SLIDER

WELCOME!

Tavallista elämää, tyylipohdintoja, kirpputorilöytöjä, hyviä kirjoja, kotimaan matkailua & Tampere-vinkkejä!

Kuvien ja sanojen takana on tamperelainen Piia, ja assistenttina häärää Sulo-cockerspanieli.

Seitsemän syntiäni

Blogeissa on viime aikoina kiertänyt hauska Seitsemän syntiäni -haaste, joka lähti alunperin liikkeelle Ihanaista -blogista. Olihan tämä mainio haaste sitten napattava omaankin blogiin!


Herkuttelusyntini..

Mitä herkkuihin tulee, olen onnistunut kehittelemään yllättävän hyvän itsekurin. Ylipäätäänkin käsitykseni herkuista poikkeaa ehkä valtavirrasta siinä mielessä, että suurinta herkkuani ovat esimerkiksi avokadolla täytetyt ruisleivät, sushi, vuohenjuustosalaatti tai hedelmäiset smoothiet. Purilaisista, kebabista ja muusta sellaisesta en välitä oikein yhtään. Herkuttelusyntiä onkin aika vaikea keksiä, ellei viikunahilloa ja sinihomejuustoa lasketa - niitä kun voisin napsia kaiket illat!

Ihonhoitosyntini..

Näitähän riittäisi, sillä totta puhuen olen ollut tässä viime aikoina varsin laiska hoitamaan ihoani. Kasvoveden käyttäminen on jäänyt tosi vähälle, eikä vartalon ihoa tule rasvattua ollenkaan niin usein kuin pitäisi. Etenkin talvella huomaa, että sääret ovat aivan korput, ja näin kesälläkin auringossa oleskelu kuivattaa ihoa sen verran, ettei säännöllinen rasvaus olisi yhtään pahitteeksi.. Näppyjen näpräily kuuluu myös helmasynteihini.

Siivoussyntini...

Pidän siististä ympäristöstä, mutta suhtaudun siisteysasioihin rennosti - enkä todellakaan nipota! Ensimmäinen siivoussyntini onkin vaatteiden viskominen pitkin makuuhuonetta. Syytän kiirettä. Vaatteet päätyvät kyllä takaisin kaappeihin - jossain vaiheessa.

Toinen siivoussyntini ovat lakanat. Tiskaaminen, pölyjen pyyhkiminen, huonekasvien hoitaminen, pyykinpesu, imurointi, suihkukaapin jynssäys.. Nämä ovat kaikki mieluisia hommia (ainakin oikeassa mielentilassa), mutta lakanoiden vaihtamisesta en tykkää sitten yhtään. Se johtuu ehkä ihan omista fyysisistä rajoitteista, leveään parisänkyyn paripeiton pussilakan vaihtaminen ei ole mikään ihan helppo juttu. Niinpä kotitöissä meillä on selkeä jako: lakanat ovat ihan kokonaan miehen vastuulla.

synnit2

Hiussyntini..

Tämä on helppo, suurin syntini on aivan ehdottomasti hiusten kiinni pitäminen! Olen viimeiset pari vuotta pitänyt hiuksia pääsääntöisesti kiinni, ja se sotkunuttura, jolla hiukset olivat joskus ennen vain kotioloissa, on nykyään jo ihan toimistokelpoinen kampaus suunnilleen joka päivä. Edelleen kiire, kiire ja laiskuus. Aamuisin ei ole aikaa, energiaa eikä sopivaa tahtotilaa kuivata tätä pehkoa kunnolla. On helpompaa sutaista puoliksi märät latvat kiinni ja juosta ovesta ulos.

Ystävyyssyntini..

Pinnallisella, huolettomalla small talk -tasolla koen tulevani toimeen aika lailla kaikkien kanssa, mutta syvällisempien suhteiden muodostaminen on minulle hankalampaa. Kuuntelen todella mielelläni muiden murheita ja huolia, mutta omista henkilökohtaisemmista jutuista minun on vaikea avautua juuri muille kuin perheelle ja miehelle. Kanssakäyminen saattaakin helposti jäädä vähän pinnalliseksi korkeiden suojamuurieni vuoksi.

Pukeutumissyntini..

Olen todella laiska käyttämään asusteita ja koruja. Korulaatikosta löytyy vaikka mitä kivoja kelloja ja ranne- ja kaulakoruja, mutta yleensä ainoat koruni ovat (sormuksia lukuunottamatta) korvakorut. Tässä asiassa minun pitäisi ehdottomasti ryhdistäytyä ja ruveta hyödyntämään korulippaan aarteita! Toinenkin pukeutumissyntini liittyy laiskuuden ja kiireen yhdistelmään: silittäminen - jota en siis tee koskaan. Elämä on aivan liian lyhyt jollekin niin tylsälle asialle kuin silittäminen, ja niinpä vaateostoksia tehdessä kiinnitän paljon huomiota siihen, että vaatteiden materiaali ei ole helposti rypistyvää.

