SLIDER

WELCOME!

Tavallista elämää, tyylipohdintoja, kirpputorilöytöjä, hyviä kirjoja, kotimaan matkailua & Tampere-vinkkejä!

Kuvien ja sanojen takana on tamperelainen Piia, ja assistenttina häärää Sulo-cockerspanieli.

10 x kesälukemista


Nappaa alta lukuvinkit loppukesän lukuhetkiin!



Politiikkaa & historiaa


Mihail Zygar: Putinin sisäpiiri - Nyky-Venäjän lyhyt historia - Venäläistoimittajan teos tarjoaa kiinnostavan katsauksen Vladimir Putinin miltei 20-vuotiseen valtakauteen ja tarjoaa paljastuksia niin Ukrainan kriisistä kuin Medvedevin presidenttikaudesta.

Malala Yousafzai & Christina Lamb: Minä olen Malala - Koskettava ja ainutlaatuinen tarina urheasta pakistanilaistytöstä, joka on aktiivisesti taistellut tyttöjen koulutuksen puolesta ja joutunut tämän vuoksi myös talibaninen hyökkäyksen kohteeksi.

Wendy Lower: Hitlerin raivottaret - Saksalaisnaisia natsien kuoleman kentillä - Historianprofessorin mielenkiintoinen kirja käsittelee saksalaisnaisten tehtävää natsi-Saksassa ja valottaa erilaisten naiskohtaloiden kautta sitä, kuinka merkittävä rooli naisilla oli Hitlerin tuhokoneistossa.

kirjavinkkejä2

Kevyttä & vähän vakavampaa kaunokirjallisuutta


David Ebershoff: Tanskalainen Tyttö - Vakavasta aiheestaan huolimatta nopealukuinen, jopa viihteellinen romaani, joka perustuu löyhästi Kööpenhaminassa 1920-luvulla eläneen taiteilija Einar Wegenerin tarinaan. Einar oli yksi sukupuolenkorjausleikkausten pioneereja, ja kirjan kantavana teemana onkin oman indentiteetin löytäminen.  

Elena Ferrante: Napoli-sarja (josta tähän mennessä on suomennettu kolme osaa, neljäs osa on tulossa syksyllä). 1950-luvulta alkava kahden erilaisen naisen tarina tempaa mukaansa, ja kolmantena päähenkilönä on tietysti joka sivulla tuntuva ja tuoksuva Napoli. Aivan täydellistä kesälukemista!

Karoliina Sallinen: Tee se itse -vauva - Sanni Kariniemen ihastuttavasti kuvittama kirja seuraa humoristisen hykerryttävällä otteella kolmikymppisen kaupunkilaispariskunnan, Juhan ja Usvan, vauvan odotusta ja syntymää. Raskausviikkojen rytmittämä kirja on mainiota luettavaa silloin, kun kaipaa jotain kevyttä ja hyväntuulista. Juhan ja Usvan tarina saa jatkoa #vauvavuosi -kirjassa.

Ayòbámi Adébáyò: Älä mene pois - Traaginen rakkaustarina lapsettomuudesta kärsivästä avioparista 1980-luvun Nigeriassa onnistuu käsittelemään aihettaan toiveikkaasti, huumorilla ja lämmöllä. Kirjassa parisuhdedraama ja sukutarina yhdistyvät taidokkaasti poliittisiin tapahtumiin ja sukupolvien väliseen murrokseen. 


Jännitystä


A.J. Finn: Nainen ikkunassa - Tiivistunnelmaisessa romaanissa kotiinsa lukkiutunut psykologi Anna viettää päivät tarkkailen ikkunasta naapureitaan. Eräänä päivänä hän on vakuuttunut siitä, että naapurustossa on tapahtunut murha. Mutta mikä on totta ja mikä lääkkeitä ja viinaa väärinkäyttävän naisen harhaa? Tämä trilleri todella pitää otteessaan!

Evie Wyld: Kaikki laulavat linnut - Yhden naisen karun kaunistelematon selviytymistarina liikkuu kahdessa ajassa ja paikassa, syrjäisellä saarella Englannissa ja Australian paahteisilla lammasfarmeilla. Kun jokin alkaa tappaa naisen lampaita, hän joutuu kohtaamaan menneisyytensä painajaiset.

Ware: Nainen hytissä 10 - Mukaansatempaava dekkari toimittajanaisesta, joka lähtee Norjaan tekemään juttua loistoristeilijän neitsytmatkasta. Risteilyn aikana viereisessä hytissä - jossa ei itse asiassa matkusta kukaan - tapahtuu murha, jota vain toimittaja on todistamassa. Tapahtuiko murhaa sittenkään? Ahtaanpaikankammoa herättelevä pieni risteilijä ja Pohjanmeri syysmyrskyineen tarjoavat oivallisen näyttämön piinaavalle trillerille.

kirjavinkkejä3

8 kommenttia

 1. Noista kiinnostaa eniten Tanskalainen tyttö, Älä mene pois ja Nainen ikkunassa. Viimeinen tosin muistuttaa paitsi nimeltään että juoneltaan Nainen junassa -teosta, jonka kuuntelin äänikirjana. Ja koska en kauheasti pitänyt Naisesta junassa, en ole ihan varma, uskallanko ottaa riskiä Nainen ikkunassa -kirjan suhteen... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nainen ikkunassa ja Nainen junassa muistuttavat tosiaan jonkin verran toisiaan, eli jos konsepti ei iske ensimmäisen kirjan kohdalla, ei se kyllä parane seuraavastakaan! Tanskalainen tyttö löytyy muuten elokuvanakin :)

   Poista
 2. Kiitos hyvistä vinkeistä.
  Muutaman näistä olen jo lukenutkin.
  Nyt lukeminen takkuaa, kun iltaisin on tosi poikki säilöntäkiireiden vuoksi.
  Hyvää jatkoa kesäiseen viikkoosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kirsti, kommentista! Kesällä ja alkusyksylläkin tahtoo puutarha ja marjastus työllistää sen verran, että lukemiset jää varmasti vähemmälle, mutta onneksi koko pitkän talven ehtii sitten lueskella kesänkin edestä. Mukavaa loppuviikkoa :)

   Poista
 3. Kiitos kivoista vinkeistä. Mukavaa elokuun alkua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tykkäsit :) Ihanaa alkusyksyä!

   Poista
 4. Pitää tosiaan tsekata näitä! Kiinnostaisi lukea kirjaa pakistanilaisesta tytöstä. Surullista, mutta monille naisille se on tosi elämää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaiset tarinat saavat tosiaan aina havahtumaan. Jos Malalan elämä kiinnostaa, hänestä löytyy myös Netflix-dokumentti :)

   Poista

© La La Lilja • Theme by Maira G.