SLIDER

WELCOME!

Tavallista elämää, tyylipohdintoja, kirpputorilöytöjä, hyviä kirjoja, kotimaan matkailua & Tampere-vinkkejä!

Kuvien ja sanojen takana on tamperelainen Piia, ja assistenttina häärää Sulo-cockerspanieli.

6 syytä ihastua roadtrippeihin


Tätä kirjoittaessa takana on kuusi päivää, viisi yötä ja 1200 kilometriä - hieman samaan tapaan kuin viime kesänäkin, mutta tällä kertaa seikkailut sijoittuivat Etelä-Karjalan ja -Savon sijaan Pohjois-Karjalaan ja -Savoon. On koluttu Kolin huiput, kastettu varpaat Pieliseen ja Kallaveteen ja syöty Suonenjoen mansikoita Kuopion torilla. Jäljelle jäi tyhjentynyt bensatankki ja paljon ihania kesämuistoja.

Road tripit ovat ehkäpä parasta, mitä voi tehdä, jos on kesä, vapaata ja käytössä on auto. Road trip voi kestää päivän, kaksi tai vaikka viikonkin. Olennaisinta ei ole matkan pituus, vaan vapaus, aikatauluttomuus ja fiilistely.

Tsekkaa alta kuusi erinomaista syytä lähteä road tripille!

roadtrip2

Kotimaa tutuksi
Suomi on iso, kaunis, monimuotoinen ja monipuolinen maa. Vaikka olen matkustellut kotimaata ristiin rastiin koko pienen ikäni, paljon kauniita kohteita on yhä käymättä - Suomessa siis todella riittää nähtävää! Eikä aina tarvitse edes lähteä kauas, vaan aivan kotinurkilla voi olla vaikka mitä, jos pitää mielen ja silmät avoinna.

Yllätykset & uudet elämykset
Roadtripillä voi sattua ja tapahtua mitä vain. Parhaassa tapauksessa voi vaikka vähän eksyä, poiketa reitiltä tai muuttaa suunnitelmaa - eikä se ole niin vakavaa. Sattumalta voi löytää ihan huikeita juttuja sieltä, mistä niitä ei olisi koskaan kuvitellut löytävänsä.

Matkan varrelta voi bongata suloisia kahviloita, upeita hiekkarantoja, viehättäviä ruukkialueita, Unescon maailmanperintökohteita, huikeita näköalapaikkoja, kauniita luontopolkuja - melkein mitä tahansa! Yhtäkkiä voikin huomata taputtelevansa islanninhevosia tai ihastelevansa turkoosinväristä lähdettä. Samalla syntyvät parhaat kesämuistot.

roadtrip3

roadtrip4

Spontaanius & vapaus
Niin kauan kun vain tankissa riittää löpöä ja kalenterissa lomapäiviä, voi vain huristella menemään. Voi ajaa minne vain mitä reittiä tahansa - mikä ihana, autuas vapaus, ottaa vain suunta ja lähteä. Se on road trip -henkisessä matkanteossa kenties parasta. Tällainen vapaus sopii erityisen hyvin niille, joita ahdistavat minuuttiaikataulut ja loppuun asti hiotut suunnitelmat.

Tauot
Koska road tripillä ei ole kiire mihinkään eikä tarvitse ajaa talla pohjassa, taukoja voi pitää niin paljon kuin sielu sietää. Voi pysähtyä jokaisella kivannäköisellä taukopaikalla, kuvata kaikki kauniit maisemat ja tehdä vaikka vertailua eri huoltoasemaketjujen kahvien laadun välillä.

roadtrip5

Automatkat & kiireettömyys
Autolla matkustamisessa ehdottomasti parasta on se, että autossa istuessa voi vain olla. Kaikki tavalliset ärsykkeet puuttuvat, ei ole konetta eikä kotitöitä, puhelintakin tulee käytettyä lähinnä navigaattorin vuoksi. On vain asfalttia vasten rohisevat renkaat ja toisen seura. Samalla autossa istuminen on parasta parisuhdeaikaa, viimeistään silloin tulee juteltua niistäkin asioista, jotka ovat jääneet arjen kiireessä puhumatta.

Valokuvaus
Kameran takana (ja miksei edessäkin) viihtyville uudet maisemat tarjoavat tietysti paljon kuvattavaa. Jos valokuvausharrastuksesta on kadonnut paras kipinä, usein maisemanvaihto auttaa. Aivan huomaamatta tulee räpsittyä muistikortti täyteen. Tämän postauksen kuvat on napattu Hangon, Pohjanmaan ja Savonlinnan reissuilta.

roadtrip6

roadtrip7

roadtrip8

roadtrip9

21 kommenttia

 1. Oon miettinyt Suomi-road tripille lähtemistä jo pitkään, ja juuri noiden mainitsemiesi asioiden takia se olisi varmasti hauska kokemus :) Erityisesti spontaanius ja vapaus viehättää. Ps. kauniit kuvat!

  Ilona / https://stalkkaamunelamaa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ilona! Suomessa kyllä riittää kauniita ja mielenkiintoisia roadtrip-kohteita useammallekin kesälle :) Itse haaveilen vielä ainakin Saariston rengasteistä ja Lapin kiertoajelusta.

   Poista
 2. Kiva postaus! Olen niin samaa mieltä kanssasi:) Palattiin eilen road tripiltä. Ihana tapa reissata:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanne! Automatkailu on kyllä mukavaa ja ihanan stressitöntä :)

   Poista
 3. Ihanat kuvat. Kiitos. Meillä on runsaasti kauniita paikkoja. Luettelet hyviä perusteluita kotimaan matkailun edistämiseksi.
  Tässä kohtaa tunnen pienen piston sydämessäni. Parhaillaan olemme road tripillä Islannissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsti! Automatkailu on mukava tapa matkustella niin koti- kuin ulkomailla :)

   Poista
 4. Roadtripit on kyllä parhautta! <3 Mekin ajettiin ystävän kanssa perjantaina Seinäjoelle katsomaan Sunrise Aven keikkaa, sieltä sitten Ylistaroon yöks ja sieltä aamulla Tuurin ja Oriveden kautta takas Tampereelle. Ei ollut pitkä reissu, mutta ystävän kanssa aika tuntui pidemmältä ja saatiin hyvin päiviteltyä tilanteita! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavan kuuloinen lenkki, Pohjanmaan lakeuksilla on hauska ajella :) Hyvässä seurassa matka menee ihan huomaamatta, kun on aikaa jutella kunnolla.

   Poista
 5. Ihana postaus ja upeat kuvat❤ Nuo road tripit on sitten mukavia:)

  VastaaPoista
 6. Ihanan road tripin olette tehnyt ja upeita kuvia sekä paljon hyviä perusteluita kotimaan matkailulle <3
  Ihanaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 7. Oijoi, ihanaaaa! Ens kesänä ehdottomasti road trip kotimaassa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! <3 Suomesta löytyy niin paljon kivoja kohteita!

   Poista
 8. Siis kyllä! Mä tykkään muutenkin istua autossa tosi paljon ja siksi tykkään road tripeistä. Harmittaa ettei ehditty tänä kesänä toteuttaa sellaista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi kesänä sitten - tai jos aikaa riittää, niin syksylläkin voi tehdä jonkun lyhyen reissun! :)

   Poista
 9. Upeat kuvat, upeista maisemista!

  VastaaPoista

© La La Lilja • Theme by Maira G.