SLIDER

WELCOME!

Tavallista elämää, tyylipohdintoja, kirpputorilöytöjä, hyviä kirjoja, kotimaan matkailua & Tampere-vinkkejä!

Kuvien ja sanojen takana on tamperelainen Piia, ja assistenttina häärää Sulo-cockerspanieli.

10 x paras sarja juuri nyt


Kaipaatko lisää katsottavaa rauhalliseen koti-iltaan tai sadepäivän varalle? Onko kaikki suosikkisarjat jo katsottu moneen kertaan eikä uusia lemppareita tunnu löytyvän?

Tsekkaa alta minun tämänhetkiset suosikkisarjat - ehkä niiden joukosta löytyy se uusi lemppari, joka naulitsee sinut tiiviisti sohvannurkkaan!

netflix-sarjat2

The Affair (Netflix, HBO)
Toisen romaaninsa kanssa kipuilevan opettajan ja henkilökohtaisesta tragediasta toipuvan tarjoilijan sivusuhteesta ketkeytyy kutkuttava ihmissuhde- ja rikosdraama, jonka kolme tuotantokautta ovat koukuttaneet minut ihan täysin, kiitos yllättävän ja nerokkaasti toteutetun tarinankerronnan. Neljäs tuotantokausi ilmestyy HBO:lle ihan näillä näppäimillä (18.6.), enkä malta odottaa jatkoa Allisonin ja Noahin tarinoille.

Alppimaja (Netflix)
Kuusiosainen ranskalainen minisarja sijoittuu pieneen, idylliseen kylään Ranskan Alpeille. Syrjäiseen lomamökkiin kokoontuvat lapsuudenystävät joutuvat vastatusten menneisyyden synkkien salaisuuksien kanssa, ja väki alkaa vähentyä yksi kerrallaan.

The Bible (Netflix)
Vaikka ei erityisen uskonnollinen olisikaan, kannattaa ehdottomasti lisätä tämä katselulistalle. Kymmenosainen, visuaalisesti vaikuttava ja näyttävästi toteutettu sarja käy upeasti läpi Vanhan ja Uuden Testamentin tärkeimmät tapahtumat ja kohokohdat, ja toimii myös yleissivistävän tietopakettina. Viimeisen jakson kohdalla iskee epäusko, nytkö tämä jo loppui? Onneksi jatkoa löytyy, A.D. Kingdom and Empire jatkaa nimittäin siitä, mihin The Bible jää.

The Crown (Netflix)
Kaikin puolin upeasti tehty ja näytelty Netflixin suurtuotanto käy läpi kuningatar Elisabeth II:n ja hänen perheensä elämää 40-luvulta lähtien. Tämä sarja on todellista nannaa kaikille kuninkaallisfaneille, mutta sarjan ansiot eivät onneksi jää siihen. The Crown onnistuu tarjoamaan aidosti koskettavaa suurten tunteiden draamaa sekä kiinnostavan läpileikkauksen Englannin hoviin ja elämään suhdekiemuroineen. Samalla keskiöön nostetaan kuningattarena ja kuninkaallisena olemisen problematiikka.

Grace and Frankie (Netflix)
Tässä tulevat television hauskimmat, hankalimmat ja yksinkertaisesti rakastettavimmat eläkeläiset! Neuroottinen Grace ja hipahtava Frankie, toistensa täydelliset vastakohdat, päätyvät evakkoon saman katon alle, kun heidän aviomiehensä ilmoittavat olevansa rakastuneita toisiinsa. Tästä alkaa uuteen elämään totuttelu niin naisille kuin heidän exilleen ja lapsilleen, ja kommellukset, surut ja ilot seuraavat toisiaan. Tämän lämminhenkisempää draamakomediaa ei ole hetkeen nähty!

Gypsy (Netflix)
Naomi Wattsin tähdittämä psykologinen ihmissuhdedraama kertoo psykologina työskentelevästä, mieleltään ja käytökseltään epävakaasta perheenäidistä. Uusia kokemuksia etsiessään - kenties keski-iän kriisin tai tavallisen konservatiivisen elämän ahdistavien rajoitteiden vuoksi -  hän päätyy elämään kaksoiselämää, joka uhkaa tuhota sekä hänen uransa että perheensä.

Mad Men (Netflix, HBO)
Jos olet onnistunut välttämään tämän aikanaan ilmiöksi nousseen sarjan katsomista tähän asti, niin nyt on korkea aika uppoutua New Yorkin mainosmaailmaan. Seitsemän tuotantokautta tupakansavua, 60-luvun charmia, nokkelia repliikkejä ja tyylikkäitä ihmisiä suhdekuvioineen - tämän parempaa ajanvietettä ei ole! Samalla sarja sivuaa myös syvällisempiä aiheita uskottomuudesta naisten asemaan.

