SLIDER

WELCOME!

Tavallista elämää, tyylipohdintoja, kirpputorilöytöjä, hyviä kirjoja, kotimaan matkailua & Tampere-vinkkejä!

Kuvien ja sanojen takana on tamperelainen Piia, ja assistenttina häärää Sulo-cockerspanieli.

Kesä-Hanko - parhaat palat


Hanko on taas tämän vuoden osalta koettu. Jäljelle jäi päivettynyt iho, keventynyt mieli, auringossa virttyneet rantapyyhkeet, merivedessä venähtäneet uikkarit ja muutama rantakassiin homehtunut simpukka - matka oli siis oikein onnistunut!

Hangossa levähtämisen jälkeen olikin hyvä kiivetä Kolille ja seikkailla Tukholmassa, mutta niistä lisää myöhemmin, kunhan olen saanut kaikki 4000 kuvaa läpikäytyä.

hangonparhaat2

Viime vuodet Hankoa on hehkutettu enenevissä määrin niin blogeissa kuin mediassakin. Mutta mitä Hangossa kannattaa tehdä, nähdä, syödä ja kokea? Katso alta vinkit!

hangonparhaat3

Fiilistele
Hangossa ehdottomasti tärkeintä on tunnelma. Viimeistään lehmusten reunustamalle Bulevardille käännyttäessä on hyvä unohtaa aikataulut, to do -listat, kiireet ja tavoitteet, ja antaa Hangon uniikin tunnelman viedä mennessään.

hangonparhaat4

Rannat
Hangosta todella löytyy rantoja joka makuun, sillä hiekkarantoja on peräti 30 kilometrin edestä. Vesiurheilijat suuntaavat Tulliniemeen, jonka ranta soveltuu purje- ja leijalautailuun. Lapsiperheiden suosiossa on puolestaan matala Plagen (eli Tennisranta), josta löytyy kenties Euroopan ainoa vesikaruselli. Oma suosikkini on rauhallinen Bellevuen ranta Plagenin ja Neljän Tuulen Tuvan välissä.

hangonparhaat5

Ravintolat
Itäsataman suloisista punaisista rantamakasiineista löytyy syötävää joka lähtöön. Kokeile esimerkiksi Skifferin legendaarisia liuskapizzoja tai Makaronitehtaan luomupastaa.

Kesäiltaa on mukava viettää HSF:n terassilla, ja sadesäällä mainio valinta on puolestaan hotelli Regatan ravintola.

Lounaalla kannattaa poiketa Neljän Tuulen Tuvassa tai idyllisellä Casinolla, ja kahvit on ihana juoda sympaattisessa Alan's Caféessa.

hangonparhaat6

Huvilat
Rantojen ohella Hanko on kuuluisa idyllisistä huviloistaan, jotka ovat kulttuurihistoriallisestikin merkittäviä. Vanhimmat, 1880- ja 1890-luvuilla rakennetut huvilat ovat Vartiovuoren alueella sekä Mannerheimintien ja Appelgrenintien varsilla.

Koristeelliset, kauniit rakennukset henkivät historiaa, ja osa huviloista toimii majoituskäytössä, esimerkiksi ihastuttavat Hotelli Villa Maija ja Pensionat Tellina Thalatta tarjoavat ainutlaatuiset puitteet yöpymiselle.

hangonparhaat7

Kauniit näköalat
Hangossa kauniista näköaloista ei ole puutetta, ollaanhan Suomen eteläisimmässä kärjessä avomeren syleilyssä. Upeita maisemia avautuu oikeastaan kaikkialta, minne katseensa vain kääntää.

Rakkauden polun suuret, sileät kalliot ovat etenkin iltaisin suosittu paikka ihailla merta ja kaupungin taakse laskevaa aurinkoa, ja Itäsataman laitureilla voi nautiskella valkoisina veteen heijastuvien purjeveneiden ja meren sopusoinnusta.

