SLIDER

WELCOME!

Tavallista elämää, tyylipohdintoja, kirpputorilöytöjä, hyviä kirjoja, kotimaan matkailua & Tampere-vinkkejä!

Kuvien ja sanojen takana on tamperelainen Piia, ja assistenttina häärää Sulo-cockerspanieli.

Toukokuun kaunein hetki


Etuajassa yhtäkkiä alkanut kesä on imaissut niin täydellisesti rytmiinsä, että kesähuumassa muu elämä tahtoo jäädä blogia myöten aivan hunningolle. Töissä vietettyjä hetkiä lukuun ottamatta elämä on siirtynyt ulos, puistoihin, parvekkeelle ja järvien rannoille, ja kotiin kömmitään lähinnä nukkumaan. Mieli on jo vähän kesälaitumilla ja on vaikea keskittyä arjen pyörittämiseen, kun ajatukset liikkuvat lähinnä sen analysoimisessa, mihin puistoon paistaisi juuri nyt aurinko parhaiten.

Näistä upeista päivistä ei tahtoisi hukata hetkeäkään, ja niinpä kameran muistikortille kertyy kuvia kuvan perään, mutta sinne ne jäävät odottamaan sadepäiviä (joita luonto jo kipeästi kapaisi), kun voi hyvällä omalla tunnolla lysähtää sohvalle niitä käsittelemään.

kirsikankukat2

kirsikankukat3

Nyt on eletty ehdottomasti kesän kenties kauneimpia hetkiä, sillä kaikkialla kukkii: tuomet, kirsikka- ja omenapuut, syreenit, pihlajat, norjanangervot.. Välillä on vaikea uskoa, että ollaan kuitenkin vasta toukokuussa, ja tässä se silti on, luonto jo koko ylenpalttisessa kauneudessaan.

Näistä hurmaavista hetkistä, joina omenakukkien terälehdet satavat maahan kuin valkea lumi tai tuomenkukkien tuoksu täyttää koko puiston, on vaikea valita kauneinta, mutta ehkä toukokuussa kaikista ihastuttavimpia ovat kuitenkin olleet kirsikankukat.

Kirsikankukkien alla tuntee olevansa vaaleanpunaisessa unessa, ja niiden kauneus on arvaamattoman ohikiitävää, yhtä arvaamatonta kuin elämä itse.

kirsikankukat4

kirsikankukat5

kirsikankukat6

kirsikankukat7

kirsikankukat8

Tämä postaus on mukana Mansikkatilan mailla -blogin Kukkailottelussa.

Lue myös:

Kirsikankukkia metsästämässä
Valkea uni
Alkukesä Arboretumissa
Omenankukkien aikaan
Alppiruusujen keskellä

16 kommenttia

 1. Kauniita kuvia! Nyt on kyllä ollut todella aurinkoinen ja lämmin toukokuu. Luonto on niin kaunis ja mitä ihanampia kukkia näkee ulkona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanne! Toukokuu oli kyllä valtavan ihana kukkineen ja aurinkoisine päivineen :)

   Poista
 2. Kirsikankukat on ihan mun lemppareita ja ne tekee keväästä todellakin kauniimman<3 Onko nää niitä Frenckelin puita vai löytyykö näitä muualtakin Tampereelta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirsikankukat on todellakin <3 Nämä kuvat on tosiaan napsittu niistä Frenckelin puista, muualta en oikein ole kirsikkapuita bongannut täältä. Harmi, ettei kirsikoita ole istutettu esim. Arboretumiin.

   Poista
 3. Vaaleanpunaisten kirsikankukka-hattaroiden alla on pienen ihmisen hyvä olla ja elää. <3

  VastaaPoista
 4. Kyllä, ihan meinaa pakahtua tästä kaikesta ihanuudesta, ei muuta kuin nautitaan täysillä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toukokuu oli kyllä yhtä luonnon ilotulitusta ja kesäkuukin on alkanut ainakin sään puolesta yhtä lupaavasti :) Aurinkoisia päiviä sinulle!

   Poista
 5. Kaikki vaaleanpunaiset kukat ja puut on mun mieleeni! <3 Oon ahkerasti niitä etsiskellyt ympäri Helsinkiä :D Tosi kauniita kuvia :)<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Niina! <3 Toivottavasti löysit Roihuvuoren kirsikkapuistoon ja Haagan alppiruusupuistoon parhaan kukinnan aikana :)

   Poista
 6. Aivan mahtavat kuvat :)

  VastaaPoista
 7. Upeita kuvia <3
  Kyllä on täälläkin nautittu aamusta iltaan ulkona. Sadekelillä ennättää sitten sisällä touhuta kuvien, kirjojen ja koneen parissa :)
  Romanttista iltaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Sadekelillä ehtii tosiaan sitten olla kotosalla, nyt aurinkoisilla ilmoilla ei malttaisi olla sisällä ollenkaan. Ihanaa kesäkuun jatkoa!

   Poista
 8. Voi veljet, kuinka kauniita kuvia! ♥ Totta, että nyt ei haluaisi hukata hetkeäkään, ja ajatukset harhailee kaikesta arkisesta. Univelkaa alkaakin ihan kohtuullisesti kertymään, kun en malttaisi mennä nukkumaankaan... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! <3 Olen huomannut ihan saman, että unet tahtovat jäädä aivan liian lyhyiksi, kun iltaisin tulee kukuttua ylhäällä pidempään. No, syksyllä ehtii sitten nukkua :D

   Poista

© La La Lilja • Theme by Maira G.