SLIDER

WELCOME!

Tavallista elämää, tyylipohdintoja, kirpputorilöytöjä, hyviä kirjoja, kotimaan matkailua & Tampere-vinkkejä!

Kuvien ja sanojen takana on tamperelainen Piia, ja assistenttina häärää Sulo-cockerspanieli.

Tukholma - Vanhankaupungin tärpit


Palaillaan vielä hetkeksi Tukholman tunnelmiin, sillä tänään haluan jakaa parhaat vinkkini vanhaankaupunkiin, joka on yksi Euroopan parhaiten säilyneitä keskiaikaisia keskustoja ja monen suosikkikohde koko Tukholmassa. Vanhakaupunki on Tukholman hurmaavimpia paikkoja ja sen kujilla seikkaillessa saa helposti kulumaan koko päivän.

vanhakaupunki2

vanhakaupunki

Kuninkaanlinna (Kungliga Slottet)

1700-luvulla rakennettu Kuninkaanlinna on itseoikeutetusti vanhankaupungin ykkösnähtävyys ja puoliltapäivin tapahtuvaa vahdinvaihtoa kokoontuu katsomaan aina suuri joukko ihmisiä.

Kuninkaanlinnan koluamiseen kannattaa varata useampi tunti, sillä 7 kerroksen ja 600 huoneen (jalkaparkojen onneksi kaikki huoneet eivät ole avoinna yleisölle) lisäksi linnassa on myös kolme museota: linnan historiaan keskittyvä Tre Kronor, aarrekammio kruununjalokivineen sekä Gustav kolmannen Italiasta 1780-luvulla kerättyä antiikkikokoelmaa esittelevä antiikkimuseo.

Jos vierailusta haluaa saada maksimaalisen hyödyn irti, kannattaa osallistua 45 minuutin mittaiselle opastetulle kierrokselle. Oppailla on monta mielenkiintoista kummitustarinaa kerrottavana!

vanhakaupunki3

vanhakaupunki4

vanhakaupunki5

vanhakaupunki6

vanhakaupunki7

Upeat kirkot

Vanhankaupungin alueella sijaitsevat kaikki Tukholman pääkirkot; Tyska Kyrkan, Storkyrkan, Riddarholmskyrkan ja Finska kyrkan. Kirkoista vaikuttavin on Kuninkaanlinnan vieressä oleva Suurkirkko (Storkyrkan). Suurkirkko on tuttu kuninkaallisten häistä ja kruunajaisista, ja sisältä kirkko on todella näyttävä. Kirkon yksi vetonauloista on hiljattain entisöity Pyhän Yrjänän ja lohikäärmeen patsas 1400-luvulta.

Vanhankaupungin vieressä Riddarholmenin saarella on kuninkaallisten hautajaiskirkko, upea Riddarholmskyrkan. Kirkon vanhimmat osat ovat 1200-luvulta, ja se onkin Tukholman vanhin rakennus ja ainoa säilynyt keskiaikainen luostarikirkko.

vanhakaupunki8

vanhakaupunki9

vanhakaupunki10

vanhakaupunki11

vanhakaupunki12

Mutkittelevat, suloiset kujat

Vanhassakaupungissa parasta on ehdottomasti ainutlaatuinen tunnelma, johon pääsee parhaiten kapeilla mukulakivikaduilla kävellessä. Värikkäiden talojen reunustamat kujat ovat todella kuvauksellisia ja idyllisiä, ja niillä seikkaillessa kuluu huomaamatta tunti jos toinenkin.

Vanhankaupungin keskus on Stortorget-aukio, ja Stora Nygatanin, Österlånggatanin sekä Västerlånggatanin varrella sijaitsee paljon mielenkiintoisia putiikkeja, kahviloita ja ravintoloita.

vanhakaupunki13

vanhakaupunki14

vanhakaupunki15

vanhakaupunki16

Kivoin kahvila

Vanhankaupungin kahviloista suosikkini on ehdottomasti Cafe Swcheizer Västerlånggatanilla. Tämä paikka on tunnettu appelsiineistaan, seinäkirjoituksistaan sekä suurista annoksistaan ja kahveistaan. Täällä käydessä kannattaa pyytää kassalta pari tussia ja jättää puumerkkinsä kahvilan seinään.

Muita käymisen arvoisia kahviloita ovat sympaattinen Kaffekoppen Stortorgetilla, Cafe Kronan Stora Nygatanilla sekä suloinen Sundbergs Konditori Järntorgetilla.

vanhakaupunki17

vanhakaupunki18

vanhakaupunki19

Paras aamiainen

First Hotel Reisenin aamiainen on hinta-laatusuhteeltaan mainio ja tavallista hotelliaamiaista monipuolisempi. Ravintola on tyylikkäästi sisustettu ja tunnelmaltaan ihanan rauhallinen.

vanhakaupunki20

Mikä on sinun suosikkipaikkasi vanhassakaupungissa?

5 kommenttia

 1. Oi miten upeita kuvia❤ Niin hienoja paikkoja ja rakennuksia! Tuo kuninkaanlinna on kyllä upea, siellä tosiaan riittäisi ihasteltavaa ja ihmeteltävää! Kiitos vinkeistä, jos joskus tulee Tukholmaan lähdettyä niin tämä postaus pitää muistaa:) Mukavaa syyspäivää❤

  VastaaPoista
 2. Upea kuvamatka! Kiitos!

  VastaaPoista
 3. Upeat kuvat. Melkein oli päässyt unohtumaan, kuinka kauniita rakennuksia ja rakennusten yksityiskohtia Tukholman Vanhastakaupungista löytyy.
  Hyvää alkavaa viikkoa ja lokakuuta sinulle!

  VastaaPoista
 4. Kiva postaus! Tukholma on myös yksi suosikkikaupunkejani, kun asuin opiskeluaikana siellä puoli vuotta. Tuli paljon kierreltyä vanhassakaupungissa kahviloissa! <3 Minäkin kävin kesällä viimeksi Tukholmassa.

  VastaaPoista
 5. Tukholma on hieno kaupunki. Joskus tulee käytyä myös Joulutorien aikaan. Ja kesällä tietysti,
  Raija

  VastaaPoista

© La La Lilja • Theme by Maira G.