SLIDER

WELCOME!

Tavallista elämää, tyylipohdintoja, kirpputorilöytöjä, hyviä kirjoja, kotimaan matkailua & Tampere-vinkkejä!

Kuvien ja sanojen takana on tamperelainen Piia, ja assistenttina häärää Sulo-cockerspanieli.

12 kysymystä kesästä


Kohtisuora -blogin Saila haastoi minut mukaan superkivaan kesähaasteeseen, joka viimeistään virittelee ajatuksia kesätaajuudelle elleivät nämä upeat ilmat ole sitä vielä tehneet. Alta selviää muun muassa se, mitä pelkään järvissä, mistä sai 90-luvulla parhaat pehmikset ja mikä mansikoissa ärsyttää.

Haastan kaikki mukaan vastailemaan kesäkysymyksiin!

kesähaaste2

1. Lippis vai lierihattu?

Hattuja tulee käytettyä aivan liian vähän, mutta ehdottomasti lierihattu. Se suojaa kasvot paremmin auringolta ja siitä tulee myös mieleen vanhan ajan ranskalaisleidit leningeissään ja hieman rapistuneiden merenrantakaupunkien kujat.

2. Pehmis vai jäätelöpallo?

Pehmiksen aiheuttamasta nostalgiasta (90-luvulla Vaasan parhaat pehmikset sai Rewell Centerin pienestä karkkikaupasta) huolimatta voittaja on jäätelöpallo. Koska Minetti ja kaikki ne makuvaihtoehdot.

3. Herneet vai mansikat?

Tämä on vaikea! Molemmat ovat ihania kesäherkkuja ja molemmissa on myös ärsyttävä puolensa. Karojen nyppiminen mansikoista ja herneiden kaivelu kuoristaan käy pidemmän päälle työstä, mutta mansikka taitaa olla kuitenkin voittaja. Eikä muutama suuhun joutunut kara kai pahaa tee.

4. Palju vai järvivesi?

En ole oikein päässyt paljujen makuun, joten järvi. Kunhan vesi on riittävän lämpöistä eikä järvessä asustele tappajahaukia tai kasva niljakkaita vesikasveja, jotka takertuvat jalkoihin.

kesähaaste3

5. Grilliherkut vai kesäkeitto?

Grilliherkut, sillä se voi kattaa aika lailla mitä tahansa herkkusienistä kasvisvartaisiin - tai pihvistä lihapulliin, jos on enemmän lihaihmisiä.

6. Mökki vai teltta?

Ehdottomasti mökki. Vaikka muuten viihdynkin luonnossa mainiosti, teltassa nukkuminen ei innosta yhtään - jos nyt edes saisin unta, kun luulisin jokaista pensaikossa rapistelevaa räkättirastasta tai hyppelehtivää rusakkoa sarjamurhaajaksi.

7. Varjo vai auringonpaiste?

Auringonpaiste, josta on saatava nauttia jokaisena aurinkoisena päivänä edes hetken. Auringossa istuskelu hyvän kirjan kanssa, mikäs sen mukavampaa!

8. Kesäsade vai kesätuuli?

Kesäsade! Kesäsateen ropina on ihanan tunnelmallista, ja sateen jälkeen kaikki on puhdasta ja tuoretta, maailma hehkuu raikkaan vihreänä ja ilmassa on raikas tuoksu.

kesähaaste4

9. Lavatanssit vai festarit?

Lavatansseissa on Suomen suven maalaisromantiikkaa, mutta valintani on kuitenkin festarit. Kahdenkymmenen vuoden kuluttua vastaukseni on todennäköisesti ensimmäinen vaihtoehto.

10. Roadtrip vai riippukeinu?

Roadtrip, ehkä parhaita asioita kesässä ja elämässä ylipäätään. Se on tavalliselle toimistotyöläiselle helpoin ja nopein tapa saavuttaa etkellinen illuusio vapaudesta.

11. Hiirenkorvat vai syreenintuoksu?

Syreenintuoksu, yksi kesän ihanimpia tuoksuja. Vaikka hiirenkorvat symboloivatkin kevättä, toivoa ja uuden alkua, syreeni on niin valloittava, että syreeninkukkasten tuoksuttelu on kuin kesähuumetta.

12. Mato-onki vai golfmaila?

Onkitouhut eivät ehkä ole ominta minua, elämäni paras kalasaalis on pikkuinen ahven, joten päädyn golfmailaan. Täysiveristä golfia en ole koskaan kokeillut, mutta minigolf on tosi hauskaa.

kesähaaste5

20 kommenttia

 1. Kiva postaus. :) Leppoisaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
 2. Näitä on hauska lukea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, tätä oli myös tosi hauska tehdä :)

   Poista
 3. Ihana postaus, pitääkin laittaa tää korvantaakse jos tulis itselläkin toteutettua tällainen kiva kesäpoastaus. Monessa kohtaa piti ihan miettiä että no kumpi se nyt olisi... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nanni! Kannattaa toteuttaa jossakin välissä, näitä oli hauska miettiä :)

   Poista
 4. Kiva haaste. Monta vastaustasi arvasin oikein.
  Vastailin itse mielessäni samalla, kun luin vastauksiasi. Oli pareja, joista oli vaikea valita jompikumpi. Ja sitten esim. jäätelö. En voi sietää jäätelöä lainkaan.
  Olet suloinen raikkaassa raitamekossasi.
  Suvista sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsti! :) Näihin oli kyllä hauska vastailla ja välillä sai tosiaan arpoa, kumman valitsee. En tiennytkään, ettet pidä jäätelöstä!

   Poista
 5. Olipas hauska! Pitää toteuttaa tämä itsekin jossain vaiheessa. :)

  VastaaPoista
 6. Tälläseen postaukseen en ookkaan ennen törmännyt! :) Noista on kyllä vaikea valita, etenkin tuosta mansikat vai herneet :D Mä rakastan molempia, odottelen jo millon pääsen ostamaan herneitä ja poimimaan mansikoita! Syreenien tuoksu on jotakin niin ihanaa, kuten kesäsadekkin:) Mutta sade vain pieninä määrinä joskus :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mansikat ja herneet oli yksi pahimpia, molemmat on minunkin suuria kesäherkkuja! :) Ja kesäsade, siinä on tosiaan jotakin tunnelmallista. Täällä on viime päivinä kyllä satanut koko alkukesän edestä.

   Poista
 7. Olipa kiva haaste ja ihania kuvia! Pitää napata omaan blogiin kans !

  https://www.stoori.fi/rakkaudella-henna/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Henna! Nappaa ilman muuta, tätä oli kiva tehdä! :)

   Poista
 8. Tämä oli hauska, ja monesta kohdasta olen samaa mieltä... Tuo pehmis vs. jätskipallo on aika paha valinta, mutta Minetti on kyllä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri Minetin avulla jätski vei lopulta voiton :D

   Poista

© La La Lilja • Theme by Maira G.