Parisuhdesyntini..

Synnynnäisenä multitasking-ihmisenä, jonka päässä poukkoilee aina oikea ajatusparvi, teen usein kotonakin useaa asiaa yhtä aikaa. Olen myös varsin taitava siinä, että kykenen keskittymään keskusteluun sataprosenttisesti vaikka tekisin samalla jotakin. Kieltämättä tehokasta, mutta toisinaan, kun samanaikaisesti pyyhin pölyjä ja kastelen kukkia, kun mies kertoo omasta päivästään, toiselle voi tulla sellainen olo, etten keskittyisi hänen juttuunsa kunnolla - ja siitähän ei missään nimessä ole kyse. Pitäisikin useammin siis malttaa vain kuunnella!

synnit3

Millaista syntilistaa sieltä löytyy?

18 kommenttia

 1. Hauska postaus ja näitä oli kiva lukea :) Paljon samoja syntejä löytyy täältäkin, esim. hiusten pitäminen aina kiinni. Tosin nytpäs ne ovatkin niin lyhyet, että on pakko pitää auki :D vaikka kyllä kasvatan taas... Enköhän nappaa tämän haasteen omaankin blogiini :)

  Kivoja kesäpäiviä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu! :) Hiusten kanssa pitäisi kyllä skarpata, ne on vain liian helppoa sutaista kiinni. Kivaa heinäkuuta!

   Poista
 2. Kiva postaus ja kauniit kuvat
  1) Herkuttelusynti: juustot ja graavit kalat
  2) Ihonhoito: laiskuus
  3) Siivous: laiskuus, puhtaiden vaatteiden viikkaus/silitys
  4) Hius: laiskuus + kampaamo kaukana
  5) Ystävyys: en osaa sanoa ei
  6) Vaatteet: en osta uutta itselleni
  7) Parisuhde: minun on vaikea hyväksyä, että jonkin kotityön voi tehdä eri tavalla, kuin itse teen
  Hyvää jatkoa viikkosi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsti! Kiva lukea vastauksesi :) Ihonhoidon suhteen minunkin suurin syntini on varmasti laiskuus.

   Poista
 3. Näitä postauksia on hauska lukea! Olispa mullakin toi herkuttelu lähinnä tollasta. :D Tuntuu, että aina täytyy vetää överiks karkki- ja sipsipussin kera sekä siihen vielä jätskit sun muut kaveriks ja sit valitetaan turvotuksesta sekä mahakivusta, kun koskaan ei vaan opi. Ehkä vielä joskus! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heli! Haha, varmaan useimmilla herkuttelu menee jätski-karkki-sipsi -linjalla :D

   Poista
 4. Kiva postaus kauniilla kuvilla <3

  VastaaPoista
 5. Ensimmäisenä synneistä mieleen tulee epäjärjestys. Siihen luokkaan menee paljon asioita lähtien työpöydästä ja päättyen vaikkapa hiuksiin.
  Mutta pitää olla armollinen itseä kohtaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieni epäjärjestys taitaa kuulua elämään, minullakin on aina työpöytä niin töissä kuin kotona pienimuotoisessa kaaoksessa :)

   Poista
 6. Hauska seitsämän syntiäni- haaste ja kiva postaus :)
  Syntejä löytyy täältä niin paljon, että syntyisi piiitkä lista ;D
  Ihanaa viikon jatkoa <3

  VastaaPoista
 7. Oli mukava lukea myös sun syntejäsi :) Itsekin olen samanlainen ystävyyssuhteissa, mutta olen kyllä onneksi oppinut hiukan paremmin päästämään ihmisiä lähelleni. Mäkään en yhtään tykkää lakanoiden vaihdosta, vaikka jostain syystä mä olen yleensä se joka sen hoitaa :D Tai sitten yhdessä miehen kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi kyllä itsekin opetella laskemaan suojamuureja matalammaksi, se vaatii aikaa. Lakanoiden vaihtaminen on ehdottomasti kotitöiden inhokki numero yksi! :D

   Poista
 8. Osa näistä kuulosti hyvinkin tutulta. Kiva postaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Varmasti samoja syntejä löytyy monelta :)

   Poista
 9. Hei kiva, että olit tarttunut tähän! On ollut hauska nähdä, miten erilaisia juttuja blogaajien listoilta on löytynyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli kyllä superkiva haaste, kiitos ideasta! :)

   Poista

© La La Lilja • Theme by Maira G.