SLIDER

WELCOME!

Tavallista elämää, tyylipohdintoja, kirpputorilöytöjä, hyviä kirjoja, kotimaan matkailua & Tampere-vinkkejä!

Kuvien ja sanojen takana on tamperelainen Piia, ja assistenttina häärää Sulo-cockerspanieli.

Kun arki alkoi


Kaikki hyvä loppuu aikanaan. 

Niin myös kesä ja kesäloma.

arki2

Kesä lähenee vääjäämättä kohti loppuaan. Se tuoksuu ilmassa, josta on yhtäkkiä tullut kirpeämpää, ja tuntuu auringossa, joka ei enää lämmitä samalla lailla kuin kuukausi sitten. Sen näkee tyhjenneistä terasseista, opiskelijahaalareista ja reput selässä kulkevista koululaisista.

arki3

Loma ei hiivu hiljaa ja miltei huomaamatta pois kuten kesä. Se loppuu yhtäkkiä ja yllättäenkin. Eräänä päivänä vain koittaa viimeinen lomapäivä ja sitten ensimmäinen työpäivä, kun istua kököttää samassa, tutussa työtuolissaan, mutta mieli on vielä jossakin muualla eivätkä sormet tahdo muistaa salasanoja.

arki4

arki5

Mitä parempi loma, sitä vaikeampaa arkeen palaaminen on.

Meidän kesä oli niin täynnä tekemistä ja ihania hetkiä, että sunnuntaiaamuna ajatus arjen alkamisesta tuntui aika ankealta ja ahdistavaltakin - enkä voi kieltää, ettenkö olisi toivonut vielä muutamaa vapaapäivää. Nyt takana on kolmas työpäivä, ja ilokseni olen huomannut, että kyllä se tästä taas lähtee rullaamaan, niin arki kuin työntekokin.

Onneksi arkeen laskeutumista helpottaa, että voin käytellä liukumatuntejani pois ja tehdä muutaman nelipäiväisen viikon. Torstaina alkava viikonloppu on balsamia vielä vähän lomatunnelmiin jääneelle mielelle. Loman ja työarjen taitekohdassa kannattaakin olla itselleen mahdollisimman lempeä ja  armollinen, ja aloittaa uusi työvuosi niin kevyesti kuin se vain oman työn puitteissa on mahdollista. Itse esimerkiksi hyödynnän nolostelematta liukuvaa työaikaa ja lompsin toimistolle vasta yhdeksältä.

Jotta arki ei alkaisi toistaa itseään, olen päättänyt parhaani mukaan tehdä edelleen samoja kivoja juttuja kuin lomallakin enkä jumiutua väsähtäneenä kotiin työpäivän päätteeksi. Aktiivinen arki pitää mielenkin aktiivisena, ja syksyllä olisi tiedossa muun muassa lasityöviikonloppua ja akvarellimaalausta.

Tsemppiä kaikille opiskeluiden ja töiden ääreen palanneille!

arki6

Lue myös

Lomaltapaluuahdistusta selättämässä (eli 5 vinkkiä parempaan arkeen)
Lopullisesti arjessa

12 kommenttia

 1. Minä opiskelin koko kesän ilman lomaa. On pakko myöntää, että olin hivusen tyytyväinen, kun muut menivät takaisin töihin ja opiskeluiden pariin, D!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla meni myös monta kesää opiskeluiden ja töiden parissa, joten nyt nämä kesälomat ovat tuntuneet ihan luksukselta :)

   Poista
 2. Ihanat kuvat :) Mukavaa syksyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Mukavaa syksyä sinullekin :)

   Poista
 3. Kauniit kuvat sinulla jälleen kerran. Ensimmäisestä kuvasta tosin ensin säikähdin, että ole leikannut komeat hiuksesi.
  Syksy on siitä ihanaa aikaa, että silloin on tarjolla monia mahdollisuuksia harrastaa. Olet valinnut mielenkiintoiset harrastukset.
  Ihanaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsti! Ei hätää, hiukset ovat edelleen tallella :) Totta, syksyisin on mukavasti harrastusmahdollisuuksia, kun kansalaisopistot aloittavat taas kurssinsa.

   Poista
 4. Mahtavat kuvat, kuten aina ❤️

  VastaaPoista
 5. Nämä kuvat ovat niin kauniit <3 Mukavaa paluuta arkeen!

  VastaaPoista
 6. Kauniita kuvia <3 Ihanaa syksyä ja arkea <3

  VastaaPoista

© La La Lilja • Theme by Maira G.