Mindhunter (Netflix)
David Fincherin ohjaama, 70-luvun loppupuolelle sijoittuva sarja sukeltaa ihmismieleen ja koettaa päästä sarjamurhaajien pään sisään - aikana, jona sarjamurhaaja-käsitettä ei oltu vielä edes määritelty. Hitaasti käynnistyvälle sarjalle kannattaa antaa mahdollisuus, sillä muutaman jakson jälkeen Mindhunter paljastuu laadukkaaksi ja älykkääksi sekoitukseksi rikos- ja draamasarjaa sekä psykologista jännäriä.

Stranger Things (Netflix)
Vahvasti Stephen Kingin tuotannosta ja 80-luvun populaarikulttuurista ammentava scifi-sarja herätti minussa aluksi pieniä (tai aika suuriakin) epäilyksiä, mutta lopulta jäimme tähän niin koukkuun, että ahmimme molemmat tuotantokaudet ennätysajassa. Stranger Things sijoittuu 80-luvun alun uneliaaseen, amerikkalaiseen pikkukaupunkiin, jossa alkaa tapahtua kummia. Outoja tapahtumia rupeaa selvittämään lapsijoukko, joiden näyttelijäntyö ansaitsee erityismaininnan. Sarja on muutenkin toteutettu hienosti nostalgiaa henkivää äänimaailmaa myöten.

Requiem (Netflix)
BBC:n tuottama minisarja yhdistelee taitavasti perinteisestä brittiläistä rikosdraamaa ja kauhuelokuvien kliseisiä elementtejä koukuttavaksi kokonaisuudeksi. Menestynyt sellisti Matilda lähtee walesilaiseen pikkukylään tutkimaan menneisyyttään, kun hänen äitinsä on menehtynyt oudoissa olosuhteissa. Yliluonnolliset tapahtumat alkavat seurata toisiaan samalla, kun kyläläisillä tuntuu olevan jotakin salattavaa.

netflix-sarjat3

Löytyikö tästä vanhoja tuttuja tai kenties uusia suosikkeja? Mikä sarja sinulla on tällä hetkellä katselulistalla?

8 kommenttia

 1. Kiitos vinkeistä! Osa on tuttuja, mutta suurin osa minulle uusia tuttavuuksia.
  Tällä hetkellä olen katsonut DVD:ltä Villi Pohjola sarjaa, Netflixissä on menossa Bones ja Viaplaylla Frasier:)

  VastaaPoista
 2. Nämä ovat hyviä! Itsekin tykkään katsella sarjoja yksin ja miehen kanssa :)

  VastaaPoista
 3. Gypsy kuulostaa mielenkiintoiselta!

  VastaaPoista
 4. Kivankuuloisia sarjoja! Näistä tuo the Crown oli ainoa ennestään tuttu:) Kiitos vinkeistä ja Mukavaa viikonloppua♥

  VastaaPoista
 5. Kiitos tästä listasta. Itse katson hyvin vähän mitään TV:;stä tai Netflixistä, siksi en osaa etsiäkään mitään katsottavaa. Joskus tulee kuitenkin tilanne, kun haluaa laittaa kirjan sivuun. Silloin toisten suosittelemat sarjat tai leffat tulevat tarpeeseen.
  Huippukivaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 6. Hei kiitti näistä, Alppimaja ja Mindhunter on vielä katsomatta! Ehkäpä kesälomalla ehdin ottaa ne katseluun :) Mulla on tällä hetkellä menossa Handmaid`s talein viimeisin kausi ja Marcellan uusi kakkoskausi.

  VastaaPoista
 7. Monista sarjoista olen kuullut, mutta en ole katsonut näistä yhtäkään! Onneksi on aikaa katsella sitten myöhemmin, tällä hetkellä pari sarjaa menossa ja ne katson ensiksi loppuun :D Tuo The Crown mua kiinnostaa tosi paljon, sitä voisi joku kerta sitten alkaa katsomaan :)

  VastaaPoista
 8. Crown oli hyvä, vaikka siinä ei tavallaan tapahtunutkaan välillä "mitään". Gypsyä olen harkinnut ja Mad Meniä jo muutaman vuoden :D En tiedä mikä ihme teini musta on tullut, mutta innostuin katsomaan Gossip Girliä ja jostain syystä se onkin yllättävän koukuttava... Ehkä haluan pakoilla vanhentumista?

  VastaaPoista

© La La Lilja • Theme by Maira G.