnauha käy korusta. Niinpä, miksei välttämättömät arjen helpottajat voisi olla myös kauniita?
  Hyvää jatkoa tähän viikkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, tämäntyyppiset avainnauhat ovat kuin koruja :) Hyvää viikonloppua!

   Poista
 3. Kauniita avainnauhoja ja kyllä noita kelpaa pitää kaulassa 😍
  Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, näistä on iloa joka työpäivä :) Ihanaa viikonloppua <3

   Poista

© La La Lilja • Theme by Maira G.