Uddskatanin luonnonsuojelualueella voi ihastella Itämeren luontoa Tulliniemen luontopolulla, ja Kuningattarenvuoren näkötornista ja Hangon vesitornista avautuvat upeat näköalat meren ja kaupungin yli.

Saaristomaisemiin pääsee tutustumaan myös mereltä käsin osallistumalla vaikkapa hyljesafarille tai lähtemällä risteilylle johonkin Hangon edustalla olevista mielenkiintoisista kohteista.

hangonparhaat10

Muuta

Jos aikaa ja energiaa riittää, tutustu myös seuraaviin:
... Kino Olympia, Suomen eteläisin elokuvateatteri
... upea Regatta SPA
... Vuorikatu, Suomen eteläisin ostoskatu, ja sen sympaattiset putiikit
... Itäsataman suosittu Iltatori (keskiviikkoisin kesäkaudella)

hangonparhaat11

hangonparhaat12

hangonparhaat13

hangonparhaat14

hangonparhaat15

hangonparhaat16

hangonparhaat17

17 kommenttia

 1. Ah, Hanko! <3 Se on kyllä heittämällä yksi Suomen kauneimmista kaupungeista!

  VastaaPoista
 2. Ihana Hanko! <3 Mäkin kävin siellä viime kesänä ensimmäistä kertaa ja tykästyin :) Ensi kesänä voisi mennä hyvin uudelleen! Upeita kuvia oot ottanut, sulla aina onnistuu kuvat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Niina! :) Hanko on kyllä ihana kesäkaupunki.

   Poista
 3. Hanko on viehättävä kaupunki, jolle kuvasi ja tekstisi tekevät täyttä oikeutta.
  Ihanaa elokuun viimeistä viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsti! :) Hyvää syyskuun jatkoa sinulle!

   Poista
 4. Ihanalta kuulostaa loma Hangossa! Olin yhtenä kesänä Kristiansandissa, Norjassa, siis aivan Norjan eteläkärjessä ja silloin heräsi halu viettää kesät juuri tuollaisissa ihanissa merenrantapikkukaupungeissa. :) Hanko olisi siis oiva tuollainen kesälomapaikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Merenrantakaupungit ovat kyllä sympaattisia ja ihania kesällä. Kristiansand kuulostaa ihanalta :)

   Poista
 5. Siis Hanko on aivan loistava! :)

  VastaaPoista
 6. Ihanat kesäkuvat, tykkään paljon varsinkin purjeveneistä satamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Carola! Nuo veteen heijastuvat purjeveneet ovat hurmaavia :)

   Poista
 7. Aivan upeita kuvia Hangosta <3 .. sinne pitää päästä lomaileen joskus!
  Kiitos parhaista paloista oli hieno postaus <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista <3 Kannattaa kyllä suunnata Hankoon joku kesä!

   Poista
 8. Oi, miten ihania kuvia <3 Hanko on ihan täydellinen kesäkaupunki. Tänä kesänä hoksasin, että myös Pori on sangen viehättävä ja eloisa paikka kesällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Ihan totta, Pori on myös yllättävän kiva kesäkaupunki ja Yyterissä tai Reposaaressa on ihana viettää kesäpäivää :)

   Poista
 9. Jee, ihana Hanko-postaus just sopivasti! Ollaan menossa tämän kuun lopussa Hankoon viettämään hääpäivää ja olisikohan sinulla antaa vinkkejä syys-Hankoon? :) Yövymme Regatassa ja meinataan käydä ainakin siellä Spassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea hääpäivän johdosta jo etukäteen! Hanko on ihana paikka viettää kahdenkeskistä aikaa :) Syksyllä en ole käynyt Hangossa, mutta rannoilla ja luontopoluilla on varmasti kaunista & tunnelmallista syyspäivinä. Kannattaa myös testata Regatan ravintolaa ja käydä vaikka leffassa.

   Poista

© La La Lilja • Theme by Maira G.